Ελλάδα

Αρχιμανδρίτης καλεί τον Μπιμπίλα να καταγγείλει τους γκέι ιερείς, «για να ξεβρωμίσει ο τόπος»

«Είναι γνωστά τοις πάσι αυτά και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει», είπε ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός με αφορμή σχετικές δηλώσεις του Σ. Μπιμπίλα

Parallaxi
αρχιμανδρίτης-καλεί-τον-μπιμπίλα-να-κ-1116143
Parallaxi

‘Έκκληση στον βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρο Μπιμπίλα να καταγγείλει τους γκέι ιερείς, απηύθυνε ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός, με αφορμή όσα είπε ο βουλευτής στη Βουλή.

Να αναφέρουμε ότι στη Βουλή προκλήθηκε ένταση στην επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, όταν ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας – ο οποίος υποστήριξε την άποψη ότι η Εκκλησία δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του πολιτικού γάμου – ακούστηκε να σχολιάζει ότι «η Εκκλησία ας πει την αλήθεια. Πόσοι είναι οι γκέι ιερείς;»

Σύμφωνα με το ekklisia online, ο Αρχιμανδρίτης σημειώνει τα ακόλουθα: «Είναι ένα θέμα που και οι λίθοι κεκράξονται περί της ευστάθειας του. Είναι γνωστά τοις πάσι αυτά και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Όμως κύριε βουλευτά μου, σας παρακαλώ καταγγείλτε τους επιτέλους, ώστε “να ξεβρωμίσει ο τόπος” που θα λέγε και πρώην πολιτικός αρχηγός. Έχετε δίκιο και απόδειξη τούτου είναι η ένοχη σιωπή των Ιεραρχών μας και το αλαλούμ των δηλώσεων, που μόνο γέλιο προκαλούν και σειρά για σχόλια.

Η εκκλησία μας όμως, κύριε βουλευτά μου, είναι ο ίδιος ο Χριστός μας, ο παρατεινόμενος εις τους αιώνας. Αλίμονο η εκκλησία ως σώμα Χριστού να ήταν οι παπάδες. Θα το’ χανε ρίξει το πλοίο στα βράχια προ καιρού.

Αυτά όλα είναι επειδή ο κόσμος μας είναι ακατήχητος και συμφέρει πιστεύω τις κεφαλές να είναι ακατήχητος. Φαντάζεστε να είχαμε χριστιανούς με ζήλο τον κατ’ επίγνωσιν; Θα ‘χαμε και ζώσα εκκλησία που θα θύμιζε Αποστολική εποχή και πρωτοχριστιανική περίοδο.

Κύριε βουλευτά μου, σταθείτε εδραίος στο αξίωμά σας.

Είστε νέος και αδιάφθορος. Καλά όλα αυτά, αλλά στηλιτεύστε προπαντός τα αντιλαϊκά μέτρα, που περνούν το τρέχον διάστημα και εμείς ασχολούμαστε με τους ομοφυλόφιλους και τους ομοφοβικούς.

Πάντοτε με αγάπη Χριστού,

Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός»

  • Μπιμπίλας: Σεβασμός στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, δεν είναι παρίες και απόβλητα

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, ως ειδικός αγορητής της Πλεύσης Ελευθερίας, τάχθηκε υπέρ της υιοθεσίας και τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

“Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της εμπέδωσης της ισότητας και της άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων σε βάρος των γκέι ζευγαριών στο πλαίσιο μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις, πράγμα που ήδη έχει γίνει σε 36 πολιτισμένες χώρες κυρίως της Ευρώπης και της Αμερικής”, τόνισε.

“Είναι θέμα δημοκρατίας. Γι’ αυτό κι η Πλεύση Ελευθερίας είναι υπέρ της υιοθεσίας και τεκνοθεσίας για όλους τους πολίτες, κάτι που ισχύει σήμερα για ανθρώπους μόνους, άνδρες και γυναίκες. Δεν μπορεί να γίνεται διαχωρισμός στο φύλο, ειδικά όσον αφορά την παρένθετη μητέρα στην τεκνοποιία, γιατί τότε μειώνονται τα δικαιώματα των γκέι ανδρών έναντι των γυναικών και αυτό το θεωρούμε απάνθρωπη διάκριση” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκφράζοντας συνολικά την θέση του κόμματός του ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο κ. Μπιμπίλας τόνισε ότι η Πλεύση Ελευθερίας είναι εδώ για να προασπίσει τα αναφαίρετα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκεύματος, έθνους, γλώσσας, σεξουαλικού προσανατολισμού κι οποιασδήποτε άλλης ιδιαιτερότητας ή κατηγορίας.

“Είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου σύμπαντος της ίδιας φύσης με την πολυποικιλότητά της άρα απόλυτα φυσιολογικής και αρνούμαστε κατηγορηματικά κάθε ρατσιστική πράξη ή λόγο” είπε και εξέφρασε τη λύπη του “που μέσα στη Βουλή και στην κοινωνία, υπάρχουν ακόμη ρατσιστικές, απάνθρωπες φωνές και παραληρήματα, που μας φέρνουν όπισθεν ολοταχώς και δείχνουν ότι οι κοινωνίες δεν πήραν ακόμη μηνύματα από τα τραγικά γεγονότα που έχουν συμβεί στο διάβα της παγκόσμιας ιστορίας”.

Προσέθεσε πως είναι σαν να ξεχνούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης από τους Ναζί, όπου μαζί με τους Εβραίους και τους κομμουνιστές οδηγήθηκαν στα κρεματόρια οι ομοφυλόφιλοι, σαν να ξεχνούν ότι στα θεοκρατικά και μουσουλμανικά κράτη, όπως το Ιράν, οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι -με απλές καταγγελίες- οδηγήθηκαν σε αποκεφαλισμό. Κι ακόμη είναι σαν να ξεχνούν πως ο γυναικείος πληθυσμός απέκτησε πολιτικά δικαιώματα στον 20ο αιώνα, ενώ έως τότε φαινόταν φυσικό να εξαιρούνται οι γυναίκες από βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Και φαίνεται σαν να ξεχνούν το καθεστώς του απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική.

Όπως είπε ακόμη ο κ. Μπιμπίλας, αυτοί οι άνθρωποι μιλούν σήμερα έτσι όπως μιλούσε η ανδροκρατούμενη κοινωνία για τις γυναίκες, όπως μιλούσε η λευκή φυλή για τους έγχρωμους “σαν να μην ήταν άνθρωποι” και πρόσθεσε πως δεν έχουν πλέον θέση αυτές οι φωνές στο σύγχρονο δημοκρατικό κόσμο της Δύσης, “γι αυτό και μας ξένισαν κάποιες αναφορές του ΚΚΕ”.

Τέλος τόνισε ότι “οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι και οι τρανς άνθρωποι είναι το ίδιο με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους και μάλιστα γεννήθηκαν από ετεροφυλόφιλους ανθρώπους. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, δεν είναι παρίες και απόβλητα, ούτε πολίτες δεύτερης κατηγορίας για να τους απαξιώνει κανένας. Μισαλλοδοξία και ρατσισμός μακριά, γι’ αυτό επικροτούμε την ισότητα στον πολιτικό γάμο ανεξάρτητα από το φύλο και επικροτούμε την νομική προστασία των οικογενειών ώστε να υπάρξει ισότητα στα δικαιώματα των γκέι ζευγαριών που ήδη υπάρχουν, όπως υπάρχουν και τα παιδιά τους. Τα παιδιά δεν είναι αόρατα”.

πηγή protothema.gr- thetoc.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα