Ελλάδα

10 χριστουγεννιάτικα πάρκα στην Ελλάδα που αξίζουν!

Σε κάθε άκρη της χώρας θεματικά πάρκα ανοίγουν τις πύλες τους και υπόσχονται μαγικές στιγμές

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
10-χριστουγεννιάτικα-πάρκα-στην-ελλάδα-943238
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου και λίγο οι βιτρίνες των καταστημάτων, τα πρώτα φωτάκια στα μπαλκόνια των σπιτιών, αλλά και οι δημοσιεύσεις φίλων και γνωστών στα social media, μας βάζουν σε χριστουγεννιάτικο κλίμα και συχνά πυκνά πιάνουμε τους εαυτούς μας να ρίχνουμε κλεφτές ματιές στο ημερολόγιο και σαν μικρά παιδιά να μετράμε αντίστροφα για τις γιορτές που έρχονται.

Οι περισσότεροι έχουν συνδεδεμένοι τα Χριστούγεννα με το σπίτι, τα οικογενειακά τραπέζια, τις επισκέψεις σε φίλους, τη νυχτερινή διασκέδαση.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που θέλουν να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων και τι καλύτερο από το να διοργανώσουν μία εκδρομή σε θεματικά πάρκα που υπόσχονται εορταστικές εκπλήξεις και συγκινήσεις σε μικρούς και μεγάλους.

Ιδιαίτερα μετά από δύο χρόνια περιορισμών, τα χριστουγεννιάτικα πάρκα ανά την Ελλάδα, έρχονται ξανά στο προσκήνιο και εμείς παρουσιάζουμε μερικά από αυτά.

Στα Τρίκαλα, στην «πρωτεύουσα» των Χριστουγέννων

Όταν μιλάμε για χριστουγεννιάτικα πάρκα, αυτομάτως το μυαλό όλων πάει στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα.

Ένας μαγικός χώρος που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να γίνει (δικαίως) πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες από όλα τα σημεία της χώρας.

Το σύνθημα για τα φετινά Χριστούγεννα έχει δοθεί ήδη από τις 25 Νοεμβρίου.

Για 11η χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala A.E., διοργανώνουν το μεγαλύτερο δωρεάν Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας.

Ο Μύλος των Ξωτικών, από την πρώτη στιγμή και για 10 χρόνια, χάρισε εκατομμύρια χαμόγελα, με δωρεάν είσοδο, δωρεάν δράσεις και αμέτρητες εκπλήξεις.

Η Ιστορία ξεκίνησε κάπως έτσι…

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον Μύλο των Ξωτικών. Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Ο Άη Βασίλης, έχοντας φυσικά μαζί τους πολύτιμους βοηθούς του τα ξωτικά και τους παραμυθένιους ταράνδους ξεκίνησε το ταξίδι του για να προλάβει μέχρι τα Χριστούγεννα να επισκεφθεί τα παιδιά όλου του κόσμου και να καταλήξει στον αγαπημένο του Μύλο των Ξωτικών.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών.. μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό.

Ένα μικρό κοριτσάκι, η Αλίκη, ενώ έπαιζε στην εξοχή με την αδερφή της είδε ένα άσπρο κουνέλι να τρέχει, φωνάζοντας πως έχει αργήσει. Η Αλίκη το ακολούθησε ως την όχθη ενός ποταμού, κι έπειτα μπήκε στη φωλιά όπου είχε μπει προηγουμένως ο Ασπροκούνελος. Όμως ανακαλύπτει πως δεν υπάρχει βαρύτητα και αιωρείται μέσα στη φωλιά. Όταν έφτασε στο δάπεδο της φωλιάς, είδε μια μικροσκοπική πόρτα που το έχει το χάρισμα να μιλάει.

Θέλοντας να περάσει την πόρτα, το πόμολο τη συμβούλευσε να πιει ένα φίλτρο που θα την κάνει μικρή, ώστε να χωρέσει από την πόρτα και να βρει τον Ασπροκούνελο.

Μέσα από παραμυθένιες διαδρομές συνάντησε διάφορους ήρωες, τον Καπετάν Ντόντο, τον Τρελοκαπελά, την Κάμπια, τη Βασίλισσα Ντάμα Κούπα με τα τραπουλόχαρτα φρουρούς της, τον Λαγό, τον Γάτο και πολλούς άλλους και κατέληξε στην Κουνελότρυπα, πήδηξε μέσα και βρέθηκε στο Μύλο των Ξωτικών, όπου όλα ήταν όμορφα, χρωματιστά, στολισμένα και φωτεινά για τα Χριστούγεννα. Ο Άη Βασίλης, τα ξωτικά και όλοι οι ήρωες του πάρκου την υποδέχθηκαν με χαρά, την κέρασαν σοκολάτες και διάφορα γλυκίσματα και αποφάσισε να μείνει μαζί τους τα φετινά Χριστούγεννα και να τους αφηγηθεί τις περιπέτειες που έζησε σε αυτό το ονειρικό ταξίδι.

Φέτος ο Μύλος των Ξωτικών θα ανοίξει τις πύλες του στις 25 Νοεμβρίου 2022 και θα λειτουργήσει μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2022.

https://milosxotikon.gr/

2431 038890

Στο παραμυθένιο σκηνικό της Ονειρούπολης

Για 19η χρονιά η Ονειρούπολη θα ντύσει γιορτινά τη Δράμα και θα ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχτεί τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της. Τα σπιτάκια, τα στολίδια, τα λαμπιόνια ετοιμάζονται να μας χαρίσουν ένα μοναδικό παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό γεμίζοντας χαμόγελα και θετική διάθεση όσους περιηγηθούν στις μαγικές του διαδρομές.

«Αυτή τη χρονιά υποδεχόμαστε ένα κορίτσι, την μικρή Ειρήνη, που ήθελε πολύ να μας επισκεφτεί και να δώσει η ίδια το γράμμα της στον Αη Βασίλη γιατί θέλει όσο τίποτα αυτή τη φορά οι ευχές της να πραγματοποιηθούν.

Έρχεται από μια χώρα μακρινή τη χώρα της Αγάπης και όνειρο της είναι να ταξιδέψει στις μαγικές διαδρομές της Ονειρούπολης, να ανακαλύψει κάθε γωνιά του παραμυθένιου μας χωριού, να βρει το μαγικό συστατικό που πραγματοποιεί τις ευχές όλων και να σκορπίσει τη λάμψη των Χριστουγέννων σε όλο τον πλανήτη, να ζεστάνει τις καρδιές όλων των ανθρώπων και να τους φέρει πιο κοντά γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και η καρδιά ενός μικρού παιδιού μπορεί να δει καλύτερα από τα μάτια των μεγάλων, πιο καθαρά και πιο αγνά.

Η μικρή Ειρήνη συμβολίζει ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά της ανθρωπότητας: την παγκόσμια ειρήνη, η οποία επιθυμία όλων, ιδιαίτερα αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, είναι να επισκεφτεί κάθε γωνιά του πλανήτη μας να αγκαλιάσει όλο τον κόσμο και να βοηθήσει τους ανθρώπους να αγαπήσουν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί να κάνουμε τη γη καλύτερο μέρος για να ζούμε. Όπως καλωσορίζουμε τη μικρή Ειρήνη στη φετινή διοργάνωση ευχή όλων να καλωσορίσουμε την ειρήνη σε όλο τον πλανήτη μας, να αγκαλιάσει τη γη όπως η μάνα το παιδί.

Άλλωστε στην Ονειρούπολη έχουμε εκείνο το μαγικό συστατικό που όλα τα αλλάζει αρκεί να το θέλουμε!

Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε την όμορφη πόλη μας, να κάνετε βόλτα με το Τρενάκι της Ονειρούπολης, να περιηγηθείτε στις μαγικές διαδρομές του χριστουγεννιάτικου χωριού μας και να συναντήσετε τον Άη Bασίλη στο Σπιτάκι του, να του στείλετε το γράμμα στο Ταχυδρομείο του, να ταξιδέψετε στην Παραμυθοχώρα μέσα από το Σπίτι του Παραμυθιού, να κατασκευάσετε το δικό σας ξύλινο στολίδι στο Ξυλουργείο του Άη Βασίλη, να φτιάξετε το δικό σας σαπουνάκι στο Σαπωνοποιείο του Άη Βασίλη, να δημιουργήσετε λαχταριστές μπισκοτολιχουδιές στο Ζαχαροπλαστείο του χωριού, να στολίσετε το πρόσωπό σας με Ζωγραφική Προσώπου, να εκπέμψετε από το Ραδιόφωνο της Ονειρούπολης και να χαρείτε με όλες τις υπόλοιπες ΔΩΡΕΑΝ δράσεις μας. Μπορείτε επίσης να διασκεδάσετε στο λούνα-παρκ, να δοκιμάσετε το παγοδρόμιο μας και να διαλέξετε καλούδια από την Χριστουγεννιάτικη αγορά μας.

Η Ονειρούπολη εμπλουτίζεται από καλλιτεχνικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, ξεκινάει στις 4 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 8 Ιανουαρίου 2023»

Η είσοδος στην Ονειρούπολη είναι δωρεάν και το ωράριο λειτουργίας της είναι:

– από 4/12 μέχρι 23/12 : 10.00 μέχρι 14.00 και 17.00 μέχρι 22.00 και – από 24/12 μέχρι και 8/1 από 10.00 μέχρι 22.00.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ονειρούπολη Δράμας – Το χωριό του Άη Βασίλη

2521 048304

Ο χριστουγεννιάτικος Βόλος μαγεύει

Για την εορταστική περίοδο 2022– 2023, σε συνεργασία με τα στελέχη της Dream Works και με τη λήψη κάθε μέτρου ώστε το πάρκο να λειτουργήσει ως Covid Free χώρος, θα στηθεί ως θεματικό πάρκο στον χώρο της Πλατείας Πανεπιστημίου ο μαγικός κόσμος του παραμυθιού με τα «Τα Κορυφαία Παραμύθια του Κόσμου στον Βόλο», στο οποίο οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουνε το παραμύθι, καθώς ετοιμάζονται ήδη κατασκευές που αναπαριστούν τους χώρους των πιο γοητευτικών παραμυθιών του κόσμου.

Στις οργανωμένες επισκέψεις, οι θεατές από την αρχή έως το τέλος του θεματικού πάρκου θα παρακολουθούν, θα αλληλεπιδρούν και θα συμμετέχουν σε χώρους και εκθέματα απόλυτα δεμένα μεταξύ τους.

Αυτά τα Χριστούγεννα μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Βόλου θα ζήσουν ένα παραμύθι διαφορετικό, μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, βγαλμένη από τις σελίδες των πιο αγαπημένων βιβλίων και των σπουδαιότερων συγγραφέων.

Ο Μικρός Πρίγκιπας, η Χάιντι, ο Παπουτσωμένος Γάτος κλπ., γίνονται οι πρωταγωνιστές των πιο παραμυθένιων Χριστουγέννων, και συνυπάρχουν με τον Άγιο Βασίλη και τους σκανταλιάρηδες βοηθούς του, σ’ ένα ονειρικό σκηνικό.

Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της πόλης, θα δούνε από κοντά, στιγμές από τις ιστορίες που αγάπησαν και μαζί με αυτές μεγάλωσαν.

Ο Βόλος, πέρα από όλες τις άλλες εκπλήξεις, φέτος θα μεταμορφωθεί ως ένας μικρόκοσμος των περιπετειών του Μικρού Πρίγκιπα, του Χάνσελ και της Γκρέτελ, του Εμπενίζερ Σκρουτζ. Οι επισκέπτες θα μπαίνουν σε μια παραμυθένια χριστουγεννιάτικη χώρα και θα ζουν την καθημερινότητα των κατοίκων της κατά την περιήγησή τους στο πάρκο.

Εφτά παραμυθένιες ιστορίες, γεμάτες από σπουδαία διδακτικά μηνύματα

Η πλατεία Πανεπιστημίου πέρα από όλες τις άλλες εκπλήξεις, φέτος θα μεταμορφωθεί ως ένας μικρόκοσμος των σημαντικότερων παραμυθιών του κόσμου.

Το σπουδαιότερο παραμύθι που αντιπροσωπεύει την κάθε χώρα:

Αγγλία: «Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία (Σκρουτζ)» (πρωτότυπος τίτλος: A Christmas Carol), Κάρολος Ντίκενς Ιρλανδία: «Ο Εγωιστής Γίγαντας», Οσκαρ Γουάιλντ Γαλλία: «Ο Παπουτσωμένος Γάτος», Σαρλ Περώ Γερμανία: «Χάνσελ και Γκρέτελ», Αδελφοί Γκριμ Δανία: «Το Μολυβένιο Στρατιωτάκι», Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Ελβετία: «Η Χάιντι», Γιοχάνα Λουίζε Σπύρι Στην Κεντρική Πύλη μας υποδέχεται ο «Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ (Γαλλία), ενώ στην Κυκλική Τέντα, στην Πλατεία των Παραμυθιών του Κόσμου, οι 2 Σούπερ Παραμυθο – ήρωες θα μας ζωντανεύουν ιστορίες σε ένα καθημερινό τρελό πάρτι!

Το κοινό μπαίνει στη Χώρα των Παραμυθιών προσεκτικά και οργανωμένο σε ομάδες. Ο Οικοδεσπότης καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους και ξεκινά την περιήγηση όλων σε μια μικρή διαδρομή γεμάτη περιπέτειες μέσα από σκηνικά και από διαφορετικές ενότητες όλων των διάσημων παραμυθιών.

Χαρακτηριστικά σημεία του πάρκου θα είναι τα μεγάλα εκθέματα που θα αποτελούν βασικό θέμα εντυπωσιακής φωτογράφησης και εμπειρίας. Γενικότερα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον παραμυθένιο κόσμο της πλατείας Πανεπιστημίου και των Ηρώων της παιδικής μας ηλικίας και να γνωρίσουν χαρακτήρες από κάθε χώρα.

Σε αρκετά σημεία ακόμα σημεία του χριστουγεννιάτικου πάρκου θα υπάρχουν αναπαραστάσεις των παραμυθιών, όπως:μια μεγάλη παραμυθένια βιβλιοθήκη με υπερμεγέθη σπίτια, ήρωες και μαγικά αντικείμενα παραμυθιών.Οι τρισδιάστατες φιγούρες του Πήτερ και της Χάιντι, ο Σκρουτζ σε ένα σκηνικό με αισθητική βικτωριανής εποχής στο Λονδίνο, ο εγωιστής Γίγαντας τρισδιάστατος σε μεσαιωνική ατμόσφαιρα, ο περίφημος Παπουτσωμένος Γάτος και ο Μολυβένιος Στρατιώτης σε εξαιρετική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Το Πάρκο «Τα Κορυφαία Παραμύθια του Κόσμου στον Βόλο», τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού “European Fairy Tale Route”, μέλος του Council of Europe

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 13.00 & 17.00 – 20.30, Σ/Κ 11.00 – 15.00 & 17.30 – 20.30.

Γενική είσοδος 2 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/ovolosmasmagevei/

Από τη Disneyland στη Λάρισα και το Πάρκο των Ευχών

Για μια ακόμα φορά, ο Αη Βασίλης διάλεξε την πιο φωτεινή και παραμυθένια διαδρομή για να προσγειώσει το έλκηθρο του!

Δυο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, ήταν αρκετά για να σχεδιάσει τα πιο παραμυθένια Χριστούγεννα στο Πάρκο των Ευχών.

Ένα Πάρκο που σχεδίασε ο Νίκος Βήττας, ο άνθρωπος που συνδέει τη Disneyland με το Πάρκο των Ευχών, είναι αρχιτέκτονας και ειδικευμένος στα θεματικά πάρκα. Μάλιστα βρίσκεται στο βιβλίο του Γκίνες διότι δούλεψε για χρόνια με την Disneyland και έκανε την μεγαλύτερη μαριονέτα του κόσμου.

Ο ίδιος θα πει: «τώρα κάνουμε το Πάρκο των Ευχών στη Λάρισα, σε ένα υπέροχο πάρκο και είμαι σίγουρος ότι είναι το ωραιότερο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα και θα το ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι, ντόπιοι και επισκέπτες».

Κρατήστε την ημερομηνία! Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, οι πύλες ανοίγουν!!!

Ο Δήμος Λαρισαίων θα λειτουργήσει το Πάρκο των Ευχών, όπου κάθε όνειρο και κάθε ευχή μπορεί να γίνει πραγματικότητα!

Η Λίμνη των Χριστουγέννων με το τεράστιο δέντρο της, το πολύχρωμο Fun Park, το τρενάκι του Βόρειου Πόλου, το Σπίτι του Άη Βασίλη, το Εργαστήρι των Ξωτικών, η Ακαδημία των Μικρών Μάγων, το Παλάτι της Βασίλισσας του Πάγου και ένα σωρό άλλες εκπλήξεις, θα στηθούν στο Πάρκο Αλκαζάρ, το οποίο θα στολιστεί με φωτάκια, έλατα, χιόνι, αστέρια, αγγέλους, μπάλες… για να προσφέρει σε όλους μοναδικές στιγμές. Να ξετρελάνει τους μικρούς και να κάνει τους μεγάλους να αφεθούν στη χαρά και τη λάμψη των γιορτών.

Ο Δήμος Λαρισαίων ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με μουσικοχορευτικά δρώμενα, συναυλίες, παιχνίδια και κεράσματα, face painting, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές και κουκλοθεατρικές παραστάσεις, τσίρκο δρόμου, σόου με σαπουνόφουσκες, παραμυθοαφηγήσεις και άλλα, που θα συμπληρώσουν το φαντασμαγορικό γιορτινό σκηνικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Στην πόλη των… ευχών

Το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία της πόλης και ο στολισμός των δρόμων και των πλατειών με χιλιάδες λαμπάκια στο κέντρο και τις γειτονιές, έχουν φέρει από νωρίς το πνεύμα των Χριστουγέννων, σκορπίζοντας χαμόγελα σε παιδιά και μεγάλους που απολαμβάνουν τη βόλτα τους στην αγορά και στην «Ευχούπολη».

Το πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα φετινά Χριστούγεννα έρχεται να κορυφώσει το εορταστικό κλίμα που επικρατεί και να γεμίσει με χαρά και αισιοδοξία τους δημότες και επισκέπτες.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

18:00 Πλατεία Ελευθερίας

Ο αγαπημένος μας Άγιος Βασίλης, πλαισιωμένος από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Ξάνθης, τις χορεύτριες της Σχολής Χορού, τους εποχούμενους ποδηλάτες του ποδηλατικού συλλόγου «Πήγασος» και τα μαγικά ξωτικά του, θα καταλήξει στην πλατεία Δημοκρατίας. Στην κεντρική σκηνή η χορωδία του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης θα δώσει το έναυσμα της αντίστροφης μέτρησης για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη.

19:00 Πλατεία Δημοκρατίας

Συναυλία με τους Kings και την Άσπα.

Οι Kings, ένα από τα πιο αγαπητά συγκροτήματα του ελληνικού κοινού και η Άσπα, ένα από τα πιο ανερχόμενα ονόματα στο ελληνικό τραγούδι, θα μας ξεσηκώσουν με τις επιτυχίες τους.

11:00 «Ευχούπολη» (καθημερινά έως 31 Δεκεμβρίου)

Bazaar χειροποίητων προϊόντων του συλλόγου «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης»

Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για το έργο του συλλόγου σε σχέση με την φροντίδα, το σεβασμό και την προστασία των αδέσποτων ζώων. Κατά την διάρκεια τω εκδηλώσεων θα μπορείτε να φωτογραφηθείτε με τα ζωάκια που φιλοξενεί ο σύλλογος καθώς και για τις ημέρες υιοθεσίας που διοργανώνει.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου (διάρκεια έως 9 Δεκεμβρίου)

11:00 – 22:00 Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης (φουαγιέ).

Έκθεση έργων των μελών του σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

12:00 και 19:30Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Θεατρική παράσταση «ΓουτούΓουπατού»του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Το σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία και η ομάδα «Εν δυνάμει», παρουσιάζουν την παράσταση του διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «ΓουτούΓουπατού».

Η θεατρική φόρμα της παράστασης εμπλέκει στοιχεία αφηγηματικότητας και μουσικής. Ο θίασος, δύο ηθοποιοί με αναπηρία και τέσσερις χωρίς, αφηγείται σαν σύνολο το διήγημα. Οποιοσδήποτε χώρος παρουσίασης γίνεται ένας μεταβαλλόμενος σκηνικός χώρος, που μεταμορφώνεται στη διάρκεια της παράστασης.Παρά το γεγονός ότι το «ΓουτούΓουπατού» γράφτηκε 100 χρόνια πριν, τα περιστατικά που αφηγείται εντοπίζονται σε κάθε σημερινή κοινότητα, σχολείο, χωριό, πόλη.Στόχος είναι η κινητοποίηση της σκέψης των θεατών σε καίρια κοινωνικά ζητήματα, όπως τα δικαιώματα του ανθρώπου, η διαφορετικότητα, ο εκφοβισμός, η αναπηρία, η ισότητα.

Ταυτότητα παράστασης:

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου

Σκηνοθεσία: Γιώργος-Ζήσης Μπιλιώνης

Δραματουργία: Γιώτα Κουϊτζόγλου

Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Βόμβολος

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Ευαγγελία Κιρκινέ

Κινησιολογία: Βιτόρια Κωτσάλου

Φωτισμοί-κατασκευή σκηνικών: RichardAnthony

Μουσική διδασκαλία: Μαρία Χελά

Βοηθός σκηνοθέτη: Αγάπη Θεοδωρίδου-Κουνινή

Βοηθητικές ηχογραφήσεις: TanyaJones

Φωτογραφίες: Σοφία Κύρινα

Οργάνωση παραγωγής: Σοφία Κύρινα, Ελένη Δημοπούλου

Παίζουν οι (αλφαβητικά): Ηλίας Κουγιουμτζής, Λωξάνδρα Λούκας, Παναγιώτης Ματζίρης, Σοφία Μπλέτσου, Μιχάλης Ντολόπουλος, Χάρις Σερδάρη.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

11:00 «Ευχούπολη»

Το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης διοργανώνει χριστουγεννιάτικο bazaar με δημιουργίες των μαθητών και εκπαιδευτικών του.

12:00 Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Θεατρική παράσταση «ΓουτούΓουπατού»του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Οργάνωση: Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου

11:00 «Ευχούπολη»

Το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης παρουσιάζει τα χριστουγεννιάτικα έργα των εκπαιδευομένων του. Η παρουσίαση των έργων θα διαρκέσει έως τις 19 Δεκεμβρίου.

11:00 «Ευχούπολη»

Το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης διοργανώνει χριστουγεννιάτικο bazaar με δημιουργίες των μαθητών και εκπαιδευτικών του

Πιο λαμπερή από ποτέ η «Μαγική Λιμνοπολιτεία»

Τα Χριστούγεννα στην Καστοριά, μετατρέπονται σε παραμύθι.

Η «Μαγική Λιμνοπολιτεία», πιο λαμπερή και γεμάτη από ποτέ ανοίγει τις πύλες το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 και μας «ταξιδεύει» σε ένα μοναδικό υπερθέαμα, με οργάνωση, παραμύθι, μαγεία, περιπέτεια δίπλα στη λίμνη.

Το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Καστοριάς, θα ξεκινήσει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ομονοίας, ενώ την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, θα γίνει η μεγάλη συναυλία με την Δέσποινα Βανδή.

Χριστούγεννα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Χριστούγεννα στην πόλη, Χριστούγεννα ξανά! Στις 10 Δεκεμβρίου ο ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟΣ ανοίγει τις πύλες του για να μας υποδεχτεί πιο γιορτινός, πιο φωτεινός και πιο διαφορετικός από ποτέ!

Με σύνθημα «Η Ζωή σαν Παραμύθι», ο φετινός ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟΣ υπόσχεται να μας προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό διασκέδασης, χαράς, ελπίδας και θετικής ενέργειας.

Με 16 Παιχνίδια και 2 Παγοδρόμια εντός και εκτός των Περιπτέρων της ΔΕΘ (Περίπτερο 13 & Εξωτερικός Χώρος), αλλά και με διαδραστικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια και δώρα, θα είναι ο ιδανικός προορισμός για ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑ!

Στο φετινό Αστερόκοσμο, στα Περίπτερα 14 & 15 θα βρείτε το Σπίτι του Άη Βασίλη για τις πιο ανατρεπτικές φωτογραφίες, το Εργαστήρι Κατασκευών για να ετοιμάσουμε τα Χριστουγεννιάτικα Δώρα μας, Το Σπίτι της Έκπληξης που κάθε ημέρα θα έχει και κάτι διαφορετικό, αλλά κι ένα γιγάντιο Ποδοσφαιράκι όπου θα διεξαχθεί το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξωτικοποδοσφαίρου, όπως και ένα Πάρκο Ξύλινων Παιχνιδιών! Όλα αυτά περιλαμβάνονται στο εισιτήριο εισόδου!

Όχι ένα, αλλά ΔΥΟ καταπληκτικά Παγοδρόμια θα σε περιμένουν από τις 10 Δεκεμβρίου στο φετινό Αστερόκοσμο, στα περίπτερα 13 & 15. Δοκίμασε τις ικανότητές σου στον πάγο όσες φορές θέλεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σου, με το ίδιο εισιτήριο εισόδου!

KAI τραμπολίνο στον φετινό Αστερόκοσμο, για ατελείωτα jumps για τους μικρούς μας φίλους! Η πρόσβαση στο τραμπολίνο περιλαμβάνεται στο εισιτήριο γενικής εισόδου. Ο Αστερόκοσμος ανοίγει τις πύλες του στις 10 Δεκεμβρίου, εντός της ΔΕΘ, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

Τιμή Εισιτήριου: 8 Ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες

https://www.facebook.com/asterocosmos.gr/

Το πρώτο Μουσείο Χριστουγέννων στην Ελλάδα είναι στην Κατερίνη

Τα έλατα είναι έτοιμα να στολιστούν, τα ξύλινα σπιτάκια καθαρίζονται για να υποδεχτούν τους επισκέπτες, τα χρωματιστά λαμπιόνια βγαίνουν από τα κουτιά τους, τα ξωτικά ετοιμάζονται για σκανδαλιές και ο Άγιος Βασίλης κάνει πρόβα τη φωνή του ώστε να φωνάξει το γνωστό σε όλους το γνωστό κι αγαπημένο “Χο, χο, χο”. Τα τελευταία χρόνια, τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα έχουν αλλάξει άρδην, χάρη στην εμφάνιση των Χριστουγεννιάτικων Χωριών, που αποτελούν σημείο αναφοράς. Φέτος, όμως, γίνεται ένα ακόμη βήμα στη συμπλήρωση του εορταστικού παζλ και δημιουργείται το πρώτο Μουσείο Χριστουγέννων!

Το συγκεκριμένο Μουσείο, που θα έχει για ξεναγό τον Άγιο Βασίλη, ετοιμάζεται να πάρει “σάρκα και οστά” στο αρχοντικό Δημητρίου Τσαλόπουλου στην Κατερίνη, με πρωτοβουλία του δήμου Κατερίνης. Εκεί, από τις 17 Δεκεμβρίου, ο αγαπημένος άγιος μικρών και μεγάλων θα περιμένει όλη την οικογένεια και τους μεμονωμένους επισκέπτες για ένα διαφορετικό “ταξίδι”, που θα ξεκινά με μία σχεδόν “υποχρεωτική” ανάγκη: μια αναμνηστική φωτογράφιση στην είσοδο του διακοσμημένου χώρου.

Το εορταστικό αυτό Μουσείο θα περιλαμβάνει πληροφορίες για την ιστορία των Χριστουγέννων στον κόσμο, για την ιστορία του Αη Βασίλη, τη γενειάδα και τη στολή του, για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα στην Ελλάδα και τη λαογραφία της χώρας μας, για τα παραμύθια, τις μελωδίες, τα κάλαντα, τις γεύσεις και τα γλυκά αρώματα των γιορτών.

Επιδίωξη των δημιουργών, του Γρηγόρη Αβανίδη, της Βίκυς Βουρνιά και του Δημήτρη Συμεωνίδη, είναι από την επόμενη χρονιά να υπάρχουν στο Μουσείο Χριστουγέννων και εκθέματα, όπως για παράδειγμα παλιά στολίδια αλλά και διάφορα αντικείμενα που θα συνδέονται με το εορταστικό πνεύμα των ημερών. Σύμφωνα με την αρχική ιδέα, το Μουσείο κάθε χρόνο θα “μετακομίζει” σε άλλη περιοχή της χώρας για να μπορέσουν να ξεναγηθούν όλοι στα “μυστικά” της πιο αγαπημένης γιορτής.

Ένα Χριστουγεννιάτικο Κάστρο στο Ηράκλειο

Το “Χριστουγεννιάτικο Κάστρο” επιστρέφει από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στην πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Ηρακλείου. Το “Κάστρο” θα μείνει ανοιχτό για 29 ημέρες, πριν κλείσει τις πύλες του το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023.

Η εορταστική αυτή διοργάνωση υπόσχεται να φέρει το χαμόγελο στα χείλη μικρών και μεγάλων, μέσα από πλούσιες πολιτιστικές, εικαστικές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια στους ειδικά διαμορφωμένους οικίσκους του χριστουγεννιάτικου χωριού. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Το ωράριο λειτουργίας του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» και των γιορτινών καταστημάτων του, κατά τα προηγούμενα έτη, ήταν καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως αργά το βράδυ.

Σε περίπτωση αναδημοσίευσης αυτού του άρθρου, ο παρακάτω σύνδεσμος πρέπει να είναι ενεργός και δεν επιτρέπεται να αφαιρεθεί.

Περισσότερες πληροφορίες

https://www.facebook.com/xristougenniatikokastro.gr/

Στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο του Αίγιου

Στις 14 Δεκεμβρίου, το Πάρκο των Χριστουγέννων ανοίγει τις πύλες του για 11η χρονιά, ανανεωμένο και πιο μαγικό από ποτέ!

Φέτος, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα, γεμάτο δρώμενα, συναυλίες, ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια (εποχής), λιχουδιές, face-painting, χειροτεχνίες, εικαστικά εργαστήρια, παραστάσεις και αφηγήσεις, που θα αφήσουν µία αξέχαστη εμπειρία στις καρδιές των μικρών και μεγάλων µας φίλων!

«Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα φετινά Χριστούγεννα στο «στολίδι» του Αιγίου, στον μαγικό κήπο των Υψηλών Aλωνίων, σε ένα σκηνικό βγαλμένο (κυριολεκτικά) από παραμύθι, εκεί όπου τα αρώματα, οι γεύσεις, οι αναμνήσεις και η θαλπωρή των εορτών, συναντούν το βαθύτερο νόημα της πιο όμορφης στιγμής του χρόνου, σε έναν κόσμο όπου τα όνειρα και οι ευχές γίνονται πραγματικότητα!» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Είσοδος ελεύθερη!

Περισσότερες πληροφορίες

https://www.facebook.com/ParkoXristougennonAigio/

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα