Ελλάδα

Γιατί αναμένουμε ρεκορ κρουσμάτων σήμερα – Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού στη χώρα μας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για την μέχρι τώρα κατάσταση της πανδημίας στον ελλαδικό χώρο

Parallaxi
γιατί-αναμένουμε-ρεκορ-κρουσμάτων-σή-652340
Parallaxi

corona

Συναγερμός: 243 κρούσματα κορονοϊού κατά την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λέσβο και συγκεκριμένα στη δομή του Καρά Τεπέ. Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας “στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα στη Μόρια μετά την καταστροφή του ΚΥΤ”. Κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τεστ σε όλους όσοι εισέρχονται σε αυτή”.

“Συγκεκριμένα έχουν διενεργηθεί 7.064 τεστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται κατά κανόνα για ασυμπτωματικούς” τόνισε ο κ. Πέτσας. Πρόσθεσε ότι υποβλήθηκαν σε τεστ 160 αστυνομικοί και διοικητικό και βγήκαν όλοι αρνητικοί σύμφωνα με το  enikos.gr.

Μηταράκης: Κλείνει η δημοτική δομή προσφύγων στον Καρά Τεπέ – 7000 rapid test στη Λέσβο στο Καρά Τεπέ

Το τέλος της δημοτικής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Καρά Τεπέ αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα με επιστολή του στο Δήμο Μυτιλήνης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Μηταράκης λίγο πριν αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη έχοντας όπως σημείωσε «ολοκληρώσει το έργο της αντιμετώπισης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της σοβαρής κρίσης που προκάλεσε η πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας».

Υπενθυμίζεται ότι η δομή λειτουργεί εδώ και πέντε περίπου χρόνια σε οικόπεδο όπου είχε δημιουργηθεί από το Δήμο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και φιλοξενεί σήμερα 970 πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι μέλη οικογενειών και ευάλωτων κατηγοριών. «Η τελευταία μέρα της λειτουργίας του θα είναι η 31η Δεκεμβρίου και αυτό είναι ειλημμένη απόφαση» τόνισε ο κ. Μηταράκης μιλώντας στο stonisi.gr.

Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2020 κλιμάκια του ΕΟΔΥ επιχειρούν στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο (ΚΥΤ Καρά Τεπέ), έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά 7.064 ελέγχους γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) για ανίχνευση του ιού SARS-CoV2.

Επίσης, εξετάσθηκαν 40 μέλη διαφόρων ΜΚΟ, καθώς και 120 αστυνομικοί που εργάζονται στο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν στο σύνολο τους αρνητικά.

Δύο ακόμη θάνατοι σήμερα

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η μαύρη λίστα των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς τη Δευτέρα καταγράφηκαν δύο νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 342.

Συγκεκριμένα, κατέληξαν ένας 81χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Κατερίνης και μία 89χρονη που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία». Και οι δύο ηλικιωμένοι έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο του Δήμου Αθηναίων

Στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων για τον κορονοϊό που γίνονται σε όλους τους εργαζομένους του δήμου της Αθήνας, βρέθηκε θετικός ένας υπάλληλος στο δημαρχείο, την περασμένη Παρασκευή. Αμέσως, σύμφωνα με πληροφορίες , ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Απολυμάνθηκε το κτίριο, έκλεισε το τμήμα που εργαζόταν, ενώ, ο ίδιος, που ήταν ασυμπτωματικός, αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο τμήμα έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Τρίκαλα: 5 κρούσματα χθες-Ανάμεσά τους 2 εκπαιδευτικοί και ένας μαθητής

Εξαιρετικά ανησυχητικά τα αποτελέσματα τεστ για τον κορωνοϊό που βγήκαν το βράδυ της Κυριακής στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr βρέθηκαν θετικά στον covid-19 ακόμη 5 άτομα, εκ των οποίων 2 εκπαιδευτικοί, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και ένας μαθητής.

Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και ξεκίνησε άμεσα το πρωί της Δευτέρας ιχνηλατήσεις.

Σε ισχύ το νέο σχέδιο της Αστυνομίας – Επιστρέφουν τα περιπολικά με τα ηχητικά μηνύματα

Ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο με στόχο να περιοριστούν οι συγκεντρώσεις και ο συνωστισμός που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στις πλατείες εφαρμόζει από σήμερα, Δευτέρα, η Αστυνομία.

Με βάση αυτό το σχέδιο, κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους περιπολικά, τα οποία θα εκπέμπουν ηχητικά μηνύματα και θα ζητούν από όσους είναι στις πλατείες να αποφεύγουν το συγχρωτισμό, ενώ θα θυμίζουν ότι υπάρχει όριο εννέα ατόμων για τους συγκεντρωμένους. Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει χαρτογράφηση για τις πλατείες της Αττικής και γνωρίζει κάθε βράδυ σε ποιες συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός.

Βάσει αυτής της χαρτογράφησης, άλλη θα είναι η διαχείριση σε σημεία, όπως για παράδειγμα τα σκαλάκια στην πλατεία Συντάγματος και άλλη σε μεγάλες πλατείες που παρατηρείται συγχρωτισμός, που φτάνει ακόμη και τα 400 άτομα.

Θα αυξηθούν, με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, οι περιπολίες και θα δίνεται αμέσως εικόνα στα τοπικά αστυνομικά τμήματα αλλά και στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, για την εικόνα που επικρατεί σε πλατείες και ανάλογα με την εικόνα αυτή, θα εφαρμόζεται και το επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα ξεκινά, με συστάσεις και αμέσως μετά με την επιβολή προστίμων.

Γώγος: «Καμπανάκι» για τη διασπορά του ιού λόγω των μέσων μαζικής μεταφοράς

Καμπανάκι για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έκρουσε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ σημειώνοντας ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να αραιώσει ο κόσμος και τώρα είναι μια ευκαιρία με τα κλιμακωτά ωράρια προσέλευσης στην εργασία.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι πιέζεται το σύστημα υγείας στην Αττική εξαιτίας του αριθμού των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία και κυρίως των βαριών περιστατικών, καθώς όπως είπε, καλύπτεται σημαντικό κομμάτι των ελεύθερων κλινών που υπάρχουν για τον Covid.Πρόσθεσε δε ότι το τοπικό Rt, στην Αθήνα είναι στο 1-1,1, ωστόσο «πρέπει να προσέχουμε γιατί το Rt μπορεί να ξεφύγει και να φτάσει το R0». Τα μέτρα που έχουν ληφθεί αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Γώγο, θα αποδώσουν και στόχος είναι τις επόμενες 10-15 μέρες να έχουν περιοριστεί τα κρούσματα σε κάτω από 100 και ο δείκτης Rt κάτω από το 1.

Στο μεταξύ, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναφοράς των SMS ως περιοριστικό μέτρα τονίζοντας ότι ήδη ζούμε ένα ήπιο lockdown.

Ερωτηθείς σχετικά μες την αξιοπιστία των rapid test, τα χαρακτήρισε «επανάσταση» κι εξέφρασε τη γνώμη ότι θα βοηθήσουν αρκετά στον έλεγχο της νόσου γιατί είναι γρήγορα, εύκολα, απλά και φθηνά. «Το πλεονέκτημα είναι ότι στο νοσοκομείο έχεις γρήγορη διάγνωση και απομονώνεις το περιστατικό», σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με το εμβόλιο ο κ. Γώγος δήλωσε ότι μέχρι την άνοιξη, θα υπάρχει ώστε να καλυφθούν τουλάχιστον οι ευαίσθητες ομάδες. «Αν η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι γύρω στο 60%, θα είμαστε ικανοποιημένοι» κατέληξε.

Κρούσμα σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη – Τι λέει ο διευθυντής

Συναγερμός σήμανε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, στη Θεσσαλονίκη, καθώς βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μία εκπαιδευτικός.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του σχολείου, μετά από επικοινωνία του υπεύθυνου διαχείρισης κρουσμάτων COVID-19 με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, διατάχθηκε όπως προβλέπεται, οι μαθητές/τριες του συγκεκριμένου τμήματος (Γ2), να μην προσέλθουν στο σχολείο, για 14 μέρες, από σήμερα έως και την Παρασκευή 2/10, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους.

Εάν κατά την διάρκεια της δεκατετραήμερης καραντίνας, κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, τότε και μόνο τότε θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο. Τονίζεται δε πως πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα απολύμανση του σχολικού χώρου.

Επισημαίνεται πώς, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ, αναστέλλεται η λειτουργία μόνο του συγκεκριμένου τμήματος(Γ2). Τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του ιού, θα λειτουργούν κανονικά.

Ο διευθυντής του σχολείου, Μ. Υψηλάντης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι την πρώτη ημέρα που η εκπαιδευτικός εμφάνισε συμπτώματα, ενημέρωσε αμέσως και έμεινε στο σπίτι, αλλά είχε έρθει ήδη σε επαφή με συναδέλφους της και μαθητές.

Σύψας: Lockdown, αλλιώς η πανδημία θα ξεφύγει

O αριθμός των διασωληνωμένων έχει αυξηθεί, οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία αναφοράς πιέζονται, και ο κ. Σύψας χτυπά καμπανάκι κινδύνου για την πανδημία. Ο κ. Νικόλαος Σύψας, λοιμωξιολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος επιτροπής για κοροναϊό, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Μάλλον δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η επιδημία έχει μια έντονη ανοδική τάση, έχουμε πολύ κακά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά σχετικά με τις εισαγωγές και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ΜΕΘ, την ηλικία των διασωληνωμένων που έχει κατέβει. Αυτή τη στιγμή το 70% των εισαγωγών αντιπροσωπεύουν ηλικιωμένοι και ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε ένα κακό σκηνικό» είπε ο κ. Σύψας.

Ο κ. Σύψας επικαλέστηκε μάλιστα και τα στοιχεία τεχνικής έκθεσης του ευρωπαϊκού οργανισμού ECDC, που περιλαμβάνει «άσχημες προβλέψεις για τις επόμενες δέκα μέρες στην Ελλάδα με βάση τα μέτρα που είχαμε λάβει στις 8-10 Σεπτεμβρίου».

Προειδοποίησε δε πως «το μοναδικό μέτρο το οποίο έχει θεαματική επίδραση στην επιδημία είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας – το lockdown». Κατά την άποψη του κ. Σύψα πρέπει να ληφθούν μέτρα έγκαιρα στην Αττική «για να χτυπήσουμε την επιδημία πριν ξεφύγει».

Η Αττική είναι στο πορτοκαλί χρώμα και εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα και η Αττική φθάσει στο «κόκκινο» τότε θα πρέπει να λάβουμε πολύ πιο δραστικά μέτρα, είπε.

Μπορεί να χρειαστεί απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες ή και κλείσιμο στην εστίαση και το λιανεμπόριο – όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της επιδημίας. Ενώ «εάν η Αττική μπει στο κόκκινο θα κλείσουν και τα σχολεία». Οι περιορισμοί θα πρέπει να ληφθούν πριν μας προλάβει ο χειμώνας, υπογράμμισε.

Στο μεταξύ το «Ιπποκράτειο» από σήμερα προστίθεται στα νοσοκομεία αναφοράς για τον Covid. Το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση, καθώς από τις 75 ΜΕΘ Covid της Αττικής απομένουν ελεύθερες μόνο 12.

Όπως ανακοινώθηκε προστίθενται 40 ΜΕΘ Covid μέχρι την Τετάρτη στην Αττική.

Η μεγάλη κάλυψη αυτών των μονάδων αποτελεί πολύ κακό ποιοτικό στοιχείο, σχολίασε ο κ. Σύψας.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα μετάδοσης του ιού σε μετανάστες – μεγάλο ποσοστό αυτών που νοσηλεύονται ή βρίσκονται σε ΜΕΘ στην Αττική είναι μετανάστες.

«Γίνεται μεγάλη διασπορά του ιού όταν υπάρχουν φαινόμενα στον ίδιο χώρο να κοιμούνται 10-20 άτομα σε υπόγεια ή γκαρσονιέρες». Έφερε ως παράδειγμα το Λαϊκό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται πολλά άτομα που ανήκουν στην ευπαθή ομάδα των μεταναστών. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, είπε ο κ. Σύψας.

Διαβάστε περισσότερα:

Παγώνη: «Με αυτούς τους ρυθμούς, δεν θα πάμε καλά τους επόμενους μήνες»

Το καμπανάκι έχει αρχίσει να ηχεί εδώ και μέρες στην Αττική και γι’ αυτό η κυβέρνηση…τρέχει να προλάβει το κακό πριν εκτραχυνθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση.

Η αύξηση των νοσηλευόμενων αλλά και των διασηλωμένων είναι δύο από τους παράγοντες που δείχνουν ότι ο κορονοϊός – ειδικά στην Αθήνα – έχει αρχίσει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ παρουσιάστηκε απαισιόδοξη σε δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό, λέγοντας ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι «καμπανάκι ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά τους επόμενους μήνες» ειδικά «αν προχωρήσουμε με τους ίδιους ρυθμούς».

«Ας ελπίσουμε ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν» πρόσθεσε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η κ. Παγώνη προσθέτοντας ότι «αν μέσα στον Οκτώβριο που ξεκινούν οι ιώσεις έχουμε τόσα κρούσματα, δεν ξέρουμε τι συμπεριφορά του κορονοϊού με τις ιώσεις αυτές». Υπενθύμισε, εξάλλου, ότι «όσα κρεβάτια και αν μας δώσουν» το πρόβλημα θα παραμείνει αν συνεχίσουν οι ίδιοι ρυθμοί επισημαίνοντας ότι «το είδαμε και στην Ιταλία, όταν φτάσαμε στο σημείο να επιλέγουν ποιον θα βάλουν σε ΜΕΘ και ποιον όχι».

Ερωτηθείσα ποιο θα είναι το «σημείο μηδέν» για τα νοσοκομεία, η κυρία Παγώνη απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό γιατί υπάρχουν τρεις παράγοντες:

  • ο αριθμός των κρουσμάτων
  • ο αριθμός αυτών που νοσηλεύονται σε κλινικές
  • ο αριθμός των διασωληνωμένων»

Σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τον κόσμο και να καταδείξει την κρισιμότητα της κατάστασης είπε ότι «δεν έχουμε μόνο την covid-19. Ξέρετε τι σοβαρά προβλήματα υγείας έχουμε;».

Χαρακτήρισε, τέλος, «ανησυχητικό» το γεγονός ότι από σήμερα, Δευτέρα, μπαίνουν με τμήματα για Covid-19 το «Ιπποκράτειο» και το «Λαϊκό» ενώ από την Παρασκευή μπαίνει και το «Γεώργιος Γεννηματάς». «Αυτό είναι ανησυχητικό γιατί μπαίνουν τρία νοσοκομεία δυνατά που σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει, κάτι προσπαθούμε να προλάβουμε» κατέληξε η κυρία Παγώνη.

Ηγουμενίτσα: Τρία προσφυγόπουλα θετικά σε κορονοϊό

Και το τρίτο από τα 4 ανήλικα προσφυγόπουλα που είχαν θεαθεί την προηγούμενη Δευτέρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, βρέθηκε με κορoνοϊό κατά τη διακομιδή τους στο Νοσοκομειακό Ιωαννίνων.

Τη μεταφορά τους στο Πανεπιστημιακό ζήτησε ο εισαγγελέας καθώς μετά την αρχική διάγνωση για μόλυνση των 2 από τα 4 παιδιά, δεν βρισκόταν χώρος απομόνωσης.

Τα παιδιά περιπλανιόνταν στην Ηγουμενίτσα, πιθανότατα έχοντας μεταφερθεί από κύκλωμα λαθρεμπόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα παιδιά είναι αδέλφια από τη Συρία, από 4 έως 16 ετών.

Σημειώνεται ότι λόγω της επαφής τους με τα προσφυγόπουλα, σε καραντίνα έχουν τεθεί 13 άτομα στην Ηγουμενίτσα, 2 νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας και 11 αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.

Οι νοσηλευτές και οι αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε απομόνωση, θα υποβληθούν σε τεστ για να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Συναγερμός στο Άγιο Όρος: Θετικά κρούσματα σε μοναχούς

Τουλάχιστον οχτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες σε μία μόνο μονή (Αγίου Παύλου) του Αγίου Όρους, που τέθηκε ήδη σε καραντίνα.

Ένας μοναχός, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε για νοσηλεία έκτος Άθω καθώς η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κατευθύνεται προς το Άγιον Όρος καθώς τουλάχιστον ένα κρούσμα έχει εντοπιστεί σε μια άλλη μονή (Χελανδαρίου), όπως και ένα σε σκήτη (Λακοσκήτη).

Η Ιερά Κοινότητα έχει περιορίσει στο ελάχιστο τον αριθμό των προσκυνητών στον Άθω και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού, οι επισκέπτες υποβάλλονται σε θερμομέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα:

Αμφισβήτηση των μέτρων και μεγάλη ανησυχία από επιστήμονες για Αττική

Κρούσμα κορωνοϊού σε νηπιαγωγείο στη Γλυφάδα

Διακόπτεται για 14 ημέρες η λειτουργία του τμήματος του μαθητή, θα γίνει ιχνηλάτηση και απολύμανση των χώρων.

Θετικός σε κορωνοϊό διαγνώστηκε μαθητής του 13ου Νηπιαγωγείου Γλυφάδας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Παπανικολάου.

Διακόπτεται για 14 ημέρες η λειτουργία του τμήματος του μαθητή, θα γίνει ιχνηλάτηση και απολύμανση των χώρων.

Ο κ. Παπανικολάου ανακοίνωσε ότι με πόρους του δήμου, θα γίνουν μοριακά τεστ κορωνοϊού σε όλους τους εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου.

Έκλεισε το 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, καθώς τρεις καθηγητές βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εξέφρασε την ανησυχία του σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, καθώς δεν ελήφθησαν αμέσως μέτρα. Έκανε λόγο για πρωτόγνωρη κατάσταση και σοβαρά προβλήματα όσον αφορά στην ενημέρωση γονέων και παιδιών.

“Προσπαθούμε να πάρουμε πληροφορίες. Άλλα λένε σε μένα, άλλα στην υπεύθυνη. Υπάρχει τρομερή ανησυχία” τόνισε χαρακτηριστικά.

Η είδηση προκάλεσε την ανησυχία σε διπλανό σχολείο, οι μαθητές του οποίου καταγγέλλουν ότι τα μέτρα είναι ελλιπή και έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη.

Συνολικά 38 σχολεία ή τμήματα στην Ελλάδα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Η λίστα με τα σχολεία ή τα τμήματα που κλείνουν εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού ανανεώνεται ανά τακτά διαστήματα.

Διαβάστε περισσότερα:

Καταλήψεις σε σχολεία της αν. Μακεδονίας – Κρούσμα κορονοϊού σε νηπιαγωγείο της Καβάλας

Κλειστό μέχρι την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου θα παραμείνει νηπιαγωγείο στην πόλη της Καβάλας, καθώς μαθητής του βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης ήδη γνωστών κρουσμάτων.

Στην μονάδα έγινε απολύμανση από συνεργεία του δήμου, ωστόσο, προβληματισμένοι δηλώνουν οι γονείς του Δημοτικού σχολείου που συστεγάζεται με το νηπιαγωγείο.

Στο μεταξύ, η νέα εβδομάδα ξεκινά με καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια της Ανατολικής Μακεδονίας. Σε Καβάλα και Δράμα οι μαθητές διαμαρτύρονται για τη χρήση μάσκας την ώρα του μαθήματος αλλά και την παρουσία αυξημένου αριθμού παιδιών στις σχολικές αίθουσες.

Κέρκυρα: Την ελλιπή καθαριότητα στα σχολεία καταγγέλλουν οι γονείς

Την αναστολή λειτουργίας του 6ου δημοτικού σχολείου ζητούν με ανακοίνωσή τους οι γονείς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθαριστριών.

Όπως επισημαίνουν, «η μοναδική καθαρίστρια εργάζεται στο δημοτικό και το νηπιαγωγείο μόνο για τρεις ώρες», και ζητούν την άμεση πρόσληψη και άλλων καθαριστριών για την ασφαλή λειτουργία του.

Μάλιστα, οι γονείς την Τετάρτη μετά το πέρας του ωραρίου θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το Μαράσλειο. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Γιάννης Πελάης, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία πολλών περιοχών, όπως σε αυτό στους Καστελάνους.

Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη τελεί το Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Αργυράδων και το Λύκειο της Λευκίμμης, όπου μαθητές διαμαρτύρονται για την ελλιπή καθαριότητα, ενώ ζητούν να γίνονται τεστ κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και νοσοκόμους στα σχολεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, ERT, skai.gr, ethnos.gr, cnn.gr, trikalavoice.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα