Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη: Εισαγγελική έρευνα για τους βρεφονηπιοκόμους που κλείδωναν παιδιά σε αποθήκη

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης σε δημοτικό παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης

Parallaxi
αλεξανδρούπολη-εισαγγελική-έρευνα-γ-1144427
Parallaxi

Εισαγγελική έρευνα προκάλεσαν οι καταγγελίες γονιών στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τις οποίες δύο βρεφονηπιοκόμοι σε δημοτικό παιδικό σταθμό εφάρμοζαν την απομόνωση των νηπίων ως… διδακτικό μέτρο.

Αναλυτικότερα, ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται πράξεις που διώκονται ποινικά, όπως έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνου.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν κληθεί σε πρώτη φάση να καταθέσουν ο αρμόδιος για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αντιδήμαρχος και η διευθύντρια των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Εκτός από την ποινική έρευνα διατάχθηκε, με απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, πειθαρχική έρευνα εναντίον των δύο εμπλεκόμενων βρεφονηπιοκόμων οι οποίες ήδη τέθηκαν σε αργία.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Μένια Πολυχρόνη, η υπόθεση πήρε τον δρόμο προς τη Δικαιοσύνη ύστερα από προφορική αναφορά γονέων ενός νηπίου για εγκλεισμό των παιδιών σε κλειστό αποθηκευτικό χώρο χωρίς φυσικό φωτισμό και κλείδωμα του δωματίου με εξωτερικό σύρτη.

Όπως εξήγησε η κ. Πολυχρόνη, η οποία εκπροσωπεί αρκετούς γονείς παιδιών του εν λόγω τμήματος του βρεφονηπιακού σταθμού, «η πρώτη αναφορά ενεργοποίησε περισσότερες, σχεδόν από όλους τους γονείς, αρχικά προφορικές και κατόπιν ακολούθησαν και γραπτές καταγγελίες τόσο στο δήμαρχο όσο και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης».

Το δωμάτιο – «φυλακή» που κλείδωναν τα παιδιά

Στο φως της δημοσιότητας το αποθηκάκι του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στην Αλεξανδρούπολη στον οποίο η βρεφονηπιοκόμος έκλεινε μέσα τα παιδιά και το ονόμαζε «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μικρό αποθηκάκι στο οποίο έβαζε παιδιά 2,5 και 3 ετών. προκαλώντας τους φόβους και τραύματα, όπως καταγγέλλουν οι γονείς.

Τα όσα συνέβαιναν στον δημοτικό παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης έφερε στο φως πατέρας παιδιού, ενώ οι γονείς άρχισαν να συνδέουν τις ανησυχητικές συμπεριφορές των παιδιών τους.

Η 40χρονη όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον δήμαρχο της πόλης παραδέχτηκε την «τιμωρία» στην οποία υπέβαλε τα παιδιά, το οποίο περιέγραψε ως ένα τρόπο να ηρεμούν, κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Για το τι πέρασε η κόρη της μιλά μία μητέρα: «Η κόρη μου πήρε την κούκλα της και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στο αποθηκάκι. Η δασκάλα δεν το αρνήθηκε και είπε ότι μπαίνουνε στο αποθηκάκι για να ηρεμήσουν.

Το παιδί μου ξυπνούσε στον ύπνο του και έλεγε δεν θέλω να πάω στο σχολείο. Άλλα παιδιά κάνανε λόγο για σκοτεινό μέρος. Η δασκάλα έχει απομακρυνθεί από τη θέση της και περιμένουμε να έρθουν καινούργιες δασκάλες».

Πηγή: iEidiseis.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα