Διεθνή

Γαλλικές δυνάμεις: Δύο γαλλικά Rafales πέταξαν πάνω από το Oruc Reis

Στην Κρήτη έφτασαν ένα ελικοφόρο πλοίο και δύο πολεμικά αεροσκάφη Rafale

Parallaxi
γαλλικές-δυνάμεις-δύο-γαλλικά-rafales-πέταξ-640557
Parallaxi

πολεμικά αεροπλάνα rafale

Έμπρακτα εκφράζει ήδη την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα η Γαλλία, καθώς μερικές μόλις ώρες μετά από τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε πως δύο γαλλικά μαχητικά Rafale θα βρεθούν σήμερα στη Σούδα της Κρήτης.

Στην Κρήτη έφτασαν ένα ελικοφόρο πλοίο και δύο πολεμικά αεροσκάφη Rafale. Τα δύο αεροσκάφη που ήταν σταθμευμένα σε αεροπορική βάση της Πάφου, απογειώθηκαν σήμερα το πρωί με κατεύθυνση προς την Ελλάδα και πέταξαν πάνω από την περιοχή που έχει δεσμεύσει με την παράνομη NAVTEX οι Τούρκοι και κινείται το Oruc Reis στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα ότι το «μάτι» της Γαλλίας και της Ευρώπης γενικότερα παρακολουθεί στενά την παραβατική συμπεριφορά των Τούρκων.

Η ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Άμυνας

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα φτάσει στην Ανατολική Μεσόγειο και η φρεγάτα «Λαφαγιέτ», στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Γαλλίας για ενίσχυση της παρουσίας στην περιοχή.

Στήριξη Μακρόν

Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ ο Εμανουέλ Μακρόν έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα, προαναγγέλλοντας μάλιστα την ενίσχυση της γαλλικής στρατιωτικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ανάρτηση που έγινε στο προφίλ του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στο twitter, ο Μακρόν ανέφερε:

«Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο είναι ανησυχητική. Οι μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε θέματα εκμετάλλευσης πετρελαίου προκαλούν εντάσεις».

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει σε ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της χώρας του στη Μεσόγειο τις επόμενες μέρες, σε συνεργασία με άλλους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Σε tweet του στα γαλλικά το πρωί της Πέμπτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Εμανουέλ Μακρόν.

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο Μακρόν για την αλληλεγγύη. Ο Emmanuel Macron είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας αλλά και ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών αξιών και του διεθνούς δικαίου» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πηγή: cnn.gr, ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα