Επικαιρότητα

“Φωτιές” από μια φράση του Μπάμπη Παπαδημητρίου για πιστοληπτική γραμμή στήριξης και μνημόνιο

Την διαψεύδει η ΝΔ

Parallaxi
φωτιές-από-μια-φράση-του-μπάμπη-παπα-450047
Parallaxi

Φωτιές άναψε σήμερα μια πρόταση του Μπάμπη Παπαδημητρίου για την οικονομική πολιτική της ΝΔ και συγκεκριμένα να αποδεχθεί η Ελλάδα την πιστοληπτική γραμμή στήριξης από τον ESM ώστε να δανείζεται φθηνά με ότι αυτό σημαίνει περαιτέρω (υπογραφή μνημονίου).

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Real FM ο κ. Παπαδημητρίου αφού πρώτα χαρακτήρισε μεγάλη βλακεία το μαξιλάρι του Ευκλείδη Τσακαλώτου προέβλεψε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, ώστε να ωφεληθεί από το φθηνό χρήμα της ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημητρίου είπε: “Αυτό το μαξιλάρι, 37 δις ευρώ, τη στιγμή που η οικονομία διψάει για χρήματα, έχουν κλειδωθεί σε ένα συρτάρι και πληρώνουμε τόκους για αυτό. Μεγαλύτερη βλακεία δεν έχει ξαναγίνει και δυστυχώς έγινε με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που φώναζα ότι είναι λανθασμένη αυτή η επιλογή. Αυτό, όμως, θα αλλάξει. Ο Μητσοτάκης, εφόσον ο λαός του δώσει την εντολή, θα φύγει από αυτή τη λύση και θα πάει σε κάτι πολύ απλό, σαν και αυτό που έκαναν τα υπόλοιπα κράτη που βγήκαν από μνημόνια, θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να πάρουμε τα χρήματα που μοιράζει ο Ντράγκι και που ευτυχώς αυτό θα συνεχιστεί.”

Η πρόταση του κ. Παπαδημητρίου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της κυβέρνησης με τον Αλέξη Τσίπρα να επισημαίνει σε εκδήλωση με τους Οικολόγους Πράσινους πως “το σχέδιο της ΝΔ αρχίζει και ξεδιπλώνεται σιγά σιγά” τονίζοντας πως στόχος της ΝΔ είναι “να μας οδηγήσει σε νέο μνημόνιο για να δικαιολογήσει το κύμα των βαθιά αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων”, ενώ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει επιτέλους απαντήσεις.

Πάντως ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρώην δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μπάμπης Παπαδημητρίου έσπευσε να δηλώσει οτι η άποψη που εκφράζει είναι προσωπική, ενώ το σενάριο της πιστοληπτικής γραμμής διέψευσε και η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα