Ελλάδα

Γιατί όλη η Ελλάδα μιλά απόψε για την εκπομπή των Ράδιο Αρβύλα;

Με ένα καταιγισμό σκέψεων που εκφράζουν ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης για όσα απίστευτα ζούμε και ανελέητη κριτική στους δημοσιογράφους

Parallaxi
γιατί-όλη-η-ελλάδα-μιλά-απόψε-για-την-εκ-863838
Parallaxi

Μια από τις πιο συζητημένες στιγμές της τηλεοπτικής σεζόν είχαν απόψε την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές των ράδιο Αρβύλα.

Με ένα καταιγισμό σκέψεων που εκφράζουν ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης για όσα απίστευτα ζούμε και ανελέητη κριτική στους δημοσιογράφους ο Αντώνης Κανάκης εξέφρασε με σκληρά λόγια το συναίσθημα εκατομμυρίων ανθρώπων.

«Κάνουν ό,τι μπορούν όλοι τους για να επιστρέψουμε σε αυτή τη χαζοχαρούμενη κανονικότητα μην ξεχνάμε ότι στο τριήμερο πένθος έπαιζε Survivor. Θα κάνουν ό,τι μπορούν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα της λοβοτομής γιατί βολεύει και τους πολιτικούς αλλά και τα κέρδη γιατί η στενοχώρια δεν έχει διαφημίσεις, η διαφήμιση θέλει χαρά.

Εμείς δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε στα συστατικά που θα επιστρέψουν τον κόσμο στην κανονικότητα αυτήν του πάμε να ασχοληθούμε ξανά με το Survivor

Όταν ξεκίνησε το Ράδιο Αρβύλα, ήταν πριν 15 χρόνια, όταν σκότωσαν τον Αλέξη. Ήμασταν σε τρομακτικά άβολη θέση να βγαίνουμε στον αέρα. Θυμάμαι να λέω Θεέ μου ας μην χρειαστεί να ξαναβγούμε στον αέρα υπό παρόμοιες συνθήκες. Να που χρειάζεται και το Ράδιο Αρβύλα θα είναι μια εκπομπή που απλά θα επικοινωνήσουμε και θα εκφράσουμε όλα όσα κι εσείς σκέφτεστε. Είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση σε αυτήν την χώρα. Ελπίζω να είμαστε.

Δεν θα υπάρχει ροή. Προκαταβολικά ζητώ συγγνώμη. Ο λόγος δεν θα είναι δομημένος… Αν και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε το Ράδιο Αρβύλα, όπως μια εβδομάδα πριν. Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν μας βγαίνει, Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στα συστατικά αυτά που θα επιστρέψουν τον κόσμο στην κανονικότητα.

Διευκρίνισε ότι το Ράδιο Αρβύλα συνεχίζει κανονικά στο πρόγραμμα του ANT1, ωστόσο δεν μπορεί να συνεχίσει με την μορφή που είχε μέχρι σήμερα.

«Από ό,τι καταλάβαμε από τα μηνύματα, αυτό που είπα ήταν διφορούμενο και πρέπει να το διευκρινίσω. Δεν εννοούσα ότι εξαφανιζόμαστε, αλλά ότι το Ράδιο Αρβύλα δεν μπορεί να συνεχίσει στην μορφή που ήταν. Έχουμε σκέψεις να βγούμε αύριο από το περιβάλλον του Βινυλίου και να κάνουμε κάποιες εκπομπές που δεν θα είναι το Ράδιο Αρβύλα όπως το ξέραμε», είπε.

Ο Αντώνης Κανάκης έκανε λόγο για γραβατάκηδες, υποννοώντας τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ,  Άρη Πορτοσάλτε στον οποίο εξαπέλυσε  επίθεση στα «περί θυσίας των επιβατών για να γίνουν όσα πρέπει στον ελληνικό σιδηρόδρομο», κατηγορώντας τον  ότι επιχειρεί να κάνει «χυδαίους συμψηφισμούς» με την τραγωδία στο Μάτι. «Αυτό που είναι χυδαίο είναι ότι τολμάς να κάνεις αυτούς τους συμψηφισμούς αυτήν την ώρα (σ.σ. για το Μάτι), ξεκινάς να λες ότι δεν είναι της στιγμής, αλλά το λες. Αν δεν είναι της στιγμής, βούλωσέ το, μην το λες…»,

Επίσης Ο Αντώνης Κανάκης άσκησε σκληρή κριτική και στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι: «η τραγωδία δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, είστε ανίκανοι. Δεν δέχομαι τη συγγνώμη σου. Ψάχνω να βρω έναν λόγο να την δεχτώ αλλά δεν βρίσκω».

Η δήλωση Κανάκη που έκανε έξαλλο τον Γεωργιάδη

Ο Αντώνης Κανάκης είχε πει στην εκπομπή ότι «ο Άδωνις Γεωργιάδης αυτή τη στιγμή νιώθει ότι στις προτεραιότητές του είναι να υπερασπιστεί τον Πορτοσάλτε. Για πες μας ρε Άδωνι, τι ακριβώς σχέση έχετε με τον Πορτοσάλτε; Είναι φίλος σου; Έχετε κάποια συνεργασία. Είναι μέλος του κόμματος; Τι ακριβώς συμβαίνει; Εσύ είσαι ένας πολιτικός και αυτός είναι ένας δημοσιογράφος υποτίθεται, ο οποίος υποτίθεται σε ελέγχει… Ποια είναι αυτή η τρέλα σου που πρέπει να υπερασπιστείς τον Πορτοσάλτε».

Ο Α. Γεωργιάδης απάντησε άμεσα το βράδυ της Δευτέρας

«Ο κ. Κανάκης, που είχε δίπλα του επί χρόνια ως κολλητό και συνεργάτη του κάποιον που έκανε ό,τι έκανε και δήλωσε ότι “δεν το είχε καταλάβει”, αντί να κρύβεται από ντροπή το παίζει Τιμητής των πάντων και κατηγορεί τον καναλάρχη που δίνει βήμα στον ⁦Άρη Πορτοσάλτε και εμένα!», έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

H Δήλωση του Α. Πορτοσάλτε

Ο Άρης Πορτοσάλτε από την πλευρά του υπογράμμισε πως «βλέπω ότι οι σατιρικές εκπομπές – επειδή δεν υπάρχει Λαζόπουλος τώρα, προσπαθούν κάποιοι να πάρουν τη θέση του… Προφανώς όλοι οι άνθρωποι μπορούν να πουν τη γνώμη τους στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να την πουν πάνω σε ψέματα. Πες δεν γουστάρω τον Μητσοτάκη. Πολύ απλό…Δεν χρειάζεται οι σατιρικές εκπομπές να γίνονται προπαγανδιστές μίσους και στοχοποίησης. Οι δημοσιογράφοι κάνουμε μια δουλειά. Κάποιοι κάνουν τη δουλειά του ρεπόρτερ, μαζεύουν τα στοιχεία, κάποιοι από εμάς τολμούμε να πούμε τη γνώμη μας. Αυτή δεν χρειάζεται να την αγοράσει κάποιος.»  Η γνώμη δεν μπορεί να ποινικοποιείται και δεν μπορεί να στοχοποιείται. Αυτή τη στιγμή όλο αυτό που βλέπω σε κάποια σατιρική εκπομπή είναι σαν τον λογοκριτή της χούντας. Είναι κήρυγμα μίσους αυτό. Δεν θα μας βγάλει σε καλό αυτή η ιστορία…», είπε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα