Ελλάδα

Γεωργιάδης: Δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο

«Τι να κάνουμε; Να αλλάξουμε την ιστορία;», είπε

Parallaxi
γεωργιάδης-δεν-υπήρξαν-νεκροί-στο-πολ-705623
Parallaxi
εικόνα: Facebook

Στην άποψή του ότι δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου κατά της εισβολής των τανκς για να καταπνιγεί η εξέγερση το Νοέμβριο του 1973, επέμεινε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «σήμερα ανέβασα και από τη Wikipedia που έχει ακριβώς τι ισχύει με τους νεκρούς και όλοι είναι γύρω – γύρω από το Πολυτεχνείο, και σε μεγάλη απόσταση, μέχρι και τα Νέα Λιόσια. Εντός του Πολυτεχνείου υπάρχει η μελέτη του Καλαβρυτάκη που λέει ότι δεν υπήρχαν νεκροί εντός του χώρου. Τι να κάνουμε; Να αλλάξουμε την ιστορία; Αυτά που λέω είναι γνωστά στο ελληνικό κράτος». «Το σημαντικό δεν είναι το τι είπα εγώ, αυτά είναι ιστορικά γεγονότα», συνέχισε.

Ερωτηθείς αν αυτές οι δηλώσεις του προκαλούν διχασμό, απάντησε ότι «είδαμε χθες τι έγινε στο Πολυτεχνείο. Διχασμό προκαλώ εγώ;». Πρόσθεσε δε ότι το σημαντικό είναι ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν μια συλλογική έκφραση για ελευθερία και καλώς τιμάται. «Όλα αυτά όμως που είδαμε χθες ήταν απαράδεκτα. Πρώτα από όλα εντελώς απαράδεκτο είναι αυτό που έγινε με τον κ. Μανιό, το οποίο είναι ντροπιαστικό, χυδαίο, αδιανόητο», επισήμανε.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα