Top

Γκάγκα: Τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα ανεβαίνουν

Μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ.

Parallaxi
γκάγκα-τα-κρούσματα-στη-βόρεια-ελλάδα-650328
Parallaxi

Αυξάνονται τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και όλη τη Βόρεια Ελλάδα όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου, προσθέτοντας πως από νομό σε νομό κυμαίνεται από 11-36%.

«Χτυπάει ένα καμπανάκι κινδύνου, θέλουμε να είναι ενήμεροι όλοι ότι τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα ανεβαίνουν» τόνισε.

Τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα με τον εμβολιασμό, ανέφερε, ενώ σύμφωνα με την ίδια, όσοι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, ενώ πολύ μικρό είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων.

Στις ΜΕΘ, από τα 59 άτομα οι 55 είναι ανεμβολίαστοι, τόνισε και απεύθυνε έκκληση για τήρηση μέτρων και εμβολιασμό των πολιτών.

«Οι εισαγωγές στη Βόρεια Ελλάδα είναι περισσότερες από τα εξιτήρια», σημείωσε από την πλευρά της η καθηγήτρια, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Μίλησε για «πανδημία των ανεμβολίαστων», σημειώνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και νεότερες ηλικίες. «Η πανδημία εμφανίζει σταθεροποίηση. Η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι 34 έτη και 20.000 είναι τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια» είπε και τόνισε: «Επικρατεί η ενδοοικογενειακή μετάδοση και η μετάδοση στις εκδηλώσεις. Μικρότερη είναι η διασπορά στους εργασιακούς χώρους».

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα