Διεθνή

Γιατρός για Έρικσεν: «Όλα άλλαξαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα»- Το BBC ζητά συγγνώμη

«Μας φώναξαν αμέσως μόλις έπεσε ο Κρίστιαν στον αγωνιστικό χώρο»

Parallaxi
γιατρός-για-έρικσεν-όλα-άλλαξαν-μέσα-772246
Parallaxi
Εικόνα: Twitter

Συγκλονισμένοι παρακολούθησαν χθες, Σάββατο 12 Ιουνίου η οι ποδοσφαιρόφιλοι την κατάρρευση του Δανού παίχτη Κρίστιαν Έρικσεν κατά την διάρκεια του αγώνα με την Φιλανδία για το Euro. 

Υπενθυμίζεται πώς την ώρα του ματς ο Ερικσεν, έπεσε στο έδαφος έχοντας χάσει τις αισθήσεις του. Αμέσως έσπευσαν κοντά του συμπαίκτες και αντίπαλοι για να τον βοηθήσουν καθώς δεν έδειχνε να ανταποκρίνεται. Παράλληλα άμεσα πήγε κοντά του και το ιατρικό τιμ της Δανίας. Ωστόσο, ο παίκτης της Ιντερ παρέμενε στο έδαφος δίχως να έχει τις αισθήσεις του.

Ο 29χρονος Δανός έπαθε, όπως γνωστοποιήθηκε αργότερα, κάποιου είδους καρδιακό επεισόδιο, όμως πολύ γρήγορα μαθεύτηκε πως η κατάστασή του είναι σταθερή και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του.

Ο επικεφαλής γιατρός, Μόρτεν Μπόεσεν μιλώντας για τον Έρικσεν είπε: «Μας φώναξαν αμέσως μόλις έπεσε ο Κρίστιαν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπόρεσα να τον δω εξ αρχής, όμως ήταν πασιφανές πως “κατέρρευσε”. Όταν τον πλησίασα, είδα πως ήταν γυρισμένος στο πλάι και ανέπνεε. Ξαφνικά, όμως, όλα άλλαξαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αμέσως αρχίσαμε την προσπάθεια να επαναφέρουμε την καρδιά του και να σώσουμε την ζωή του. Ήταν πολύ γρήγορη η αντίδραση από τον γιατρό του γηπέδου και το υπόλοιπο σταφ του. Στην πραγματικότητα, καταφέραμε να τον… φέρουμε πίσω. Μάλιστα, μου μίλησε πριν φύγει από το γήπεδο για να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις».

Το συγγνώμη του BBC

Το BBC ζήτησε συγνώμη μετά από εκατοντάδες παράπονα, για τα πλάνα του Κρίστιαν Έρικσεν, μετά την πτώση του στο γήπεδο στην διάρκεια του αγώνα της Δανίας με την Φινλανδία. Το τηλεοπτικό δίκτυο μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε κοινοποίησε της εξής ανακοίνωση:

«Απολογούμαστε σε όσους αναστατώθηκαν από τις εικόνες που μεταδώσαμε. Σε μία μετάδοση αγώνα, που ελέγχεται από την UEFA, μόλις ο αγώνας διεκόπη, αμέσως βγάλαμε τα πλάνα από την δική μας μετάδοση».

Ο σχολιαστής του BBC, Γκάρι Λίνεκερ τόνισε: «Ζητάω από την πλευρά μου συγνώμη. Αλλά εμείς δεχόμαστε τις εικόνες και δεν είναι στον έλεγχο μας».

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα