Ελλάδα

Γιατροί που νόσησαν συγκλονίζουν – Μην φτάσει άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση

«Είναι τραγικό το αίσθημα της δύσπνοιας, τραγικό...»

Parallaxi
γιατροί-που-νόσησαν-συγκλονίζουν-μη-490294
Parallaxi

Μεταξύ των ασθενών με κορονοϊό συγκαταλέγονται και εκατοντάδες γιατροί και νοσηλευτές που νόσησαν, ενίοτε και πολύ βαριά και έτσι από τη μια μέρα στην άλλη, πέρασαν στην αντίπερα όχθη και βρέθηκαν δίπλα στους ασθενείς τους.

Μιλώντας στο Open TV, περιέγραψαν τις ημέρες που πέρασαν στο κρεβάτι του νοσοκομείου και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

«Είναι τραγικό το αίσθημα της δύσπνοιας, τραγικό. Δεν μπορείς αναπνεύσεις και αρχίζει ένας φαύλος κύκλος. Για δύο ημέρες με τάιζαν. Όλοι πρέπει να φοβούνται» είπε ο Βασίλης Βασιλικός, καθηγητής καρδιολογίας ΑΠΘ, που βρίσκεται για 8η ημέρα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και συνέχισε: «Κυριολεκτικά έχουμε πόλεμο. Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι οι κλίνες ΜΕΘ, αλλά οι πολλοί νοσηλευόμενοι».

Για 20 ημέρες παρέμεινε στο νοσοκομείο και ο Διευθυντής του κέντρου υγείας Μαδύτου, Αντώνης Στοΐτσας. «Να μην αξιώνει άνθρωπος να φτάνει σε αυτή την κατάσταση. Εφτασα ένα βήμα πριν από τη διασωλήνωση. Κατάφερα και βγήκα. Θα το ξεπεράσω με συνέπειες» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ περιέγραψε με τρόμο τη στιγμή που οι συνάδελφοί του του είπαν ότι ίσως χρειαστεί να διασωληνωθεί: «Όταν διασωληνωθείς και μετά, τα πράγματα είναι δύσκολα. Ας μη γελιόμαστε. Εχουμε φτάσει τα όρια και τα έχουμε ξεπεράσει».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα