Επικαιρότητα

Give&Fund από την ΑΡΣΙΣ για να στηρίξουμε όλοι την «ΣΥΝ-Πραξη» στη Θεσσαλονίκη

Δείτε πώς να συνεισφέρετε διαδικτυακά στην ανθρωπιστική βοήθεια

Parallaxi
givefund-από-την-αρσισ-για-να-στηρίξουμε-όλο-869619
Parallaxi

Η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ προχώρησε σε μία διαδικτυακή δράση μέσω του giveandfund.com όπου μπορούμε όλοι να στηρίξουμε και να συνεισφέρουμε οικονομικά με το ποσό που επιθυμούμε, ώστε να συνεχίσει να υποστηρίξει το Δίκτυο Συλλογής και Διανομής Βασικών Αγαθών για άτομα σε ανάγκη (ΣΥΝ-Πραξη) και να συνεχίσει τις δράσεις του το 2022.

Περισσότερα θα βρείτε ΕΔΩ

 

Τι είναι η ΣΥΝ-Πραξη

Από το 2000, η ΑΡΣΙΣ έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο συλλογής και διανομής βασικών αγαθών για άτομα σε ανάγκη «ΣΥΝ-Πραξη», στη Θεσσαλονίκη. Η «ΣΥΝ-Πραξη» λαμβάνει δωρεές σε είδος από ιδιώτες και επιχειρήσεις και τις διανέμει σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Το οργανωμένο δίκτυο υπηρεσιών «ΣΥΝ-Πραξη» διαθέτει:

– Έναν υπόγειο χώρο εμβαδού 300 τμ. σε κεντρικό σημείο της πόλης όπου πραγματοποιείται η διάθεση των ειδών στους εξυπηρετούμενους (Βενιζέλου 70, ΤΚ: 54631, τηλ: 2315504301, email: arsis.simpraxis@gmail.com , ωράριο λειτουργίας για το κοινό 9.30 το πρωί με 4.30

– Μια μεγάλη αποθήκη (1.600 τ.μ.) -ευγενική χορηγία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης- συγκέντρωσης και διαλογής των προσφερόμενων ειδών (Αποθήκη 15, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, τηλ: 6934863689, email: arsis.limani@gmail.com , ωράριο λειτουργίας για το κοινό, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα).

– Τρία οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων.

Τα τελευταία 3 χρόνια, η «ΣYN-Πραξη» βοήθησε περισσότερους από 12.000 ανθρώπους, προσφέροντάς τους ρούχα, παπούτσια, είδη ατομικής υγιεινής , βρεφικά είδη, σχολικά είδη και παιχνίδια, κουζινικά σκεύη, λευκά είδη, τρόφιμα καθώς και μεγαλύτερο οικιακό εξοπλισμό, όπως έπιπλα ή ηλεκτρικές οικιακές συσκευές. Όλα τα είδη προέρχονται από προσφορές και δωρεές πολιτών και επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις αξιολογήθηκε γενικότερα η κατάσταση των ανθρώπων και οι ανάγκες τους και προσφέρθηκε και κάθε άλλη δυνατή βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες της ΑΡΣΙΣ.

Οι ανάγκες των συμπολιτών μας

Ολοένα και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα ζουν σε συνθήκες φτώχειας ύστερα από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης με υψηλά ποσοστά ανεργίας, ενώ την κατάσταση έχει επιδεινώσει το προσφυγικό με χιλιάδες αιτούντες άσυλο να αδυνατούν να εξασφαλίσουν σήμερα ακόμη κι ένα πιάτο φαγητό. Στη διάρκεια της πανδημίας, τα αιτήματα για βοήθεια και παροχή βασικών ειδών καθημερινής χρήσης αυξήθηκαν δραματικά. Η πλειοψηφία των κοινωνικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη ανέστειλαν ή μείωσαν τη λειτουργία τους αφήνοντας έναν μεγάλο αριθμό ευπαθών ατόμων αβοήθητο.

Η βοήθεια που προσφέρουμε

Το δίκτυο της ΣΥΝ-πραξης διαθέτει τον εξοπλισμό και τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στον αυξημένο όγκο αιτημάτων για βοήθεια σε συνεργασία και με  τις κοινωνικές υπηρεσίες της ΑΡΣΙΣ αλλά και όλης της τοπικής κοινότητας. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, για τη συνέχιση του κοινωφελούς της έργου και την προσφορά ουσιαστικής βοήθεια στους συμπολίτες μας είναι η κάλυψη βασικών λειτουργικών εξόδων της, όπως ενοίκιο, ηλεκτρικό, καύσιμα και άλλα κόστη σχετιζόμενα με τα οχήματα που πραγματοποιούν τις μεταφορές, κόστη συσκευασίας, καθαρισμού κ.α.

Η δικής σας συμβολή στην επίτευξη του στόχου 

Και το 2022 σκοπεύουμε να βοηθήσουμε τη ΣΥΝ-πραξη να συνεχίσει την υποστήριξη εκατοντάδων οικογενειών και ανθρώπων (αναμένεται να ωφεληθούν τουλάχιστον 4.000 άτομα) που έχουν ανάγκη και ειδικότερα:

  • Διαβιούν στο δρόμο
  • ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (μονογονεϊκές οικογένειες αποφυλακισμένοι, πρόσφυγες μετανάστες, μέλη κοινοτήτων Ρομά, άτομα με προβλήματα υγείας κ.λπ.)
  • Ασυνόδευτοι ανήλικοι αιτούντες διεθνούς προστασίας
  • Έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα και ζουν σε συνθήκες φτώχειας
  • Διαβιούν σε ιδρύματα – δομές κοινωνικές φροντίδας και περίθαλψης ή βρίσκονται έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα
  • Είναι μακροχρόνια άνεργοι

Tι χρειαζόμαστε

Για να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία του δικτύου «ΣΥΝ-Πραξη» για το 2022, υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 20.000 €. Ωστόσο για κάθε επιπλέον ευρώ, θα έχουμε τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας και να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους.

Ποιοι είμαστε

Από το 1992, η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων λειτουργεί με όραμα την άρση των ανισοτήτων σε μια κοινωνία

αλληλεγγύης. Η ΑΡΣΙΣ δραστηριοποιείται για την πρόληψη της κοινωνικής περιθωριοποίησης και τη διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης

παιδιών και νέων, καθώς και των οικογενειών τους. Παράλληλα, υποστηρίζει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ενηλίκων, όπως άστεγοι,

αποφυλακισμένοι και άποροι. Η ΑΡΣΙΣ συσπειρώνει και κινητοποιεί εθελοντικό δυναμικό, λειτουργεί με τις αρχές της συλλογικότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, οργανώνει υπηρεσίες, προγράμματα και δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου για την άρση των προκαταλήψεων και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των ίσων ευκαιριών για παιδιά, νέους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Λειτουργεί γραφεία και δίκτυο υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Κοζάνη, τον Bόλο, την Αλεξανδρούπολη, τη Δράμα, την Καβάλα και τα Ιωάννινα, καθώς και σε άλλες περιοχές με συγκεκριμένες δράσεις.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα