Featured

Γιατί πέφτουν τα κρούσματα στην Αμερική;

Οι 4 καθοριστικοί λόγοι που συνέβαλαν σε αυτό.

Parallaxi
γιατί-πέφτουν-τα-κρούσματα-στην-αμερι-588139
Parallaxi

 Απαισιοδοξία

Η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται πως έχει αρχίσει να χαλαρώνει. Οι περιπτώσεις έχουν μειωθεί κατά 57% σε σύγκριση με τις αρχές του Ιανουαρίου. Για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έζησαν μία μέρα με λιγότερα από 100.000 κρούσματα. Επιτέλους, λίγη ανακούφιση.

«Κάποια στατιστικά για την πανδημία είναι λίγο θολά», σημειώνει ο δημοσιογράφος του The Atlantic, Derek Thompson, «αλλά η τρέχουσα μείωση των περιπτώσεων είναι ξεκάθαρη.»

Τι οδήγησε σε αυτή την πτώση; Αυτοί είναι 4 καθοριστικοί λόγοι που συνέβαλαν σε αυτή.

1. Η συμπεριφορά: Ίσως τελικά οι Αμερικανοί να συμμορφώθηκαν, φορώντας μάσκες και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

«Εάν ταξινομούσα τους λόγους πτώσης των κρουσμάτων, η συμπεριφορά των πολιτών θα βρισκόταν στο Νο 1», είπε ο Ali Mokdad, καθηγητής παγκόσμιας υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ. «Αν κοιτάξετε τα δεδομένα κινητικότητας την εβδομάδα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών και τα Χριστούγεννα, η δραστηριότητα έπεσε σημαντικά.»

2. H εποχικότητα: Ίσως ο κορονοϊός προοριζόταν να μειωθεί αυτή τη χρονική περίοδο, μέσα σε αυτή τη χρονιά.

«Πολλοί ιοί ευδοκιμούν περισσότερο στον κρύο και ξηρό καιρό, παρά στον ζεστό, με ήλιο καιρό και στην υγρασία.»

3. Η μερική ανοσία: Μήπως αρχίζουν να εξαντλούνται τα σωματίδια του κορονοϊού;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CDC, 15 έως 30 τοις εκατό των ενηλίκων Αμερικανών, έχουν ήδη μολυνθεί με Covid-19. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι που αναρρώνουν αναπτύσσουν συνήθως ανοσία για τουλάχιστον κάποιους μήνες, ο αριθμός των αντισωμάτων μεταξύ του πληθυσμού, μπορεί με φυσικό τρόπο να περιορίσει την αρχική έξαρση του κορονοϊού.

4. Τα εμβόλια: Η λήψη των δόσεων λειτουργούν

Τα εμβόλια, και κυρίως τα συνθετικά mRNA από την Pfizer-BioNTech και Moderna, αποδείχθηκαν αποτελεσματικά για την πρόληψη της μόλυνσης. Αλλά δεν κάνουν μόνο αυτό. Μειώνουν επίσης, την συμπτωματική ασθένεια, μεταξύ αυτών που έχουν ήδη μολυνθεί. Αλλά και για όσους εμφανίζουν συμπτώματα, μειώνονται ο χρόνος νοσηλείας και μακροπρόθεσμα, οι θάνατοι.

Με πληροφορίες: www.theatlantic.com

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα