Top

Γερμανία: Εξετάζει διακοπή των διεθνών πτήσεων προς το έδαφος της

Δραστικά μέτρα υπό το φόβο της διασποράς της μετάλλαξης του ιού

Parallaxi
γερμανία-εξετάζει-διακοπή-των-διεθνώ-715412
Parallaxi
Πηγή: Unsplash

Να εκμηδενίσει τις διεθνείς πτήσεις προς το έδαφος της, εξετάζει η Γερμανία ως ένα μέτρο προφύλαξης απέναντι στην διασπορά της μετάλλαξης του κορονοϊού που δημιουργεί νέο «πονοκέφαλο» στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Χορστ Ζέεχοφερ που μίλησε στην Bild, η γερμανική κυβέρνηση θέλει να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα μη απαραίτητα ταξίδια προς τη χώρα.

«Ο κίνδυνος που προκύπτει από τις πολλαπλές μεταλλάξεις μας αναγκάζει να εξετάσουμε δραστικά μέτρα» σημείωσε ο Ζέεχοφερ, χωρίς ωστόσο να γίνει πιο συγκεκριμένος τι ακριβώς μέτρα εξετάζονται. Ωστόσο, όπως σημειώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, υπάρχουν σενάρια για ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων, ειδικότερα με τις χώρες εκείνες που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη μετάδοση της μετάλλαξης.

Ο Ζέεχοφερ υποστήριξε ότι από τη στιγμή που ο γερμανικός πληθυσμός ζει υπό αυστηρούς περιορισμούς είναι λογικό να θέλει από την κυβέρνηση να τον προστατεύσει από μία πιθανή έκρηξη των κρουσμάτων που μπορεί να την προκαλέσουν τα ταξίδια από άλλες χώρες.

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία να ακολουθεί φθίνουσα πορεία και να έχει πέσει κάτω από το όριο των 10.000 (107.6 κρούσματα την εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους σε σχέση με το πικ των 197 στις 22/12), ωστόσο η Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν να παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα τουλάχιστον μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου. Αυτό φυσικά οφείλεται στο φόβο που υπάρχει για την μετάλλαξη του ιού από Βρετανία, Νότια Αφρική και Βραζιλία που έχει εντοπιστεί στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Από το Νοέμβριο στη Γερμανία δεν λειτουργούν η ψυχαγωγία, τα εστιατόρια και η πολιτιστική ζωή της χώρας.

ΠΗΓΗ: euroweeklynews.com / BILD

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα