Διεθνή

Η φωτογραφία του Zuckerberg έδωσε «τροφή» για σχολιασμό

Ο Facebook CEO έγινε στόχος από διάφορα πειράγματα στο Twitter

Parallaxi
η-φωτογραφία-του-zuckerberg-έδωσε-τροφή-για-σ-324332
Parallaxi

Μία φωτογραφία του Mark Zuckerberg, στην οποία φοράει ένα παχύ στρώμα αντηλιακού, ενώ κάνει surf στη Χαβάη, έδωσε την αφορμή στους χρήστες του Twitter να αρχίσουν τα σχόλια τους. Το γεγονός αυτό ήταν η ευκαιρία για να ξεκινήσει μία εκστρατεία εναντίον του, έτσι ώστε να σταματήσει να «εποικίζει» τη γηγενή Χαβάη.

Έτσι ο Facebook CEO έγινε στόχος από διάφορα πειράγματα στο Twitter, την Κυριακή το απόγευμα, αφού οι φωτογραφίες του στη Χαβάη αναρτήθηκαν στα social media. Οι εικόνες δείχνουν τον Zuckerberg να «δαμάζει» τα κύματα, φορώντας «γενναία» ποσότητα αντηλιακού, καθώς και ένα φούτερ με κουκούλα.

Οι διαδικτυακοί χρήστες δεν μάσησαν τα λόγια τους, κάνοντας επίθεση για την εμφάνιση του Zuckerberg, παρατηρώντας την εντυπωσιακή του ομοιότητα με πλάσματα από άλλο κόσμο. Τονίζοντας πως ο δισεκατομμυριούχος θυμίζει αρκετά… στον Joker.

Άλλοι σημείωσαν πως το πραγματικό θέμα πίσω από τις λήψεις του Zuckerberg δεν ήταν η εμφάνιση του, αλλά φημολογείται πως άσκησε πιέσεις σε κατοίκους της Χαβάη για να πουλήσουν την γη τους.

Η διένεξη γύρω από τον γνωστό ιδρυτή της Facebook χρονολογείται από όταν αγόρασε στρέμματα παραθαλάσσιας γης, το 2017, τότε που έγινε γνωστό πως υπέβαλε αγωγές «ήσυχων τίτλων» εναντίον μερικών εκατοντάδων κατοίκων της Χαβάης που είχαν μερίδιο σε οικόπεδα συνολικής έκτασης 700 στρεμμάτων γης που ο δισεκατομμυριούχος αγόρασε στη βόρεια ακτή του Kauai αρκετά χρόνια πριν.

Δεδομένου πως τα αγροτεμάχια ήταν διασκορπισμένα στο τεράστιο κτήμα του Kauai, ο Zuckerberg, προφανώς, ήλπιζε να πείσει τους ιδιοκτήτες να τα πουλήσουν στον ίδιο, αλλά αντιμετώπισαν επίθεση από τους ντόπιους, οι οποίοι διαμαρτηρήθηκαν.

Και αφού η νομική διαμάχη του Zuckerberg στη Χαβάη γνώρισε το φως των πρωτοσέλιδων, τότε ο ίδιος υποσχέθηκε να «βγάλει την γραβάτα». Αφού η υπόθεση ξεχάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τα Μέσα Ενημέρωσης, η ιστορία επανήλθε στο προσκήνιο το 2019, εν μέσω ισχυρισμών πως ο Zuckerberg δεν είχε παραιτηθεί εντελώς από την αναζήτηση τίτλων. Αντ’ αυτού κυνηγούσε τη γη μέσω ενός πληρεξούσιου, υποστηρίζοντας τον Carlos Andrade στη διαμάχη του με δεκάδες συγγενείς του.

Νωρίτερα, αυτόν τον μήνα υποβλήθηκε αναφορά στο Change.org για να αποτρέψει τον εποικισμό του Zuckerberg στη Χαβάη. Η αναφορά, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 800.000 υπογραφές σε μόλις πάνω από τρεις εβδομάδες, ισχυρίζεται ότι ο Zuckerberg πρέπει να «σταματήσει».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα