Top

Φωτιές – Σε εξέλιξη τέσσερα μεγάλα πύρινα μέτωπα στη χώρα – Εκκενώθηκαν χωριά

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Parallaxi
φωτιές-σε-εξέλιξη-τέσσερα-μεγάλα-πύ-796501
Parallaxi

Για τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία, στην Αγία Άννα Ευβοίας, στη Μέλπεια Μεσσηνίας, και στην Άνω Βαρυμπόμπη Αττικής εξέδωσε ενημέρωση η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τα τέσσερα πύρινα μέτωπα είναι ακόμα σε εξέλιξη και η προσπάθεια της πυροσβεστικής να περιορίσει την καταστροφή είναι τεράστια.

Η κατανομή των δυνάμεων

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Ηράκλεια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 174 πυροσβέστες, με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 52 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Μυρτιά του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Ευβοίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 57 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Εύβοια

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τα μέτωπα προχωρούν -ανεξέλεγκτα πλέον- προς διάφορες κατευθύνσεις, κυρίως βόρεια και βορειοδυτικά, απειλώντας να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα.

Οι τοπικές Αρχές καλούν τους κατοίκους που μένουν στην Αγία Άννα και το Αγλάδι να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία. Από τη μεγάλη φωτιά έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων

Νωρίτερα με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ,η Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων, του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 03-08-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 03 Φεβρουαρίου 2022.

Αναζωπύρωση κοντά στο χωριό Κουρκούλοι

Από τις εικόνες μπορείτε να δείτε την μεγάλη αναζωπύρωση που υπάρχει αυτήν την ώρα κοντά στο χωριό Κουρκούλοι, για το οποίο υπάρχει εκ νέου εντολή εκκένωσης.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Μέλπεια του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών Αττικής, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

 Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην ευρύτερη περιοχή

Διακοπές στην κυκλοφορία οχημάτων έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς σε δασική έκταση της Βαρυμπόμπης. Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

Λεωφόρο Κύμης από οδό Ορτανσίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη Κόμβος Βαρυμπόμπης – Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ταβέρνα το Χανί) στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη Τατοΐου από την Λεωφόρο Κύμης στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη Λεωφόρος Κρυονερίου από την συμβολή της με την οδό Ανοίξεως στο ρεύμα προς νεκροταφείο Ιπποκράτους από την συμβολή της με την οδό Αριστογείτονος Εθνική Οδός Μαλακάσας σκάλας Ωρωπού από την συμβολή της με την οδό Καβάφη Πάρνηθος από την συμβολή της με την οδό Αγία Τριάδος Δροσοπηγής από το ύψος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ρεύμα προς Δροσοπηγή Τατοΐου από την συμβολή της με την οδό Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη

«Λήψη Έκτακτων Μέτρων λόγω Κατηγορίας Κινδύνου επιπέδου 4 (πολύ υψηλή) προς αποφυγή εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων από τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Αυγούστου έως τις 6:00 π.μ της Παρασκευής 6 Αυγούστου 2021 σε περιαστικά δάση και δασικές εκτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη. Πιο συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και τα περιαστικά άλση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας λόγω αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 4(πολύ υψηλός) Παράλληλα θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση των δασικών εκτάσεων .

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει τις ημέρες ,που ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών, προβλέπει κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλή και 5 ( κατάσταση συναγερμού) Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κατά τόπους γεωκτηνοτρόφοι και κάτοικοι των ορεινών περιοχών που κινούνται από και προς τον τόπο κατοικίας τους.

Πηγή: in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα