Φρικιαστικές αποκαλύψεις για τον Κύπριο serial killer

Πετούσε τα θύματα σε βαλίτσες στη λίμνη.

Parallaxi
φρικιαστικές-αποκαλύψεις-για-τον-κύπ-436758
Parallaxi

Διαμαρτυρία για τις δολοφονίες γυναικών πραγματοποιήθηκε σε έντονη φόρτιση το απόγευμα της Μ. Παρασκευής έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. Κατά την διάρκεια της διαδήλωσης αναγνώστηκαν τα ονόματα των θυμάτων ενώ άναψαν συμβολικά κεριά στην μνήμη τους.

 

Στο μεταξύ η Πρεσβεία των Φιλιππίνων στην Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση ιδιαίτερα ενοχλημένη για τις εξελίξεις και την αδιαφορία των Κυπριακών αρχών όλα αυτά τα χρόνια στην οποία καταλήγει:

«Οι τρεις Φιλιππινέζες, δύο γυναίκες και ένα παιδί, είχαν δηλωθεί ελλείπουσες μεταξύ 2017-2018, με τις Κυπριακές Αρχές αρχικά να πιστεύουν ότι εξαφανίστηκαν για άλλους λόγους και δεν είχαν πέσει θύματα βίαιου εγκλήματος»

Ατέλειωτη φρίκη στο μεταξύ από τις καταθέσεις του στρατιωτικού. Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, ο κατά συρροή δολοφόνος φέρεται να πέταξε στη λίμνη δύο από τα θύματά του, την 36χρονη Ρουμάνα και την 8χρονη κόρη της, αφού πρώτα τις έβαλε σε βαλίτσα.Το πλέον συγκλονιστικό είναι πως σκότωσε την οκτάχρονη Ελένα γιατί είδε τον φόνο της μητέρας της και φοβόταν να μην μιλήσει.Χθες, ο 35χρονος ίλαρχος μεταφέρθηκε στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο και στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό, όπου υπέδειξε στους ανακριτές τα σημεία που πέταξε τα πτώματα.

Όσο για την 29χρονη Maricar, στην περίπτωσή της ακολούθησε την ίδια τεχνική με άλλα θύματά του, δηλαδή τις έδεσε τα άκρα, την τύλιξε σε ένα σεντόνι τοποθετώντας πέτρες και την πέταξε στο νερό.

Οι έρευνες στη λίμνη είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω της οξείδωσης στο νερό, το οποίο είναι τοξικό περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων χαλκοπυρίτη και σιδηροπυρίτη, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν “εξαφανιστεί” οι σοροί ή άλλα χρήσιμα ευρήματα για την έρευνα.

Οι κυπριακές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και στο φράγμα Ξυλιάτου, κοντά στην Κόκκινη Λίμνη. Στο σημείο αυτό, δύτης με σκάφανδρο παροχής αέρα από την επιφάνεια, προσπαθεί να εντοπιστεί το πτώμα της 6χρονης Sierra, της κόρης της MaryRose.

Ο 35χρονος, που τελεί υπό κράτηση για υποθέσεις απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης,  επανασυνελήφθη σήμερα δυνάμει δικαστικού εντάλματος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τρείς νέες υποθέσεις φόνων εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό το φόνο.

Αναμένεται αύριο να παρουσιαστεί το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.

Προς διαλεύκανση των πρωτοφανών υποθέσεων απαγωγής και δολοφονίας γυναικών και παιδιών που ήρθαν στο φως μετά την ανακάλυψη του πρώτου θύματος στο Μιτσερό, βρίσκεται η Αστυνομία, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ανδρέα Αγγελίδη, ο οποίος σε δηλώσεις του απάντησε και σε κριτική που δέχεται η Αστυνομία για τον χειρισμό από πλευράς της των εξαφανίσεων, καλώντας την Βουλή να της παρέχει τα απαραίτητα νομικά εργαλεία.

«Η Αστυνομία βρίσκεται ενώπιον ενός πρωτοφανούς εγκλήματος για τα κυπριακά δεδομένα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αγγελίδης.

Πηγές: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, Κυπριακά site

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα