Top

Φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώθηκαν τρία χωριά – Στα 200 μέτρα από τα σπίτια η φωτιά στην Ψίνθο

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο

Parallaxi
φωτιά-στη-ρόδο-εκκενώθηκαν-τρία-χωριά-794657
Parallaxi

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής. Εκκενώθηκαν τα χωριά Δαμαριά, Μαριτσά και Ψίνθος ενώ μεγάλο μέρος του νησιού παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

«Η φωτιά στην Ψίνθο είναι 200 μέτρα από τα σπίτια. Βλέπω τη φωτιά πάνω από το βουνό να καίει τα πάντα» ανέφερε στο OPEN o πρόεδρος της κοινότητας, Βασίλης Κωστομοίρης, ο οποίος παραμένει στο χωριό ενώ σχεδόν το 90% έχουν εγκαταλείψει τα σπίτι τους μετά το μήνυμα του 112 που καλούσε σε εκκένωση.

Όπως εξήγησε ο κ. Κωστομοίρης, η φωτιά κινείται προς τις Καλυθιές.

Η φωτιά καίει ορεινούς όγκους με δάση και βάτα τα οποία φλέγονται πολύ γρήγορα, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ρόδου, Κωνσταντίνος Ταρασλιάς.

Αυτή την ώρα επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά, καθώς μετά τη δύση του ηλίου τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να επιχειρήσουν.

Προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Ρόδο πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ύστερα από την διακοπή που σημειώθηκε εξαιτίας της πυρκαγιάς. Το πρόβλημα σύμφωνα με τον Διαχειριστή προκλήθηκε από τις ρίψεις νερού στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και στη συνέχεια στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ατμοηλεκτρικός σταθμός Σορωνής έχει ξεκινήσει να δίνει σταδιακά ρεύμα και σε συνεργασία με το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων από επισκέπτες και προσωπικό, ενώ επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Με πληροφορίες από OPEN/ ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα