Φρίκη στο Λονδίνο: Όσα ξέρουμε για τα 39 πτώματα που βρέθηκαν σε φορτηγό

Όλες οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα από τη Βρετανία.

Parallaxi
φρίκη-στο-λονδίνο-όσα-ξέρουμε-για-τα-39-π-504045
Parallaxi
ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / UNSPLASH

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε έναν άνδρα ως ύποπτο για φόνο μετά την ανακάλυψη σήμερα των πτωμάτων 39 ανθρώπων σε κοντέινερ φορτηγού σε βιομηχανικό πάρκο στο ανατολικό Λονδίνο (oι πρώτες πληροφορίες όπως μεταδόθηκαν από το BBC εδώ).

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως το φορτηγό πιστεύεται ότι ήρθε από τη Βουλγαρία και είχε εισέλθει στη Βρετανία το Σάββατο από το Χόλιχεντ της Ουαλίας. Ο οδηγός, ένας 25χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία, συνελήφθη.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων, ωστόσο προβλέπω ότι αυτή μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Άντριου Μάρινερ.

Η υπουργός εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε σύμφωνα με το BBC «σοκαρισμένη και θλιμμένη για το εντελώς τραγικό συμβάν».

Η Jackie Doyle-Price, μέλος του κοινοβουλίου δήλωσε ότι « είναι άθλια νέα» και δημοσίευσε:« Η εμπορία ανθρώπων είναι μια άσχημη και επικίνδυνη επιχείρηση» και ελπίζει η αστυνομία του Εσσεξ να «φέρει τους δολοφόνους αντιμέτωπους  με την δικαιοσύνη».

Ο Πρωθυπουργός Boris Johnson δημοσίευσε στο Twitter:« Είμαι τρομαγμένος από το συμβάν στο Εσσεξ. Δέχομαι τακτικές ενημερώσεις και το υπουργείο εσωτερικών συνεργάζεται με την αστυνομία του Εσσεξ καθώς προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τι έγινε. Οι σκέψεις μου είναι με αυτούς που έχασαν την ζωή τους και τους αγαπημένους τους».

Ο υπεύθυνος πολιτικής της Βόρειας Ιρλανδίας για την Ένωση εμπορευμάτων μεταφορών Seamus Leheny, δήλωσε πως αν το φορτηγό ήρθε από την Βουλγαρία και «μπήκε στην χώρα μέσα από το Holyhead «ήταν μια ανορθόδοξη διαδρομή». Συγκεκριμένα είπε «Ο κόσμος λέει ότι η ασφάλεια και οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί σε μέρη όπως το Dover και Calais, έτσι μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο να μπει κάποιος μέσω του Cherbourg ή Roscoff, στο to Rosslare, στην συνέχεια στο Dublin. Είναι μεγάλη διαδρομή προσθέτει άλλη μία μέρα στο ταξίδι».

Live μετάδοση από το σημείο όπου επιχειρούν οι αρχές κάνει αυτή την ώρα η Daily Mail:

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ / BBC

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα