Άγιοι Θεόδωροι: Φωτιά σε εγκαταστάσεις της Motor Oil – Βελτιωμένη η εικόνα, τρεις ελαφρά τραυματίες

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο - Εικόνες/ Βίντεο

Parallaxi
άγιοι-θεόδωροι-φωτιά-σε-εγκαταστάσει-1216513
Parallaxi

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς έχει ξεσπάσει φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους.

Στο σημείο που έχει ξεσπάσει η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil έχουν σπεύσει 9 οχήματα και 30 πυροσβέστες ενώ σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές έχουν ακουστεί εκρήξεις και πυκνός καπνός έχει σκεπάσει τον ουρανό.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν και 3 ελικόπτερα.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο πως πριν ξεσπάσει η φωτιά προηγήθηκε έκρηξη σε σωληνώσεις στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων, όπου βρίσκονται τα διυλιστήρια της εταιρείας.

Στην περιοχή έχει ηχήσει το 112.

Παράλληλα επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων και οι δυνάμεις του ΠΣ συνδράμουν.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τα αίτια του περιστατικού ή για τυχόν τραυματίες.

Η περιοχή παραμένει υπό στενή επιτήρηση, ενώ οι αρχές καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από το σημείο μέχρι να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη της κατάστασης.

Διακοπή κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορινθού λόγω της φωτιάς

Σε διακοπή της κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, προχώρησε η Αστυνομία.

Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Με εντολή της Πυροσβεστικής και του Ο.Σ.Ε, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς στη Motor Oil.

Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ήχησε το «112» ζητώντας από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Ακινητοποιημένα τα τρένα

Με εντολή της Πυροσβεστικής και του Ο.Σ.Ε, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς στη Motor Oil.

Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Με εγκαύματα στα χέρια ο εργαζόμενος της Motor Oil

Εργαζόμενος της Motor Oil φέρει εγκαύματα στα χέρια και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο εργαζόμενος είναι σε καλή κατάσταση.

Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο έφτασαν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, 2 απλά και 1 κινητή ιατρική μονάδα, ενώ ταυτόχρονα ετέθησαν σε αυξημένη ετοιμότητα από το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ το Γ.Ν Κορίνθου και το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Άλλοι 4 ελαφρά τραυματίες – Οι δύο μεταφέρθηκαν στην Κόρινθο και δύο στο Θριάσιο με ίδια μέσα

Η ανακοίνωση της Motor Oil

Τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά από την φωτιά στο διυλιστήριο της Motor Oil που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (17/09/2024) και η οποία είναι σε ύφεση σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Motor Oil για τη φωτιά που ξέσπασε στα διυλιστήρια είναι η ακόλουθη: «Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές.

Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Περισσότερα σε λίγο…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα