Ελλάδα

Γλυπτά του Ζογγολόπουλου έγιναν μπλε για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Δείτε φωτογραφίες με ένα ισχυρό μήνυμα

Parallaxi
γλυπτά-του-ζογγολόπουλου-έγιναν-μπλε-992020
Parallaxi

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) και τους Δήμους Αθηναίων, ΘεσσαλονίκηςΦιλοθέης – Ψυχικού και Τρικκαίων φωταγώγησαν χθες βράδυ, 2 Απριλίου 2023, με μπλε χρώμα τα εμβληματικά γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου Πεντάκυκλο στην Πλατεία Ομονοίας, Ομπρέλες στην Παραλία Θεσσαλονίκης, Ομπρέλες στην είσοδο του Ψυχικού και Ομπρέλα στον κεντρικό πεζόδρομο της Ασκληπιού στα Τρίκαλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου με στόχο την ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά της νευροαναπτυξιακής διαταραχής του αυτισμού.

Ο Αυτισμός αποτελεί μία σοβαρή νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή, που διαρκεί μία ολόκληρη ζωή και είναι συνήθως παρούσα από τη γέννηση του παιδιού. Στο πλαίσιο αυτής της διαταραχής εμποδίζεται ή δυσκολεύεται η ανάπτυξη ορισμένων ψυχολογικών δεξιοτήτων, που είναι ζωτικές για την ψυχο-κοινωνική λειτουργία και επάρκεια του ανθρώπου. Οι δεξιότητες αυτές σχετίζονται με την κοινωνική συναλλαγή και αμοιβαιότητα, την επικοινωνία και την οργάνωση πρόσφορης και σκόπιμης δραστηριότητας.

Τα άτομα με Αυτισμό απολαμβάνουν τις ίδιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες με τα άτομα που δεν εμφανίζουν τη διαταραχή και στόχος μας είναι να προωθήσουμε τα εγγενή  δικαιώματά τους στην κοινωνική ένταξη και επικοινωνία.

Πεντάκυκλο, Πλατεία Ομονοίας, Αθήνα
Ομπρέλες, είσοδος Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού
Ομπρέλα, κεντρικός πεζόδρομος Ασκληπιού, Τρίκαλα
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα