Ελλάδα

Απάντηση Σακελλαροπούλου σε Ιερώνυμο: «είστε πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο»

Η ανακοίνωση της ΠτΔ για την απόφαση της Εκκλησίας να μην γιορτάσει φέτος την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη της Αθήνας ως αντίδραση στην ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Parallaxi
απάντηση-σακελλαροπούλου-σε-ιερώνυμ-686854
Parallaxi

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου «απάντησε» στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της ΔΙΣ και τόνισε πως «είστε πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο».

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας είναι η ακόλουθη: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση.

«Πόρτα» της Εκκλησίας στην Σακελλαροπούλου και απάντηση στην κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια

Για πρώτη φορά η Εκκλησία σπάει την παράδοση και δεν θα εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη της Αθήνας αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παραστούν οι εκπρόσωποι της Πολιτείας, ανάμεσα στους οποίους και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) εκλαμβάνεται ως αντίδραση στην ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της Εκκλησίας είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη και προσωπικά τόσο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου όσο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα