“Γεμάτες μίσος”: Το Παρίσι σχολιάζει τις τουρκικές αντιδράσεις για το Charlie Hebdo

Οι μουσουλμάνοι θεωρούν οποιαδήποτε απεικόνιση του προφήτη ως βλασφημία.

Parallaxi
γεμάτες-μίσος-το-παρίσι-σχολιάζει-τ-646417
Parallaxi
εικόνα: unsplash

Οι πρόσφατες φραστικές επιθέσεις από Τούρκους αξιωματούχους κατά του γαλλικού σατιρικού εβδομαδιαίου περιοδικού Σαρλί Εμπντό, το οποίο δημοσίευσε μία καρικατούρα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ήταν “γεμάτες μίσος,” δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ, στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Το σκίτσο στο εξώφυλλο του Σαρλί Εμπντό σατίριζε τον Ερντογάν και μία γυναίκα που φορούσε ισλαμική μαντίλα, ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι το χαρακτήρισαν ως μία “αηδιαστική προσπάθεια.”

 

Η Γαλλία και η Τουρκία ανταλλάσσουν φραστικά πυρά γύρω από σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, μετά τον πρόσφατο αποκεφαλισμό στο Παρίσι, ενός καθηγητή που έδειχνε στους μαθητές τα σκίτσα, σε ένα μάθημα ελευθερίας του λόγου.

Οι μουσουλμάνοι θεωρούν οποιαδήποτε απεικόνιση του προφήτη ως βλασφημία.

Αλ Σίσι: Η ελευθερία της έκφρασης σταματάει, όταν προσβάλλει περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι δήλωσε σήμερα ότι η ελευθερία της έκφρασης θα πρέπει να σταματήσει όταν προσβάλει περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους, μετά τη δημόσια παρουσίαση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ στη Γαλλία, κίνηση τη οποία, οι μουσουλμάνοι βλέπουν ως βλασφημία.

Ο Σίσι δήλωσε επίσης, ότι ο ίδιος απορρίπτει κάθε είδος βίας ή τρομοκρατίας από τον οποιονδήποτε στο όνομα υπεράσπισης της θρησκείας, των θρησκευτικών συμβόλων και των εικόνων.

Ο ιμάμης του Άλ Άζχαρ καλεί την διεθνή κοινότητα να ποινικοποιήσει τις “αντιμουσουλμανικές” ενέργειες

Ο μεγάλος ιμάμης του Αλ Άζχαρ, της ανώτατης αρχής του σουνιτικού Ισλάμ που έχει έδρα το Κάιρο, κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να ποινικοποιήσει τις “αντιμουσουλμανικές” ενέργειες, μετά την δημοσίευση σκίτσων του Προφήτη Μωάμεθ στη Γαλλία.

Η απεικόνιση του Προφήτη απαγορεύεται αυστηρά από το Ισλάμ.

Ο σεΐχης Άχμεντ αλ Τάγεμπ σημείωσε επίσης ότι το Αλ Άζχαρ απορρίπτει σθεναρά τη χρήση του αντιμουσουλμανικού αισθήματος για τη συγκέντρωση ψήφων στις εκλογές

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα