Top

Γαλλία: Σε διαρκή άνοδο κρούσματα και θάνατοι – Έρχεται διάγγελμα από Μακρόν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας παγκοσμίως.

Parallaxi
γαλλία-σε-διαρκή-άνοδο-κρούσματα-και-θ-837364
Parallaxi

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με την Covid-19 αυξήθηκε κατά 156 το τελευταίο 24ωρο, η υψηλότερη ημερήσια αύξηση από τις 23 Αυγούστου, φτάνοντας το υψηλό ενός μήνα στους 6.865.

Ο αριθμός των ασθενών που έχουν μολυνθεί με την νόσο και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ αυξήθηκε κατά 40 φτάνοντας τους 1.141, ένατη συνεχή αύξηση τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει αύριο διάγγελμα που θα εστιάζει στην αναζωπύρωση των μολύνσεων του κορονοϊού καθώς και στο πρόγραμμά του οικονομικής μεταρρύθμισης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

Η χώρα κατέγραψε επίσης τις τελευταίες 24 ώρες 55 νέους θανάτους σε νοσοκομεία από την πανδημία, την υψηλότερη ημερήσια αύξηση από τις 5 Οκτωβρίου, ανεβάζοντας το σύνολο σε 91.053.

Συμπεριλαμβανομένων των θανάτων που έχουν καταγραφεί σε γηροκομεία, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της Covid-19 στη Γαλλία είναι κοντά στις 118.000.

Κύπρος: 284 νέα κρούσματα – Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι σήμερα δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19 και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 576. Εξάλλου 67 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 22 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 65.68% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Ένας post-COVID ασθενής που έπαψε να είναι μολυσματικός (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εντοπίστηκαν 284 (ποσοστό θετικότητας: 0.42%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 126.231.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 67.349 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Ρωσία: Το Sputnik Light παράγει ισχυρό επίπεδο αντισωμάτων κατά της Covid-19

Το ρωσικό μονοδοσικό εμβόλιο Sputnik Light έδειξε ότι διαθέτει καλά χαρακτηριστικά ασφαλείας και προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση, ιδίως σε άτομα που είχαν ήδη νοσήσει από την Covid-19, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της φάσης Ι και ΙΙ που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό The Lancet Regional Health – Europe.

Το εμβόλιο, που συνιστά την πρώτη δόση του εμβολίου δύο δόσεων Sputnik V που παρουσιάστηκε πέρυσι, έχει ήδη εισέλθει σε μεταγενέστερες φάσεις μελετών και χρησιμοποιείται ευρέως στη Ρωσία, αλλά η δημοσίευση της πρώιμης έρευνας σε κορυφαίο δυτικό περιοδικό αποτελεί ορόσημο καθώς η Ρωσία κινείται προς την κατεύθυνση να καταστήσει το Sputnik Light το κύριο εξαγώγιμο εμβόλιό της.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας που ανέπτυξε το εμβόλιο, έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 110 εθελοντές ηλικίας 18-59 ετών στην Αγία Πετρούπολη, οι οποίοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο του 2021, μελετώντας την αντίδραση του ανοσοποιητικού τους συστήματος και τις κύριες παρενέργειες.

Τα αποτελέσματα ανέλυσαν την εξουδετέρωση του ιού έναντι της αρχικής παραλλαγής και έδειξαν μια μικρή αλλά στατιστικά σημαντική μείωση της απόκρισης των αντισωμάτων για τα στελέχη Άλφα και Βήτα. Το κυρίαρχο στέλεχος της Ρωσίας είναι πλέον η παραλλαγή Δέλτα.

«Το Sputnik Light θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τον πρωτογενή εμβολιασμό, αλλά θα μπορούσε επίσης να καταστεί χρήσιμο ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για περαιτέρω επανεμβολιασμό ή εμβολιασμό μετά από προηγούμενη νόσηση με Covid-19», αναφέρει η μελέτη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα είχε δηλώσει ότι με την διασπορά της παραλλαγής Δέλτα, το υπουργείο συνέστησε τη χρήση του Sputnik Light μόνο για επαναληπτικό εμβολιασμό.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε αργότερα ότι το Sputnik Light ήταν ένα αυτόνομο εμβόλιο κατά της Covid-19, αλλά ορισμένες ρωσικές περιοχές ανέφεραν ότι είχαν αρχίσει να το χορηγούν μόνο σε άτομα με αντισώματα.

Το Sputnik Light εγκρίθηκε για κλινική χρήση στη Ρωσία στις 6 Μαΐου με βάση τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που δημοσιεύθηκαν στο The Lancet, ενώ το Ινστιτούτο Γκαμαλέι έχει αρχίσει διεθνή και ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη της φάσης ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών με 6.000 εθελοντές.

«Πιστεύουμε ότι το εμβόλιο Sputnik Light θα μπορούσε να συμβάλει στην επιτάχυνση του ρυθμού εμβολιασμού στη Ρωσία καθώς και σε άλλες χώρες που δεν διαθέτουν επαρκή προσφορά εμβολίων» έγραψαν οι επιστήμονες.

«Μαύρο» ρεκόρ στην Αυστραλία, ευχάριστα νέα στην Ιαπωνία

Δανία: Επιβολή εκ νέου χρήσης ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Η κυβέρνηση της Δανίας σκοπεύει να επιβάλλει εκ νέου τη χρήση ψηφιακών πιστοποιητικών – γνωστά στη χώρα ως “διαβατήρια κορονοϊού” – με τα οποία επαληθεύεται ότι ο κάτοχος αυτών είναι εμβολιασμένος ή έχει διαγνωστεί αρνητικός στον κορονοϊό, μετέδωσε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός TV 2, επικαλούμενος πηγές.

Ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων στη σκανδιναβική χώρα αυξάνεται σταθερά, φτάνοντας σε περισσότερες από 2.000 τις τελευταίες ημέρες από το χαμηλό των 200 στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Προστασία ως 8 μήνες με το φάρμακο αντισωμάτων της Regeneron

Η Regeneron ανέφερε σήμερα ότι μία δόση του κοκτέιλ αντισωμάτων που παρασκευάζει μείωσε τον κίνδυνο μόλυνσης από την COVID-19 κατά 81,6% για δύο έως οκτώ μήνες μετά τη χορήγηση του φαρμάκου σε δοκιμή τελικού σταδίου.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η θεραπεία αντισωμάτων, RECEN-COV, έχει τη δυνατότητα να παράσχει μακράς διάρκειας ανοσία στη μόλυνση από την COVID-19, δήλωσε ο Μάιρον Κόεν, ο οποίος ηγείται των προσπαθειών για μονοκλωνικά αντισώματα στο Δίκτυο Πρόληψης της COVID-19 για Εθνικά Ινστιτούτα των ΗΠΑ για την Υγεία.

Η ανοσία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ανοσοκατεσταλμένους και τους ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται στα εμβόλια, ανέφερε η εταιρία.

Η θεραπεία έχει δείξει προηγουμένως μείωση κατά 81,4% του κινδύνου στη διάρκεια του πρώτου μήνα μετά τη χορήγησή της.

Στη διάρκεια της οκτάμηνης περιόδου αξιολόγησης, δεν σημειώθηκαν νοσηλείες για την COVID-19 στην ομάδα του REGEN-COV, όμως στην ομάδα που έλαβε το ψευδοφάρμακο (placebo), καταγράφηκαν έξι τέτοια συμβάντα, ανέφερε η Regeneron.

Η ρυθμιστική αρχή υγείας των ΗΠΑ διεύρυνε τον Ιούλιο την άδεια της REGEN-COV προκειμένου να καταστεί δυνατή η χρήση της ως προληπτικής θεραπείας σε ανθρώπους που εκτίθενται σε μολυσμένα άτομα και εκείνους σε μεγάλο κίνδυνο τέτοιας έκθεσης σε χώρους όπως οι οίκοι ευγηρίας ή οι φυλακές.

Το φάρμακο έλαβε άδεια στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο Νοέμβριο για τη θεραπεία ανθρώπων με ήπια έως μέτρια νόσηση από COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα