Διεθνή

Γαλλία: Ακροδεξιοί έβαψαν λευκό, άγαλμα του Β. Ουγκώ, γιατί “ήταν πολύ σκούρο”

Οι δύο φοιτητές καταδικάστηκαν σε ποινή υποχρεωτικής παροχής εργασίας 140 ωρών.

Parallaxi
γαλλία-ακροδεξιοί-έβαψαν-λευκό-άγαλμ-976002
Parallaxi

Δύο νεαροί φοιτητές 20 και 22 ετών, που έβαψαν με άσπρη μπογιά ένα άγαλμα του Βίκτωρα Ουγκώ, καταδικάστηκαν από γαλλικό δικαστήριο με την ποινή της υποχρεωτικής παροχής εργασίας 140 ωρών σε υπηρεσίες και δραστηριότητες κοινωφελούς χαρακτήρα

Οι δυο φοιτητές, ακροδεξιών πολιτικών πεποιθήσεων, θεώρησαν πως το άγαλμα, το οποίο αποτελεί έργο ενός Σενεγαλέζου γλύπτη, ήταν πολύ σκούρο και έβαψαν με άσπρη μπογιά το πρόσωπο.

Στη συνέχεια ανακοίνωσαν μέσω διαδικτύου ότι “με πρωτοβουλία τοπικών εθνικιστών, το άγαλμα του Ουγκώ έχει πλέον ωραίο άσπρο, γαλλικό χρώμα”.

Η καταδίκη τους αφορά καταστροφές που, με ρατσιστικό κίνητρο, προκάλεσαν σε δημόσιο αγαθό. Πέραν της κοινωφελούς εργασίας οι δύο νεαροί θα πρέπει να καλύψουν και τις δαπάνες αποκατάστασης του αγάλματος. Αν δεν εκτίσουν την ποινή τους αντιμετωπίζουν κίνδυνο φυλάκισης τριών ετών.

Ο συνήγορος ενός εκ των δύο καταδικασθέντων δήλωσε ικανοποιημένος διότι το δικαστήριο έλαβε υπόψη το νεαρό της ηλικίας τους και το γεγονός ότι είχαν λευκό ποινικό μητρώο, ενώ ο Δήμος της Μπενζασόν, όπου βρίσκεται το άγαλμα, και εκπρόσωποι αντιρατσιστικών οργανώσεων θεώρησαν την ποινή κατώτερη της καταδικαστέας πράξης και εξέφρασαν την ελπίδα πως τουλάχιστον θα συνετίσει τους δυο φοιτητές.

ΠΗΓΗ News247.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα