Ελλάδα

Φτάνουν στη Θεσσαλονίκη οι πρώτοι διασωθέντες

Συγγενείς έχουν μαζευτεί από νωρίτερα για να τους υποδεχτούν.

Parallaxi
φτάνουν-στη-θεσσαλονίκη-οι-πρώτοι-δια-979003
Parallaxi

Έφτασαν αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη οι πρώτοι διασωθέντες από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι σοκαρισμένοι επιβάτες της αμαξοστοιχίας έφτασαν στην πόλη με λεωφορεία του ΟΣΕ.

Συγγενείς έχουν μαζευτεί από νωρίτερα για να τους υποδεχτούν καθώς τα τηλέφωνα από τη σύγκρουση δεν λειτουργούν και η ανησυχία για τους δικούς τους ανθρώπους κορυφώνεται.

Όσοι χρειάζονται νοσηλεία θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που διανυκτερεύουν. Οι συγγενείς των επιβατών που συγκεντρώνονται στο σταθμό για πληροφορίες πληθαίνουν. Αναμένονται και νέα λεωφορεία.

Οι πρώτοι δέκα τραυματίες που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν στο ΑΧΕΠΑ.

Hellenic Train: Περίπου 350 επιβάτες επέβαιναν στην επιβατική

Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό τραυματιών και εγκλωβισμένων στον τόπο όπου εκτροχιάστηκαν αργά το βράδυ χθες Τρίτη τα δύο πρώτα βαγόνια επιβατικής αμαξοστοιχίας, μετά τη σύγκρουσή της με εμπορευματική.

Την ώρα της σύγκρουσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hellenic Train, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

Για το τραγικό δυστύχημα η εταιρεία σε ανακοίνωση της αναφέρει «Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».

Τουλάχιστον δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 85 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, στη σύγκρουση επιβατικής με εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με νεότερη επίσημη ενημέρωση από εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα