Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Η αντίδραση του συζυγοκτόνου για την απόφαση της προσωρινής επιμέλειας του παιδιού

Ξέσπασε ο πατέρας της Καρολάιν: «Θα έσπαγα το κεφάλι του Μπάμπη και θα δεχόμουν τις συνέπειες της πράξης μου».

Parallaxi
γλυκά-νερά-η-αντίδραση-του-συζυγοκτόν-776262
Parallaxi
Στιγμιότυπο YouTube: newsbeast.gr

Την πρώτη αντίδραση του συζυγοκτόνου, Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, σχετικά με την ανάληψη της προσωρινής επιμέλειας από την οικογένεια της Κάρολαϊν, μετέφερε ο δικηγόρος του, Αλέξαναδρος Παπαϊωαννίδης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» σημείωσε ότι «αυτό που έλεγε και συνεχίζει να λέει ο εντολέας μου είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ανήλικο τέκνο του» προσθέτοντας ότι η πρώτη και τελευταία σκέψη είναι για το παιδί και η εξασφάλιση του.

Σχολιάζοντας το γεγονός της αφαίρεσης της γονικής μέριμνας από τον ίδιο, ο συνήγορος του 33χρονου, επισήμανε ότι είναι προσωρινή, «αλλά σε 30 μέρες από τώρα θα εκδικαστεί η υπόθεση προκειμένου να δούμε το σκεπτικό και αν θα του αφαιρεθεί οριστικά ή όχι».

«Η εισαγγελέας στην απόφαση της αναφέρει ζητήματα που σχετίζονται με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί και για τα οποία έχει απολογηθεί ο εντολέας μου. Η κρίση και η απόφαση για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα θα κριθούν σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο.  Στη δίκη το ζήτημα το οποίο θα εξεταστεί είναι η ανάλυση του πραγματικού περιστατικού προ της τελέσεως του αδικήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο συζυγοκτόνος, ο κ. Παπαϊωαννίδης τόνισε ότι είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος και μεταμελημένος για την πράξη του, ενώ σχετικά με τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει παρουσιάζοντάς τον ψυχρό και κυνικό, είπε ότι ο ίδιος έχει διαφορετική εικόνα και ότι ο εντολέας του δεν έχει δείξει να τον απασχολεί η εικόνα που βγάζει προς τα έξω. «Αυτό που τον νοιάζει πραγματικά είναι το παιδί», επανέλαβε.

Σε ό,τι αφορά στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να εργάζεται μέσα στις φυλακές, ο δικηγόρος του ανέφερε ότι κάθε κρατούμενος πάντα του τίθεται η επιλογή να εργαστεί σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα. Τόνισε δε ότι για κάθε κρατούμενο που εργάζεται υπάρχει ένας ευεργετικός υπολογισμός στην ποινή, όχι όμως για τις ποινές που επισείουν ισόβια κάθειρξη.

Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Τον Σεπτέμβριο η οριστική επιμέλεια της Λυδίας

Τον Σεπτέμβριο θα κριθεί η οριστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας μετά τη δολοφονία της μητέρας της στα Γλυκά Νερά. Μέχρι τότε η μικρή Λυδία θα μεταφερθεί την Τρίτη στην Αλόννησο και στους γονείς της Καρολάιν στους οποίους και ανατέθηκε η προσωρινή επιμέλεια της. «Το παιδί δεν πρέπει να το κρεμάσουμε στα μανταλάκια. Η μητέρα της Καρολαϊν θέλει να έχει επαφή και με την άλλη γιαγιά και παππού οι οποίοι θα μπορούν να έχουν επαφή μαζί της πέντε φορές το μήνα για τέσσερις ώρες. Η επικοινωνία θα μπορεί να είναι και μεγαλύτερη εφόσον αυτοί οι άνθρωποι έρθουν και μείνουν στην Αλόννησο. Αν έμενε στην Αθήνα το παιδί θα ήταν η κόρη του φονιά» είπε στο OPEN o Θανάσης Χαρμανής δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Καρολάιν.

Η άσκηση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας θα παρακολουθείται από την Εισαγγελία Βόλου με αιφνιδιαστικούς ελέγχους κοινωνικών λειτουργών στην Αλόννησσο. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να ζητήσει ο δολοφόνος της Καρολάιν την επαναφορά της προτέρας κατάστασης ο κ. Χαρμανής τόνισε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσει διψήφιος αριθμός χρόνων. «Αν τότε το δικαστήριο κρίνει ότι πλέον έχει σωφρονιστεί και μπορεί να ασκήσει τα πατρικά καθήκοντα μπορεί να μπορέσει. Ωστόοο με τα δεδομένα που έχουμε μάλλον δεν θα μπορέσει».

Πατέρας Καρολάιν: «Θα έσπαγα το κεφάλι του Μπάμπη και θα δεχόμουν τις συνέπειες της πράξης μου»

Οργή είναι το συναίσθημα που μπορεί να περιγράψει τα όσα αισθάνεται ο πατέρας της 20χρονης Κάρολαϊν αφού έμαθε ότι ο δράστης της φρικτής δολοφονίας της κόρης του μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά ήταν τελικά ο γαμπρός του, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο πατέρας της άτυχης Κάρολαϊν, Ντέιβιντ Κράουτς, μίλησε στην βρετανική εφημερίδα SUN για τα όσα βιώνουν μετά την δολοφονία της κόρης τους.

«Όταν έμαθα αργότερα όλες τις λεπτομέρειες μετάνιωσα που δεν τα ήξερα νωρίτερα όταν ήταν εδώ (σ.σ. στην Αλόννησο). Θα του έσπαγα το κεφάλι και θα δεχόμουν τις συνέπειες της πράξης μου», λέει ο 78χρονος Ντέιβιντ Κράουτς, για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μιλώντας στην SUN.

Σημείωσε δε ότι η σύζυγός του, Σούζαν, και ο ίδιος πληροφορήθηκαν για τον θάνατο της Καρολάιν στις 11 Μαΐου από γείτονες στην Αλόννησο. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς ένιωσα. Ήταν σαν ένα παγωμένο χέρι να με γράπωσε από το στήθος και να μου ξερίζωσε την καρδιά. Ήταν η χειρότερη ημέρα στη ζωή μου» λέει χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Κράουτς στη SUN.

Σχολιάζοντας, δε, την απόφαση της εισαγγελίας ανηλίκων να αποδώσει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, της κόρης της 20χρονης, στον ίδιο και τη γυναίκα του, ο Ντέιβιντ Κράουτς είπε ότι «όλο το νησί ήταν στο πλευρό μας στην προσπάθειά μας να πάρουμε την πλήρη επιμέλεια της Λυδίας».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα