Ελλάδα

Αφρικανική σκόνη: Live χάρτης με την κατεύθυνση της – Πότε φεύγει

Δείτε LIVE την Μάζα Σκόνης που υπάρχει στην Ελλάδα

Parallaxi
αφρικανική-σκόνη-live-χάρτης-με-την-κατεύ-1151765
Parallaxi

Σε «κλοιό» αφρικανικής σκόνης βρίσκεται και πάλι η Αττική και πολλές περιοχές της Ελλάδας με τις εικόνες να θυμίζουν «αποκάλυψη», ειδικά στην Καλαμάτα όπου δεν έχει τίποτα να… ζηλέψει από το Ντουμπάι.

Η αφρικανική σκόνη εκτός από την «μουντίλα» που δημιουργεί, βλάπτει και με έναν τρόπο την υγεία μας καθώς ευνοεί την μεταφορά διάφορων μικροσωματιδίων.

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) έδωσε απάντηση με το τι περιέχει αυτή η αφρικανική σκόνη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΑΓΜΕ σε ανάρτηση στο Facebook, «συνέλεξε και ανέλυσε με τη χρήση του νέου ηλεκτρονικού μικροσκοπίου σάρωσης JSM-IT500L τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο έχει τη δυνατότητα μεγέθυνσης έως 300.000 φορές, δείγμα της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει την Αττική τις τελευταίες ημέρες.

Οπτικά η σκόνη δεν ξεπερνάει τα 10μm σε μέγεθος, ενώ η χημική της σύσταση περιλαμβάνει τα στοιχεία αργιλίου (Al), πυριτίου (Si) και ασβεστίου (Ca) με ένα ελάχιστο ποσοστό σε σίδηρο (Fe) και τιτάνιο (Ti).

Η αφρικανική σκόνη είναι στην ουσία παιπάλη η οποία αιωρείται και μετακινείται λόγο τον ανέμων και του μικρού μεγέθους της».

Υπάρχει live χάρτης που δείχνει λεπτό προς λεπτό τους ανέμους, τις θερμοκρασίες, τις βροχές και πολλά άλλα χρήσιμα εργαλεία που πρέπει να γνωρίζουμε για τον καιρό και την πορεία του.

Εκτός από τα παραπάνω όμως, μπορείτε live να δείτε το NO2 – Διοξείδιο του αζώτου, τα Σωματίδια PM2.5, τα Αερολύματα, το SO2 – Διοξείδιο του θείου, το CO – κοβάλτιο και φυσικά τη Μάζα Σκόνης.

Δείτε LIVE την Μάζα Σκόνης που υπάρχει στην Ελλάδα

Η μέτρηση είναι με Μικρογραμμάρια, από το 0 -που είναι το καθόλου- μέχρι το 800 που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό. Αν παρατηρήσετε κάτω δεξιά στην Ελλάδα η μάζα σκόνης είναι από 100 μέχρι και 500.

Επίσης μπορείτε να το προχωρήσετε και να δείτε πότε θα φύγει.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα