Αμαλιάδα: Το προφίλ της 24χρονης αναλύουν ειδικοί – «Σοκάρει η απάθεια και η έλλειψη θλίψης»

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση με τα νεκρά μωρά - ΒΙΝΤΕΟ

Parallaxi
αμαλιάδα-το-προφίλ-της-24χρονης-αναλύου-1191508
Parallaxi

Για το προφίλ της 24χρονης Ειρήνης, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της πολύκροτης υπόθεσης με τα νεκρά μωρά στην Αμαλιάδα, μίλησαν ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης αλλά και η ψυχολόγος – εγκληματολόγος Βάνα Παπακίτσου.

Την ώρα που όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της Αμαλιάδας, η οποία έχει προκαλέσει αίσθηση στο πανελλήνιο, αλλά και για το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε η 24χρονη, οι ειδικοί μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για ένα άτομο που έχει την ανάγκη να προβληθεί.

Η κ. Παπακίτσου αναλύοντας το προφίλ της μητέρας από την Αμαλιάδα στο MEGA, σημειώνει μεταξύ άλλων πως «σοκάρει το στοιχείο της απάθειας». «Φαίνεται πως η μητέρα έχει ανάγκη να προβληθεί και να ει την δική της οπτική για τα γεγονότα. Αυτό που σοκάρει είναι το στοιχείο της απάθειας και της έλλειψης θλίψης. Ωστόσο οι ψυχολόγοι λεμέ πως την απώλειας μπορεί να την βιώσει ο οποιοδήποτε με διαφορετικό τρόπο», ανέφερε αρχικά.

«Δεν φαίνεται είναι σε πένθος και ούτε ένα άτομο που αντιμετωπίζει αυτούς τους θανάτους που γίνονται στο οικείο της περιβάλλον. Ενώ φαίνεται ότι θέλει να μιλήσει και να πει την δική της πλευρά, από την άλλη υπάρχει ένα κλείσιμο στον εαυτό, μία αστάθεια στον λόγο, την εικόνα και την συμπεριφορά της που δημιουργεί υποψίες», υπογράμμισε η ειδικός.

«Σύμφωνα με τα όσα έχει η ίδια η μητέρα πει, και που έχουν βγει από καταγγελίες, το ιστορικό της οικογένειάς της, το κακοποιητικό περιβάλλον, η χρήση ουσιών, συνιστούν μία πολύ ευάλωτη προσωπικότητα. Μια δυσκολία σε αυτό το άτομο να διαχειριστεί το συναισθηματικό κομμάτι, τους ανθρώπους γύρω του, πόσω μάλλον το αίσθημα της μητρότητας, το οποίο δεν είναι αυτόματο από την στιγμή της γέννησής μας, είναι ερώτημα το πώς αφήνουμε ένα τέτοιο άτομο με αυτές τις συναισθηματικές δυσκολίες, εκτεθειμένο», κατέληξε.

Από τη δική του μεριά ο κ. Γαλεντέρης αναφέρει αρχικά πως «η διερεύνηση τέτοιων θανάτων τέτοιας ηλικίας και όταν είναι αιφνίδιοι, είναι πάρα πολύ δύσκολο ιατροδικαστικά. Τα ευρήματα είναι πολύ λίγα και δεν όταν υπάρχει μια σαφής αιτία θανάτου – ένας μηχανισμός – το πόρισμα του ιατροδικαστή και η διερεύνηση του, δυσκολεύει πάρα πολύ. Ειδικά δε όταν είναι αιφνίδιος θάνατος».

«Έως τώρα, από τις ιατροδικαστικές που έχω λάβει γνώση, φαίνεται η παρουσία ευρημάτων γενικού χαρακτήρα, δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί μια σαφής αιτία θανάτου, υπάρχουν υπόνοιες και ενδείξεις για περιστατικά που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν ακόμα. Αυτές οι υπόνοιες είναι υπόνοιες υποξίας δηλ. χαμηλού οξυγόνου. Αν δεν επιβεβαιωθεί ιατροδικαστικά θα πρέπει να βρεθεί μια άλλη οδός μέσω της οποίας να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε ένα τέτοιο συμπέρασμα», συνεχίζει.

«Η υποξία συμπεριλαμβάνεται στην ασφυξία. Συνεπώς θα πρέπει να διαπιστώσουμε εάν όντως ήταν η αιτία θανάτου η υποξία και αφετέρου αν ήταν εγκληματική ενέργεια η υποξία. Υπάρχουν δύο στάδια. Υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία θα διευκολύνουν την μελέτη σε δεύτερο χρόνο: αφενός η απουσία κακώσεων και μακροσκοπικών αλλοιώσεων. Αυτό που θα πρέπει να αξιολογηθεί είναι τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία είναι αναλλοίωτα.

»Μπορεί να γίνει και δεύτερη διερεύνηση των ιστοπαθολογικών με άλλη ένδειξη. Αν η διερεύνηση του ιστοπαθολόγου είναι με χαρακτήρα ανθρωποκτονίας – γιατί παίρνει και στοιχεία από τον κύριο γιατρό που είναι ο ιατροδικαστής – τότε μπορεί να προκύψουν νέα στοιχεία», κατέληξε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα