Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστική επίθεση στους στρατώνες του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη

Η ομάδα «Οργάνωση Αναρχική Δράση» ανέλαβε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στους στρατώνες του ΝΑΤΟ, που βρίσκονται στο κτηριακό συγκρότημα του στρατηγείου του ΝΑΤΟ (NRDC-GR, NATO Rapid Deployable Corps Greece) στην συμβολή των οδών Καυταντζόγλου και Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της 14ης Νοέμβρη. Σημειώνεται ότι οι επιθέσεις δεν είχαν γίνει γνωστές. Το κείμενο της […]

Parallaxi
ανάληψη-ευθύνης-για-εμπρηστική-επίθε-401600
Parallaxi
Εικόνα αρχείου

Η ομάδα «Οργάνωση Αναρχική Δράση» ανέλαβε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στους στρατώνες του ΝΑΤΟ, που βρίσκονται στο κτηριακό συγκρότημα του στρατηγείου του ΝΑΤΟ (NRDC-GR, NATO Rapid Deployable Corps Greece) στην συμβολή των οδών Καυταντζόγλου και Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της 14ης Νοέμβρη. Σημειώνεται ότι οι επιθέσεις δεν είχαν γίνει γνωστές.

Το κείμενο της Οργάνωσης, αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σύμφωνα με το κείμενο, η επίθεση έγινε προς υποστήριξη των Κούρδων της Συρίας.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση:

«Κατ’ αυστηρή εντολή του ίδιου του στρατηγείου του ΝΑΤΟ, η επίθεση μας αποκρύφτηκε από τη δημόσια σφαίρα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για καθαρά διπλωματικούς λόγους. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που το ΝΑΤΟ επιλέγει να κρύψει τις απώλειές του και την επιχειρησιακή του ανασφάλεια απέναντι στις επαναστατικές διαθέσεις. Ένα χρόνο πριν ακολούθησε την ίδια τακτική έπειτα από την καταδρομική επίθεση που πραγματοποίησαν μαχόμενες πρωτοβουλίες συντρόφων και συντροφισσών ενάντια στις εγκαταστάσεις και τα οχήματα του στρατηγείου ανήμερα της 6ης Δεκέμβρη. Η επίθεσή μας, με μια συστοιχία 3 εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών χαμηλής ισχύος, πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την άφιξη του Αμερικάνου πρέσβη Jeffrey Pyatt στην πόλη της Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή μεταξύ άλλων κυβερνητικών και διπλωματικών αξιωματούχων στον πολιτικοεπιχειρηματικό θεσμό Thessaloniki Summit. Η επίθεσή μας είναι μια ανοιχτή πρόκληση και προειδοποίηση προς την ντόπια έκφραση του ΝΑΤΟ: αν ο ελληνικός στρατός συμμετάσχει ενεργά στον πόλεμο ενάντια στην Κουρδική αντίσταση, αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη για τις απώλειες που θα μετρά στα εγχώρια εδάφη. Δε θα αφήσουμε κανένα έγκλημα αναπάντητο.».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα