Διεθνή

Γνωστή αλυσίδα βρεφικών ειδών κατηγορείται για σεξισμό

Ποιος και γιατί ξεκίνησε εκστρατεία εναντίον της.

Parallaxi
γνωστή-αλυσίδα-βρεφικών-ειδών-κατηγο-374708
Parallaxi

Τον περασμένο αιώνα όταν η εργασία ήταν βαθιά συνδεόμενη με βιολογικούς παράγοντες, οι άνδρες ήταν εκείνοι που ασχολούνταν με τις γεωργικές εργασίες ενώ οι γυναίκες με τη γέννηση και την ανατροφή των παιδιών.

Σήμερα, στην αποκαλούμενη εποχή της ισότητας, αυτά τα προϊστορικά στερεότυπα θα πρέπει να αποτελούν παρελθόν. Και αυτό γιατί, οι περισσότεροι συμφωνούν στο ότι για την ανατροφή των παιδιών δεν απαιτείται πια ένας αλλά δύο.

Αυτό ακριβώς ήταν μάλλον εκείνο που σκεφτόταν και ένας πατέρας προτού ξεκινήσει τη διαδικτυακή εκστρατεία «It s Τime For PARENTCARE» εναντίον της γνωστής αλυσίδας βρεφικών ειδών «Mothercare».

Εκείνο που ενόχλησε όπως φαίνεται τον άνδρα ήταν η ονομασία της αλυσίδας- η οποία λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας- καθώς λαμβάνει υπόψη και εξυμνεί μόνο τη μητέρα και καθόλου τον πατέρα.

Ο άνδρας είπε χαρακτηριστικά ότι κάθε φορά που πατάει το πόδι του σε ένα από τα εν λόγω καταστήματα νιώθει κάπως… άβολα παρότι «τα λεφτά του αξίζουν το ίδιο με όλους τους άλλους».

«Αυτό είναι απλώς ένα παράδειγμα μιας κατάστασης στη σύγχρονη πατρότητα όπου οι πατέρες φτάνουν να αισθάνονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και είναι καιρός για μια θετική αλλαγή», παρατήρησε ακόμη.

Ο ίδιος υπενθύμισε, μάλιστα, στην εταιρεία ότι τελευταία αντιμετωπίζει προβλήματα με αποτέλεσμα πολλά καταστήματά της να έχουν οδηγηθεί στο λουκέτο, αποδίδοντας την αποτυχία στο αποκλεισμό μιας κρίσιμης μάζας πελατών, τους άνδρες.

Τα επιχειρήματα του πατέρα δεν φαίνεται να έχουν πείσει και πολλούς, βέβαια, αν κρίνουμε από το σύνολο των υπογραφών που συγκεντρώθηκαν.

Με πληροφορίες από Telegraph

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα