Top

Γ. Ζαριφόπουλος: Μέσα Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Οι πληροφορίες επίσης για νέο πάρτι στο Βόλο και η κατάσταση σε άλλες περιοχές.

Parallaxi
γ-ζαριφόπουλος-μέσα-ιανουαρίου-θα-ξεκ-569510
Parallaxi

Για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο εμβολιασμός κι πώς αυτός θα προγραμματιστεί μίλησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στο Mega, το σχέδιο του μαζικού εμβολιασμού είναι μια σύνθετη άσκηση που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα και θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου.

Θα προηγηθούν οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι σε γηροκομεία.

Από κει και πέρα αναμένεται να ξεκινήσει ο προγραμματισμός μέσω των μηνυμάτων για τον εμβολιασμό του υπόλοιπου πληθυσμού στο δεύτερο μισό του Γενάρη.

Αυτό θα γίνει μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Συγκεκριμένα, όσοι την έχουν ενεργοποιήσει, θα δεχθούν ένα μήνυμα στο κινητό τους με πληροφορίες για το προκαθορισμένο ραντεβού.

Εν συνεχεία, θα πρέπει να αποδεχθούν το ραντεβού ή να τα επαναπρογραμματίσουν είτε σε κάποιο φαρμακείο είτε σε ΚΕΠ είτε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Για τους υγειονομικούς, υπάρχουν ήδη λίστες στα νοσοκομεία προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός, ενώ για τους υπόλοιπους τα πρώτα μηνύματα θα αποσταλούν το δεύτερο μισό του Γενάρη.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν με τα άτομα άνω των 85 ετών, ενώ για αυτούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν στο εμβολιαστικό κέντρο θα υπάρξει ανάλογη πρόβλεψη.

Rapid test από τον ΕΟΔΥ σε περιοχές της Δ. Αττικής

Σήμερα, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποιούν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στις ακόλουθες περιοχές της Δ. Αττικής

Δήμος Ελευσίνας 10:00-16:00:

Δημοτικό parking, Τραυλού και Χατζηδάκη

Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας

Δήμος Ασπροπύργου , Κοινότητα Ρομά

09:00-12:00, Νέα Ζωή

12:30-15:00, Νεόκτιστα

Δήμος Μάνδρας, 10:00-15:00

Πλατεία Γκλιάτη

ΒΟΛΟΣ: Πρόστιμα για πάρτι και παραβίαση των απαγορεύσεων

Πρόστιμα σε παρέες ανηλίκων που παραβίασαν τις απαγορεύσεις και συμμετείχαν σε πάρτι και διασκέδαση χθες βράδυ στο Βόλο. Επρόκειτο για συγκέντρωση 40 νεαρών ατόμων στον προαύλιο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας σε πάρτι γενεθλίων. Οι περισσότεροι νεαροί ετράπησαν σε φυγή μόλις έφθασαν τα αστυνομικά αυτοκίνητα έπειτα από καταγγελία.

Από τους παρευρισκόμενους συνελήφθησαν 7 άτομα, τρία αγόρια και τέσσερα κορίτσια, σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ για παραβίαση μέτρων και άσκοπη μετακίνηση.

Επίσης συνελήφθησαν, αργά χθες το απόγευμα, 4 άνδρες έπειτα από καταγγελία στην Αστυνομία, διότι είχαν στήσει γλέντι στο Σκοπευτήριο της Νέας Αγχιάλου.

Το γλέντι διοργάνωσε ένας 45χρονος στον οποίον επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ συμμετείχαν ένας 55χρονος, ένας 51χρονος και ένας 46χρονος σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ.

Λέσβος: 10 νέα κρούσματα με κορωνοϊό

Αυστηροί είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας στη Λέσβο, καθώς σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του «lesvosnews.gr» Γιάννη Σινάνη, υπάρχουν κατά μέσο όρο 24 νέα κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως στο νησί.

Χθες ανακοινώθηκαν για την ακρίβεια 10 κρούσματα στο νησί, όμως τις προηγούμενες μέρες είχαν καταγραφεί έως και 50 νέα κρούσματα μέσα σε μία μέρα.

Οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς κάνουν συνεχείς συσκέψεις μαζί με την Αστυνομία για να βρεθούν λύσεις και να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα κρούσματα, ενώ μεγάλη μάχη δίνουν γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Με πληροφορίες από ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ/AΠΕ-ΜΠΕ /Μega/in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα