Ελλάδα

Ανακόπηκε το μέτωπο της φωτιάς στη Σάμο

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 3 έως 5 μποφόρ - Η φωτιά έχει αλλάξει κατεύθυνση - Προσήχθη ηλικιωμένη

Parallaxi
ανακόπηκε-το-μέτωπο-της-φωτιάς-στη-σάμ-1027054
Parallaxi

Μεγάλη φωτιά έχει εκδηλωθεί στη Σάμο, σε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή Μυτιληνιοί. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής καθώς στο σημείο έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δύο ελικόπτερα.

Εντολή πήραν στη συνέχεια να σηκωθούν, επίσης, δύο αεροσκάφη και ένα ακόμη ελικόπτερο από τη Νάξο.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 3 έως 5 μποφόρ, σε αντίθετη κατεύθυνση από το χωριό.

Η φωτιά έχει αλλάξει κατεύθυνση ενώ πρώτα έγλειψε κυριολεκτικά τις αυλές σπιτιών στους Μυτιληνιούς, ενώ έχει περιοριστεί σε χαράδρα, όπου επιχειρεί πεζοπόρο τμήμα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο ΠΣ Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο, συντονιστή Επιχειρήσεων σε Αιγαίο-Κρήτη με έδρα στη Σάμο, τα εναέρια μέσα θα καταφέρουν σύντομα, με τη συνδρομή των επίγειων δυνάμεων, να σβήσουν τις δύο ενεργές καύσεις.

Ο διοικητής της ΠΥ Σάμου, αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης, ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή (ώρα 16:30) η εικόνα είναι καλή. Ανακόπηκε η πορεία του μετώπου της πυρκαγιάς, μεταξύ Μυτιληνιών και Χώρας, τη σταματήσαμε στον πύργο του Μαραβέγια. Βοήθησαν πολύ και τα εναέρια μέσα που ήρθαν» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες (29/6) από τη ΓΓΠΠ είχε εκδοθεί η πρώτη για φέτος προειδοποίηση για υψηλό/κατηγορίας 3 κίνδυνο πυρκαγιάς στο νησί.

Προσήχθη ηλικιωμένη

Μια ηλικιωμένη προσήχθη από την Πυροσβεστική καθώς φέρεται να είναι υπαίτια για την εκδήλωση της φωτιάς. Η γυναίκα φέρεται να επιχείρησε να βάλει φωτιά σε σφηκοφωλιά ωστόσο η φωτιά ξέφυγε και πήρε διαστάσεις.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα