Ελλάδα

Ο Γιάννης Αβραμίδης καλείται να δώσει τον πιο σημαντικό αγώνα της ζωής του

Δε θα αφήσει έναν τραυματισμό να του «πάρει» το όνειρο και μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι σ΄αυτό.

Parallaxi
ο-γιάννης-αβραμίδης-καλείται-να-δώσει-795430
Parallaxi

Ο 19χρονος Γιάννης Αβραμίδης από τη Βέροια, ένα νεαρό παιδί με αγάπη για τον αθλητισμό και το Δέκαθλο, με συμμετοχή σε πολλούς πανελλήνιους αγώνες, καλείται να δώσει τον πιο σημαντικό αγώνα της ζωής του και μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε.

Ο Γιάννης, από μικρό παιδί ονειρευόταν τον πρωταθλητισμό στο “Δέκαθλο” και τα κατάφερε. Δυστυχώς, όλα του τα όνειρα στιγμιαία ανατράπηκαν. Στις 2 Μαΐου 2019, και κατά τη διάρκεια προπόνησής του στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας, τραυματίστηκε σοβαρά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Κατά την κάθοδό του στο άλμα επί κοντώ, χτύπησε με ορμή το κεφάλι του στο γυμνό στυλοβάτη – χωρίς το προβλεπόμενο προστατευτικό κάλυμμα – .

Τα χειρουργεία που ακολούθησαν ήταν αλλεπάλληλα, κρίσιμα, ζωτικής σημασίας, ενώ η ζωή του, για μεγάλο χρονικό διάστημα κρεμόταν από μία κλωστή.

Αφού διέφυγε τον κίνδυνο, διέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κέντρα αποκατάστασης στην Ελλάδα, ενώ για εξειδικευμένη μετεγχειρητική αποθεραπεία κατέφυγε σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία.

Εκεί, με τη φροντίδα ειδικών έκανε το νέο του ξεκίνημα διαψεύδοντας τις δυσοίωνες για την υγεία του προβλέψεις, ενώ βελτίωσε σημαντικά την κινητικότητά του. Σήμερα μπορεί να επικοινωνεί ηλεκτρονικά με τους δικούς του ανθρώπους, αυτόνομα, όμως αδυνατεί να μιλήσει και να περπατήσει ολοκληρωμένα, ακόμη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Γιάννης έχει πολλές ελπίδες να περπατήσει ξανά, όμως πρέπει να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης https://www.hegau-jugendwerk.de/ της Γερμανίας, για διάστημα 2 μηνών, με τα έξοδα της εξειδικευμένης αυτής νοσηλείας να ανέρχονται στις 45.000 Ευρώ.

Πριν από λίγες μέρες, δημιουργήθηκε από την οικογένεια του αθλητή μία καμπάνια οικονομικής υποστήριξης, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό.

Φίλοι, συναθλητές, συγγενείς, γνωστοί και άγνωστοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, στέκονται στο πλευρό του και τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και ενθαρρυντικά . Ήδη έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 11.995€ και η οικογένεια του συνεχίζει με αγάπη.

Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε το νέο αυτό άνθρωπο να ανακτήσει τη ζωή του. Να διεκδικήσει όλα όσα ονειρεύονται οι νέοι της ηλικίας του. Να στηρίξουμε το δικαίωμά του στην υγεία και εκπαίδευση. Είναι η ευκαιρία του να περπατήσει, να σπουδάσει, όπως όλοι οι συνομήλικοί του και –κυρίως- να υπερβεί κάθε αίσθημα μοναξιάς και αποκλεισμού, που βιώνει.

Την ευκαιρία αυτή μπορούμε να τη δώσουμε όλοι μαζί, συνεισφέροντας – ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του – στην καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/giannisavramidis

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα