Ελλάδα

Φωτιά στην Κορινθία: Εκκενώνεται το Αλεποχώρι – Γιατί δεν λειτούργησε το 112

Στο έλεος της φωτιάς έξι οικισμοί.

Parallaxi
φωτιά-στην-κορινθία-εκκενώνεται-το-αλ-761957
Parallaxi
Πηγή φωτογραφίας: korinthianet.gr

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου. Μέχρι στιγμής, η φωτιά έχει οδηγήσει στην προληπτική εκκένωση έξι οικισμών ενώ, όπως επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι, έκαψε και σπίτια.

Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη μάχη τα εναέρια μέσα, τα οποία μάλιστα ενισχύονται, ωστόσο το γεγονός ότι η πυρκαγιά εξαπλώνεται οδήγησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να εισηγηθούν και την προληπτική εκκένωση του Αλεποχωρίου, το πρωί της Πέμπτης.

Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εκκένωση -επίσης για προληπτικούς λόγους- των οικισμών Σχίνος, Βαμβακές, Αγία Σωτήρα, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και των μονών Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής.

Μιλώντας στην «Ωρα Ελλάδος» ο Βασίλης Βαθρακογιάννης είπε ότι «πριν από λίγο δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης και στο Αλεποχώρι κυρίως στο νότιο και δυτικό κομμάτι του οικισμού» και κληθείς να σχολιάσει γιατί δεν λειτούργησε το 112 ξεκαθάρισε ότι ήταν κεντρική απόφαση για να μην προκληθεί πανικός και γιατί η κατάσταση ήταν απολύτως διαχειρίσιμη σε ό,τι αφορά στις εντολές εκκένωσης που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε 6 οικισμούς και δύο μοναστήρια.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα