Ελλάδα

Γενιδουνιάς για Μητσοτάκη, Σκέρτσο: Λένε τα όσα αδιανόητα λένε, μετά τα κάνουν και χειρότερα

«Αλήθεια, συμφωνεί η κυβέρνηση στην αύξηση των ταχυτήτων στα 140 χιλιόμετρα σε μη τηλεδιοικούμενα τμήματα του δικτύου;»

Parallaxi
γενιδουνιάς-για-μητσοτάκη-σκέρτσο-λέ-991737
Parallaxi

Οργισμένη απάντηση επεφύλασσε ο Κώστας Γενιδούνιας στις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του Άκη Σκέρτσου, αργότερα, περί εργαλειοποίησης του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

«Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Πιστεύω ότι ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές», είπε, υπενθυμίζουμε, ο πρωθυπουργός σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ αναλγησίας, ενώ λίγες ώρες μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην προσπάθειά του να μαζέψει τα ασυμμάζευτα τόνισε πως η «εργαλειοποίηση» αναφερόταν στους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους και την απεργία τους που «λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αποτελεί εργαλειοποίηση της τραγωδίας που προσβάλλει πρωτίστως τους συγγενείς των θυμάτων».

Η απεργία των σιδηροδρομικών είναι στις «30 Μαΐου, όχι μέσα στις εκλογές, ούτε λίγες μέρες πριν, αλλά 9 μέρες μετά», τονίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι προωθείται στους σιδηροδρόμους «αύξηση των ταχυτήτων στα 140 χιλιόμετρα σε μη τηλεδιοικουμενα τμήματα του δικτύου» στα οποία κατά Μητσοτάκη «γίνονται έργα και μπορεί να έχουμε μονές γραμμές».

«Αρκετά!» διαμήνυσε ο Κώστας Γενιδούνιας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον κ. Σκέρτσο για την επίθεση στους σιδηροδρομικούς που θρηνούν από την πλευρά τους 11 συναδέλφους τους και προσπαθούν για την ασφαλή λειτουργία των σιδηροδρόμων.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

«Λένε τα όσα αδιανόητα λένε & μετά τα κάνουν και χειρότερα.

Δεν εννοούσε λέει τους συγγενείς των θυμάτων ο κ . Μητσοτάκης αλλά απευθυνόταν στην απεργία των μηχανοδηγών, όταν έλεγε ότι εργαλειοποίειται η τραγωδία των Τεμπων (έγκλημα είναι, όχι τραγωδία).

Ας πούμε τα εξής στον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

1. Οι μηχανοδηγοί προκήρυξαν απεργία για τις 30 Μαΐου, όχι μέσα στις εκλογές, ούτε λίγες μέρες πριν, αλλά 9 μέρες μετά, παροτι ο ΟΣΕ είχε δώσει γραπτές διαβεβαιώσεις για τις 14/5/23 και δεν τις τήρησε! Δεν προκηρύξαμε απεργία μέσα, πριν ή κοντά στις εκλογές, γιατί ξέραμε καλά τι θα έλεγαν όσοι μας κατηγορούσαν ως συντεχνία όταν στέλναμε τα εξώδικα για την ασφαλεια της κυκλοφορίας. Εδώ δεν δέχτηκαν να συναντήσουν την Ευρωπαϊκή μας Ομοσπονδία που ήρθε στην Αθήνα αισθανόμενη την ανάγκη να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους για τον σιδηρόδρομο.

2. Κύριε Σκέρτσο, οι σιδηροδρομικοί θρηνούν 11 συναδέλφους. Μάλλον αυτό το ξεχάσατε στην δήλωση σας. Και αυτοί έχουν οικογένειες και εμείς που από τύχη δεν είμαστε στην θέση τους, νοιωθουμε ΟΡΓΗ γιατί όχι μόνο δεν μας ακούγατε αλλά μας χλευάζατε 4 χρόνια ως πολιτική ηγεσία.

Να μην εμπλέκετε λοιπόν τους εργαζόμενους στις δηλώσεις σας & προπάντων ενημερωθείτε για το πότε είναι προγραμματισμένη η απεργία μας και με ποια αιτήματα.

Αλήθεια, συμφωνεί η κυβέρνηση στην αύξηση των ταχυτήτων στα 140 χιλιόμετρα σε μη τηλεδιοικουμενα τμήματα του δικτύου; Στα οποία όπως είπε και ο κ. Μητσοτάκης γίνονται έργα και μπορεί να έχουμε μονές γραμμές; Μια άστοχη δήλωση διορθώνεται με μια συγνώμη. Όχι με επίθεση σε αυτούς που θρηνούν επίσης νεκρούς και προσπαθούν να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος με ασφάλεια. Αρκετά!»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα