Γενική αργία αύριο Τρίτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Που “παγώνουν” όλα

Όλα όσα θα είναι κλειστά την Τρίτη

Parallaxi
γενική-αργία-αύριο-τρίτη-σε-δημόσιο-κα-873690
Parallaxi
ΕΙΚΟΝΑ SOOC

Γενική αργία θα ισχύσει αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, λόγω της κακοκαιρίας.

Στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας, των μέσων μαζικής μεταφοράς, και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Κλειστά με εξαιρέσεις και τα δικαστήρια την Τρίτη

Ανέτρεψε τα δεδομένα που ίσχυαν για κλειστά δικαστήρια μόνο στην Αττική η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για γενική αργία στον δημόσιο τομέα, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Έτσι στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, τα δικαστήρια θα τελούν σε αναστολή εργασίας.

Κατ’ εξαίρεση:

  • Θα συζητούνται προσωρινές διαταγές (αν απουσιάζει ο ένας διάδικος θα αναβάλλεται).
  • Υποθέσεις Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και Μονομελούς και Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εκδικάζονται εφόσον υπάρχει συμπλήρωση 18μηνου εντός 3μήνου.
  • Κακουργήματα στα οποία συμπληρώνεται ο χρόνος παραγραφής τους μέχρι την 31η.12.2023 στον πρώτο βαθμό ή μέχρι την 31η.12.2022 στο δεύτερο βαθμό, εκδικάζονται.
  • Δίκες που έχουν διακοπεί για τις δικασίμους της 25ης.01.2022 και 26ης.01.2022 και δεν υπάγονται στις ως άνω εξαιρέσεις, οπότε το δικαστήριο αποφασίζει σε συνεδρίαση, χωρίς να είναι αναγκαία η παρουσία των διαδίκων, την εκ νέου διακοπή.

Οι συνεδριάσεις θα αρχίζουν στις 10 το πρωί και στα Αυτόφωρα στις 12 το μεσημέρι.

Θα γίνονται επίσης κανονικά απολογίες κατηγορουμένων, απο τις 11 το πρωί.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν προβλήματα, θα αποφασίζουν οι διοικήσεις των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών.

Χωρίς τηλεκπαίδευση τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στις περιοχές όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα αύριο, Τρίτη (25/01), ενώ δεν θα διενεργηθούν ούτε self test.

Συγκεκριμένα, το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει πως λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σελφ τεστ δεν θα διενεργηθούν αύριο στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα διενέργειας σελφ τεστ αυτήν την εβδομάδα στις περιοχές αυτές.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα