Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική – Απομακρύνονται οι μετανάστες από τη δομή της Μαλακάσας

Η φωτιά έχει κυκλώσει το χωριό των Αφιδνών.

Parallaxi
φωτιά-στην-αττική-απομακρύνονται-οι-796953
Parallaxi

Στη δομή της Ριτσώνας, καθώς και σε άλλες δομές της χώρας αναμένεται να μεταφερθεί το σύνολο των διαμενόντων στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί η μετακίνηση της πλειοψηφίας των διαμενόντων και η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε:

«Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με οδηγίες του συντονιστικού κέντρου της Πολιτικής Προστασίας, προχωρά στην προληπτική εκκένωση ευπαθών ομάδων από τη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο της Μαλακάσας. Οι εν λόγω διαμένοντες θα μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας».

Η φωτιά έχει κυκλώσει το χωριό των Αφιδνών

Συνεχίζεται η επέλαση της φωτιάς στη Βόρεια Αττική. Οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε ό,τι βρίσκουν στο διάβα τους. Το πύρινο μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτα καθώς αυτή την ώρα οι φλόγες έχοντας περάσει από Δροσοπηγή και Κρυονέρι απειλούν τις Αφίδνες.

«Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση και τραγική. Η φωτιά έχει κυκλώσει το χωριό των Αφιδνών» λέει μιλώντας στο MEGA, ο δήμαρχος Ωρωπού,  Γιώργος Γιασημάκης. «Ζητάμε εδώ και μια ωρα πυροσβεστικά και υδροφόρες. Η φωτιά θα κάψει το χωριό των Αφιδνών. Έχουμε εκκενώσει τα χωριά», τονίζει.

Παράλληλα, υπογραμμίζει: «Ζητάμε δυνάμεις της πυροσβεστικής και υδροφόρες. Θέλουμε πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κιούρκα, καίγεται όλη η περιοχή».

Βοήθεια ζητά και ο πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών.

Νωρίτερα, δραματική έκκληση στην πυροσβεστική να στείλουν πυροσβεστικά απηύθυνε και ο πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών, Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος.

«Αυτή τη φωτιά η φωτιά έχει περάσει την Εθνική, έχει αρχίσει και μπαίνει στο χωριό η φωτιά και δεν υπάρχει κανένα πυροσβεστικό αυτή τη στιγμή. Είμαστε ανοχύρωτο χωριό» είπε μιλώντας MEGA. «Βεβαίως απειλούνται σπίτια και επιχειρήσεις» συμπλήρωσε.

Ακόμη, εξήγησε πως η φωτιά είναι από την πλευρά του Καπανδριτίου «και έρχεται προς το Καπανδρίτη, όμως πηγαίνει και προς τον Άγιο Στέφανο». «Βοηθήστε τις Αφίδνες, καίγονται» είπε κλείνοντας και ζήτησε από το πυροσβεστικό σώμα να στείλουν πυροσβεστικά.

Πηγή: in.gr
#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα