Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται οι οικισμοί Μοναστηράκι και Δορίσκος- Νέο μήνυμα από το 112

Οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν προς Φέρες.

Parallaxi
αλεξανδρούπολη-εκκενώνονται-οι-οικι-1046439
Parallaxi

Εικόνα: Facebook / Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός 

Δύο ακόμα οικισμοί εκκενώνονται στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για τους οικισμούς Μοναστηράκι και Δορίσκος, οι κάτοικοι των οποίων καλούνται να απομακρυνθούν προς Φέρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη σε τρία κύρια μέτωπα, με το πιο μεγάλο νοτιοανατολικά του οικισμού Λουτρός προς Μοναστηράκι και Δορίσκο, για αυτοί αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση και των δύο αυτών οικισμών.

Σπυρόπουλος από τον Έβρο: «Δυστυχώς συντελέστηκε μία πολύ μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή»

Στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές του Έβρου βρέθηκε το πρωί ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, όπου συνομίλησε με κατοίκους. Ενώ επισκέφθηκε, επιπλέον, το συντονιστικό της Πυροσβεστικής, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία της πυρκαγιάς.

Σε δήλωσή του ο κ. Σπυρόπουλος επεσήμανε πως «ζούμε μία ακόμη δύσκολη μέρα για τον Έβρο και ολόκληρη την περιοχή. Είμαστε στο πλευρό των γυναικών και των ανδρών της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού, της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και των εθελοντών που δίνουν μία τιτάνια μάχη για να περιοριστεί η φωτιά».

Και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς, συντελέστηκε μια πολύ μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή. Υπάρχουν ζημιές σε ιδιοκτησίες, σε σπίτια και σε κτηνοτροφικές μονάδες. Θέλουμε και ελπίζουμε, εντός της ημέρας, και με τη βοήθεια και των εναέριων μέσων που συνδράμουν την τεράστια αυτή επιχείρηση, να περιοριστεί η φωτιά με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες για την περιοχή».

Αγρότης ξέσπασε σε κλάματα – «Χάθηκαν κόποι μιας ζωής»

«Λύγισε» ένας αγρότης από το Αετοχώρι της Αλεξανδρούπολης μετά την καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά στην επιχείρησή του όταν οι φλόγες «σάρωσαν» το χωριό.

«Δεν έχει μείνει τίποτα. Μηχανήματα κατεστραμμένα, το φορτηγό καμμένο. Ήταν γεμάτο κυψέλες και υλικό, οι αποθήκες γεμάτες. Δεν έχει μείνει τίποτα. Πήρε φωτιά η σκεπή και δεν έμεινε τίποτα» δήλωσε ο κύριος Γιάννης στην κάμερα της ΕΡΤ.

Και συμπλήρωσε: «Και τα ρούχα που είχαμε εδώ δεν υπάρχουν, κόποι μιας ζωής και των γονιών μου και του πατέρα μου. Δεν έχει μείνει τίποτα δυστυχώς».

«Από εδώ και μετά θα μαζέψουμε τα κομμάτια κι ό,τι μπορέσουμε θα κάνουμε», είπε μεταξύ άλλων ο αγρότης περπατώντας στις στάχτες που άφησε η φωτιά από την επιχείρησή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα