Ελλάδα

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Καίγονται σπίτια και οχήματα – Τραγικές εικόνες

Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα 6 άτομα - Νέο μήνυμα από το 112

Parallaxi
φωτιά-βαρυμπόμπη-καίγονται-σπίτια-κα-795673
Parallaxi
Εικόνα Twitter

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στη Βαρυμπόμπη, η οποία στο πέρασμά της καίει τα πάντα. Οι εικόνες που φτάνουν από το πύρινο μέτωπο είναι αποκαρδιωτικές, με τις αρχές να κάνουν το αδύνατο δυνατό για να την περιορίσουν.

Επιχείρηση εκκένωσης γηροκομείου

Επιχείρηση εκκένωσης μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων που βρίσκεται στην οδό Πάρνηθος είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, λόγω της μεγάλης φωτιάς στη Βαρυπόμπη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr, η μονάδα έχει 33 τρόφιμους και 7 άτομα προσωπικό. Όπως μας μεταφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γηροκομείων Ελλάδας, Στέλιος Προυσαλίκας, υπήρξε επικοινωνία τόσο με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη όσο και με την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου προκειμένου να βρεθούν ξενώνες αλλά και κλίνες σε νοσοκομεία για να φιλοξενηθούν προσωρινά οι ηλικιωμένοι.

Αυτό έγινε εφικτό και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Νέο μήνυμα από 112 για πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Εκκενώνεται και το Ολυμπιακό Χωριό

Ενεργοποιήθηκε ξανά το 112 καλώντας μέσω μηνύματος όσους βρίσκονται στους Θρακομακεδόνες ή στο Ολυμπιακό Χωριό ή στην Βαρυμπόμπη να εκκενώσουν προς Αχαρνές.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Επείγουσα Ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αν βρίσκεστε στους Θρακομακεδόνες ή Ολυμπιακό Χωριό ή Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Αχαρνές. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies

Συγκλονιστική εικόνα από την Πάρνηθα – Ο καπνός έχει καλύψει τον Αττικό ουρανό

Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα του Open από την Πάρνηθα. Οι καπνοί από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι στην Βαρυμπόμπη, έχουν σκεπάσει τον Αττικό ουρανό.

Η κατάσταση είναι αποπνικτική σε όλη την Αττική καθώς το μέτωπο είναι τεράστιο και ο πυκνός καπνός έχει καταλάβει τον ουρανό σε μεγάλη έκταση, πολλών χιλιομέτρων.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο του Open

Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα 6 άτομα – Απομακρύνθηκαν οι εγκλωβισμένοι

Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα οδηγήθηκαν 6 κάτοικοι της περιοχής μετά την καταστροφική φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Με ήπια αναπνευστικά προβλήματα έξι κάτοικοι της περιοχής της Βαρυμπόμπης έχουν διακομιστεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και ένας πυροσβέστης με δύσπνοια έχει διακομιστεί στο ΓΝΑ 251.

Οι υγειονομικές δομές της περιοχής βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΕΚΑΒ.

Στην περιοχή βρίσκονται μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, μία μηχανή, ένα όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) και 9 ασθενοφόρα.

Απομακρύνθηκαν οι εγκλωβισμένοι

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι από τους πολίτες στη Βαρυμπόμπη που είχαν αναφέρει εγκλωβισμό σε διάφορα σημεία, λόγω της πυρκαγιάς, με τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση, ενώ επίσης όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πέρασε ο κίνδυνος και για αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο όπου όμως εκτονώθηκε η κατάσταση και πλέον μπορούν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο.

Επίσης, από τις 14 αναφορές για εγκλωβισμούς παραμένουν ακόμη τρεις σε εκκρεμότητα χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Με πληροφορίες από OPEN, ethnos.gr, ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα