Διεθνή

Φωτογραφία – ντοκουμέντο από το ρήγμα στο Kemal Reis

Τη χτυπημένη δεξιά πρυμναία πλευρά της τουρκικής φρεγάτας τύπου ΜΕΚΟ Kemal Reis απεικονίζει η φωτογραφία.

Parallaxi
φωτογραφία-ντοκουμέντο-από-το-ρήγμα-643392
Parallaxi
Εικόνα: CNN

Τη χτυπημένη δεξιά πρυμναία πλευρά της τουρκικής φρεγάτας τύπου ΜΕΚΟ Kemal Reis απεικονίζει φωτογραφία – ντοκουμέντο, ο κυβερνήτης της οποίας προσπάθησε να προσπεράσει και να τη φέρει σε θέση εμποδίου προς την ελληνική φρεγάτα τύπου «S» Λήμνος, που παρακολουθούσε το Oruc Reis.

Ο Τούρκος κυβερνήτης προχώρησε, πρακτικά, σε μια κίνηση η οποία είναι συχνή στο Αιγαίο ανάμεσα σε τουρκικές ακταιωρούς και κανονιοφόρους του Π.Ν., ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ο όγκος της φρεγάτας δεν βοηθούσε.

Εικόνα: CNN

Ο ελιγμός του ήταν ανεπαρκής και λανθασμένα υπολογισμένος, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας «Λήμνος» να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο «Κεμάλ Ρέις». Ο κυβερνήτης της «Λήμνος» βλέποντας το «Κεμάλ Ρέις» να προσεγγίζει με ταχύτητα από τα αριστερά, έδωσε εντολή για συνέχιση της ευθείας πορείας, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού να καρφωθεί στο δεξί πρυμναίο τμήμα του τουρκικού πολεμικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρύμνη της ελληνικής φρεγάτας έφθασε μόλις λίγα μέτρα από το αντλιοστάσιο του «Κεμάλ Ρέις», δηλαδή λίγο προτού προκαλέσει στο τουρκικό πολεμικό βλάβες οι οποίες θα το οδηγούσαν σε πολύμηνη καθήλωση.

Πηγή: CNN
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα