Ελλάδα

Αντιδράσεις για να μην ακριβύνει το σουβλάκι στα 3 ευρώ

"Πρέπει να γίνει προσπάθεια να μην ανατιμηθεί το σουβλάκι".

Parallaxi
αντιδράσεις-για-να-μην-ακριβύνει-το-σο-433496
Parallaxi

Σε δήλωση προέβη ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: 

“Μόνο αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί η είδηση ότι αναμένεται αύξηση της τιμής που πωλείται σήμερα το σουβλάκι και ότι από την 1η Μαΐου ο καταναλωτής θα το πληρώνει κατά 10%-15% ακριβότερο, δηλαδή το παραδοσιακό «τυλιχτό» θα φτάσει κοντά στα 3 ευρώ.

Κατανοώ απολύτως τον προβληματισμό των επαγγελματιών και των μελών του υπό ίδρυση Σωματείου Ψητοπωλών, που επικαλούνται για αυτήν τους την απόφαση την υψηλή φορολογία και την αυξημένη τιμή του εισαγόμενου κρέατος. Όπως έχει τονίσει πολλές φορές το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η υπερφορολόγηση έχει «συνθλίψει» επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και απαιτείται άμεσα ελάφρυνση των πολύ μεγάλων βαρών. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό και να αλλάξει τις υφεσιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια.

Απευθύνω έκκληση προς όλους τους αρμόδιους να ξεκινήσει άμεσα ένας γόνιμος διάλογος προκειμένου να αποφευχθεί μία τόσο μεγάλη αύξηση σε ένα προϊόν που απευθύνεται κυρίως σε λαϊκά στρώματα αλλά έχει σχέση και με την παράδοση μας. Πρόκειται για ένα είδος που είναι ταυτισμένο με την Ελλάδα και αποτελεί από καθημερινή επιλογή για ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, έως τουριστική ατραξιόν.

Η αύξηση της τιμής του θα επιβαρύνει σημαντικά και τα νοικοκυριά –ειδικά τα χαμηλότερης οικονομικής δυνατότητας- αλλά εκτιμώ και τους επαγγελματίες, καθώς θεωρώ ότι θα μειωθεί η κατανάλωση.

Άρα είναι προς το συμφέρον όλων η αύξηση κατά 10%-15% να μην εφαρμοστεί, χωρίς βέβαια να συνεχίζουν οι επαγγελματίες να απορροφούν τα αυξημένα κόστη.”

Διαβάστε επίσης:

https://parallaximag.gr/epikairotita/akrivainei-to-souvlaki-gennaies-afksiseis-sta-santouits-apo-1i-ma%CE%90ou

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα