Ελλάδα

Γκάγκα: Ο υψηλός αριθμός θανάτων «ακουμπά» στο σκληρό πυρήνα των ανεμβολίαστων

Τι είπε για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης.

Parallaxi
γκάγκα-ο-υψηλός-αριθμός-θανάτων-ακου-820904
Parallaxi
Εικόνα: SOOC

Στο “σκληρό πυρήνα” των ανεμβολίαστων και την αργοπορία ασθενών με κορωνοϊό να πάνε στα νοσοκομεία απέδωσε τον υψηλό αριθμό θανάτων στη χώρα μας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Απέρριψε την κριτική του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου, επισημαίνοντας ότι “ουδέποτε είπε ότι δεν πρέπει να μας προβληματίζουν οι θάνατοι”. “Απαντώντας για την Όμικρον ανέφερα”, διευκρίνισε η κ. Γκάγκα, πως όταν έχουμε τόσα χιλιάδες κρούσματα, ακόμα και με μια ήπια λοίμωξη μπορεί να έχουμε θανάτους.   Πρόσθεσε πως ως γιατρός στο ΕΣΥ τα τελευταία 30 χρόνια, “δεν πιστεύει ότι κάποιος θεωρεί για την ίδια πως δεν έχουν σημασία οι θάνατοι”.

Επισήμανε ότι ανάμεσα στις 31 χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα είναι στην 14η θέση όσον αφορά τους θανάτους, κάπου στη μέση δηλαδή, “αν και θα θέλαμε να είμαστε σε καλύτερη θέση”.

Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα χρειάζεται ομόνοια, σύμπνοια, και κοινό μήνυμα ως προς τον εμβολιασμό, οπού κι αν ανήκουμε πολιτικά, προκειμένου να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά και να ξεπεράσουμε την πανδημία. Από τα πρώτα δεδομένα, εξήγησε η υπουργός, δεν φαίνεται να είναι διαφορετική από την Όμικρον η υποπαραλλαγή, έχει εξίσου μεταδοτική κλινική εικόνα μένει να το δούμε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα χρειαστεί, πέρα από τους ανοσοκατεσταλμένους.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα