Top

Γεννηματά: Το κεντρώο αφήγημα του κ. Μητσοτάκη έπεσε, η χώρα χρειάζεται αλλαγή

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση σε αίθουσα του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης

Φίλιππος Δεργιαδές
γεννηματά-το-κεντρώο-αφήγημα-του-κ-μητ-816300
Φίλιππος Δεργιαδές

Σκληρή κριτική, και δη από τα αριστερά, προς την κυβέρνηση αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας παράλληλα και το στίγμα της ενόψει και των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, άσκησε σήμερα το βράδυ από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΙΝΑΛ, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης». Όπως είπε «η κυβέρνηση της ΝΔ μετρήθηκε και πέρασε κάτω από τον πήχη, έρχεται όλο και πιο κοντά η ανάγκη για τη νέα αλλαγή».

Στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και μίλησε για ένα νέο παραγωγικό σχέδιο για τη χώρα, που θα βασίζεται στο  «Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο», δηλαδή «την εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης» που καταθέτει το ΚΙΝΑΛ, σχετικά «με την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Για την κυβέρνηση της ΝΔ, θυμίζοντας άλλες εποχές στην κριτική της, έκανε λόγο για σκληρή δεξιά διακυβέρνηση που έχει φέρει τον διχασμό και την κοινωνική ανισότητα. Όπως είπε, η κυβέρνηση της δεξιάς αντί για κοινωνική ασφάλεια, αλληλεγγύη κι ανθρωπιά, έχει φέρει την ανασφάλεια και την απαισιοδοξία, αντί για μεταρρυθμίσεις, την οπισθοδρόμηση και αντί για ελπίδα προς τους νέους, έχει χτίσει τείχη. «Το κεντρώο αφήγημα του κ. Μητσοτάκη έχει πέσει το επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει», τόνισε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ψεύτικες υποσχέσεις και κενού περιεχομένου παροχολογία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ΝΔ έχει παραδώσει τον ελληνικό λαό στον αγοραίο καπιταλισμό και στα μεγάλα συμφέροντα.

«Όσα είπε στην ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης είναι ανυπόστατα, έχει αποκαλυφθεί στον ελληνικό», είπε και μίλησε για την ανάγκη μίας νέας παρεμβατικής πολιτικής υπέρ των κοινωνικών στρωμάτων, με καθαρό σοσιαλδημοκρατικό στίγμα και πρόγραμμα. «Η ΝΔ ακόμα και στην πανδημία δεν αλλάζει, φτιάχνει μία Ελλάδα για τους λίγους, διαλύοντας ακόμα και το ΕΣΥ» σημείωσε και στρέφοντας την κριτική της και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι και ο κ. Τσίπρας κινείται στην ίδια πελατειακή λογική και πολιτική.

«Η ελληνική κοινωνία αποζητά τη νέα αλλαγή. Τώρα, όλο και πιο κοντά έρχεται η ανάγκη για τη νέα αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση, με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή», επισήμανε η κυρία Γεννηματά, δίνοντας το σύνθημα για την επανεκκίνηση και επιστροφή της κεντροαριστεράς στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων.

Στη συγκέντρωση, που έγινε με όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας και αριθμημένες προσκλήσεις, εκτός από μέλη και οπαδούς του Κινήματος, συμμετείχαν βουλευτές και κεντρικά στελέχη του κόμματος, ενώ το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το βράδυ, μετά την εκδήλωση, η Φώφη Γεννηματά βρέθηκε σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον και συνάντησε φίλους και συνεργάτες στο καφέ του Βασιλικού Θεάτρου.

Επίσκεψη στη ΔΕΘ

Νωρίτερα  το μεσημέρι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισκέφτηκε τη ΔΕΘ και συναντήθηκε με την διοίκηση του εκθεσιακού φορέα. Σε δηλώσεις της τόνισε πως «με τη σωστή ανάπτυξη και με τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι βέβαιο ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα έχει κρίσιμο ρόλο και για τα επόμενα χρόνια».

Την Φώφη Γεννηματά συνόδευαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές Βσίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Αρβανιτίδης, Απόστολος Πάνας, Ανδρέας Πουλάς, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και άλλα στελέχη του κόμματος.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα