Ελλάδα

Ανοίγει ξανά το εμβληματικό θερινό «Cine Paris»

Έναν αιώνα μετά το ξεκίνημά του, επιστρέφει υπό την επιμέλεια της ελληνικής streaming πλατφόρμας Cinobo

Parallaxi
ανοίγει-ξανά-το-εμβληματικό-θερινό-cine-pari-1157758
Parallaxi

Από το 1920 το «Cine Paris» στην Πλάκα ήταν ένα σημείο αναφοράς για το σινεμά κάτω από την Ακρόπολη. Μετά από 4 χρόνια αδράνειας όπου ήταν κλειστό, το εμβληματικό Cine Paris επιστρέφει ανανεωμένο, έναν αιώνα μετά το ξεκίνημά του, υπό την επιμέλεια της ελληνικής streaming πλατφόρμας Cinobo, προσφέροντας μια μαγευτική ατμόσφαιρα για αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες.

Το Cine Paris βρίσκεται στην ταράτσα του χαρακτηρισμένου ως νεότερου μνημείου κτιρίου του Stelios Philanthropic Foundation στην οδό Κυδαθηναίων 22, παρέχοντας μια από τις πιο εντυπωσιακές θέες της Αθήνας.

Η αναγέννηση του θερινού κινηματογράφου στην οδό Κυδαθηναίων οφείλεται στη συνεισφορά της «οικογένειας» του Cinobo, της ιδρύτριας του Δάφνης Μπεχτσή αλλά και του Στέλιου Χατζηιωάννου, όπου ο Κύπριος επιχειρηματίας είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου και βοήθησε να πάρει γρήγορα σάρκα και οστά το όραμα των νέων μισθωτών του κινηματογράφου. Αυτοί πλέον αναδεικνύονται ως καταλύτες θετικών εξελίξεων για τις κινηματογραφικές υποδομές της Αθήνας.

Μετά το ευχάριστο πρόσφατο γεγονός της επαναλειτουργίας της «Όπερας» τον περασμένο χειμώνα, η ελληνική σινεφίλ πλατφόρμα επιφυλάσσει μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη, συνδράμοντας στην αναβίωση ενός ακόμη κινηματογραφικού «θεσμού» της πόλης.

Η Δάφνη Μπεχτσή μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» για το Cine Paris είπε: «Εκτός από την ιστορία του, τη θέση του, τη σημασία του για την Αθήνα, σκεφθήκαμε ότι ήταν ένας χώρος ο οποίος θα έπρεπε να πέσει στα χέρια ανθρώπων που αγαπάνε το σινεμά και την πόλη. Προφανώς θα προβάλλουμε ποιοτικό σινεμά, αλλά ταυτόχρονα θα κάνουμε τα πάντα για να αξιοποιήσουμε την έντονη παρουσία ξένων επισκεπτών στην περιοχή. Εισπράττουμε μεγάλη ανυπομονησία από αυτούς τους ανθρώπους για το πότε θα ξεκινήσουμε κι αυτό μεγαλώνει την ευθύνη μας. Θέλουμε να υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης, γι’ αυτό δίπλα σε ταινίες πρώτης προβολής θα προβάλλουμε κλασικές ταινίες προηγούμενων δεκαετιών. Ξεχωριστή θέση θα έχει πάντα το ελληνικό σινεμά, ενώ για φέτος προγραμματίζουμε ειδικό αφιέρωμα σε ταινίες που έχουν σημείο αναφοράς την Αθήνα».

Ανοιχτό από τις 19:30 για «ονειρεμένο» ηλιοβασίλεμα με ποτό στο μπαρ του Cine Paris

Το σινεμά θα λειτουργεί καθημερινά από τις 19:30 το απόγευμα, προσφέροντας στους θεατές τη δυνατότητα να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα και ένα ποτό στο πλήρως ανακαινισμένο μπαρ πριν από την πρώτη προβολή, η οποία ξεκινά στις 9.00 το βράδυ.

Αν και το παλιό «Cine Paris» διατηρεί μόνο μερικά στοιχεία από την παλιά του μορφή, όπως η απίστευτη θέα προς τον Ιερό Βράχο, οι υποδομές έχουν υποστεί ουσιαστική αναβάθμιση, χωρίς να χάνεται η αυθεντικότητα της εμπειρίας.

Επιπλέον, έχει εγκατασταθεί ένα αναβατόριο για την πλήρη προσβασιμότητα του κινηματογράφου σε άτομα με κινητικά προβλήματα, διασφαλίζοντας την πρόσβαση σε όλους τους επισκέπτες.

Cine Paris: Ανοίγει το Σάββατο

Το Cine Paris ανοίγει το Σάββατο 11 Μαΐου με τις προβολές των Ποτέ την Κυριακή του Ζυλ Ντασέν με τη Μελίνα Μερκούρη και Οι Αντίπαλοι του Λούκα Γκουαντανίνο, το Cine Paris μπαίνει στη νέα εποχή του με ένα επιμελημένο πρόγραμμα που εμπνέεται από την ιστορικότητα του χώρου αλλά ταυτόχρονα συμβαδίζει με την επικαιρότητα επιλέγοντας τις καλύτερες σύγχρονες παραγωγές.

Με αυτές τις βάσεις, το πρόγραμμα θα προτείνει κλασικά αριστουργήματα του ελληνικού και παγκόσμιου σινεμά, καθώς και σύγχρονες κυκλοφορίες πρώτης γραμμής, όπως τη νέα πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, Kinds of Kindness, και άλλες φρέσκες επιλογές όπως το Hit Man του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και το απολαυστικό Wicked Little Letters με την Ολίβια Κόλμαν.

Τονίζεται ότι είναι ήδη σε λειτουργία το νέο site του Cine Paris (www.cineparis.gr) μέσα από το οποίο το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για ό,τι σχετικό με τον χώρο και να κλείσει εγκαίρως το εισιτήριό του για τις προβολές της εβδομάδας, ενώ εισιτήρια θα διατίθενται και στο ταμείο του σινεμά. Επιπρόσθετα, οι συνδρομητές της πλατφόρμας του Cinobo μπορούν να απολαύσουν δωρεάν σινεμά, εξαργυρώνοντας το Cinobo Pass και στο Cine Paris.

Η Δάφνη Μπεχτσή είναι ιδρύτρια του Cinobo, το οποίο είναι η streaming πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από μία ομάδα που είναι παθιασμένη με το σινεμά, στην Αθήνα το 2020. Όραμα τους, να φέρουν το μεγάλο σινεμά σε όλες τις οθόνες, συγκεντρώνοντας τις καλύτερες ταινίες του κόσμου και τις ταινίες που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, σε μία πλατφόρμα.

Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου είναι Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας, ο οποίος ζει στην Αγγλία. Είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου και έχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Σίτι του Λονδίνου. Ασχολήθηκε με την ναυτιλιακή εταιρεία του πατέρα του και αργότερα το 1995 ίδρυσε την εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet. Έχει ιδρύσει επίσης τις εταιρείες: EasyCar, EasyValue, EasyMoney, EasylnternetCafe και EasyCruise. Ο Στέλιος Χατζηιωάννου θεωρείται ένας από τους πλουσιότερος Κύπριους επιχειρηματίες με την περιουσία του να ανέρχεται περίπου στα 1.45 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2006 έλαβε τον τίτλο του ιππότη (ΣΕΡ) από την Βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες του στην επιχειρηματικότητα. Από το 2009 διατελεί ως Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κύπρου στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Επιπλέον έχει ιδρύσει το φιλανθρωπικό ίδρυμα Stelios Philanthropic Foundation.

Πηγή: ieidiseis.gr

Πηγή φωτογραφίας: Facebook / Kivotos Of Aegean Travel

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα