Ελλάδα

Αστυνομικοί λήστεψαν μίνι μάρκετ Σύρου μετανάστη

Πώς το Εσωτερικών Υποθέσεων έφτασε στους αστυνομικούς - ληστές του Αγίου Παντελεήμονα.

Parallaxi
αστυνομικοί-λήστεψαν-μίνι-μάρκετ-σύρ-1107935
Parallaxi

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για την απόπειρα ληστείας με δράστες αστυνομικούς και θύμα μετανάστη από τη Συρία, ο οποίος διατηρεί μίνι μάρκετ επί της οδού Αλκιβιάδου στον Άγιο Παντελεήμονα.

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής και ενώ ο 23χρονος Σύρος βρισκόταν στο πεζοδρόμιο μπροστά από το μαγαζί του, αντιλήφθηκε τρία άτομα να κοιτάζουν επίμονα προς το μέρος του και να κατοπτεύουν το χώρο. Λίγα λεπτά μετά, ο ένας εξ αυτών τον πλησίασε και του είπε «Ασφάλεια, έλα μέσα», τραβώντας τον τουλάχιστον δύο φορές από το χέρι.

Ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ άρχισε να φωνάζει και να αντιστέκεται με κάθε τρόπο, καθώς κατάλαβε ότι δεν έχει μπροστά του αστυνομικούς αλλά ληστές. Πώς το κατάλαβε; Όπως εξήγησε στη συνέχεια στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου τρεις άγνωστοι τον λήστεψαν με τον ίδιο τρόπο στο κατάστημά του.

Την περασμένη Παρασκευή η τύχη ήταν με το μέρος του. Υπάλληλος απέναντι καταστήματος άκουσε τις φωνές του, με τις οποίες καλούσε σε βοήθεια, και έτρεξε στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα για να καταγγείλει το περιστατικό.

Στο σημείο έφτασαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι εντόπισαν τον 23χρονο και δύο άντρες, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε ήταν αστυνομικοί. Ο τρίτος της ομάδας είχε προλάβει να φύγει, μετά από προτροπή των αστυνομικών (όπως είπε το θύμα). Ο ένας από τους αστυνομικούς υπηρετεί σε τοπικό Τμήμα Ασφαλείας περιοχής του Πειραιά και ο άλλος ανήκει οργανικά σε Αστυνομικό Τμήμα της δυτικής Αττικής (ωστόσο βρίσκεται σε αργία από την υπηρεσία του λόγω εμπλοκής του σε διάφορες υποθέσεις).

Ο αστυνομικός που υπηρετεί σε Τμήμα Ασφαλείας φέρεται να είπε στους συναδέλφους του ότι είχε πληροφορία από την υπηρεσία του πως το εν λόγω κατάστημα εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών και ότι πιθανώς υπάρχουν πλαστά έγγραφα στο εσωτερικό του, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός απέκρυψε ότι βρίσκεται σε αργία (ενδεχομένως για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης).

Οι αξιωματικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων επικοινώνησαν με τον προϊστάμενο του αστυνομικού που υπηρετεί το Τ.Α., ο οποίος σημείωσε ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός δεν βρισκόταν την επίμαχη ώρα σε υπηρεσία, καθώς είχε διατεθεί τη συγκεκριμένη ημέρα σε απογευματινή βάρδια. Πρόσθεσε επίσης ότι ουδέποτε του δόθηκαν εντολές να μεταβεί σε οποιαδήποτε περιοχή του κέντρου της Αθήνας για τη διερεύνηση οποιασδήποτε υπόθεσης ή πληροφορίας. Έτσι, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. κατάλαβαν ότι οι δύο εμπλεκόμενοι αστυνομικοί μάλλον ψευδώς ανέφεραν ότι μετέβησαν στο μίνι μάρκετ για υπηρεσιακό σκοπό.

Επίσης, ελήφθη βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστήματος που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στο οποίο φαίνεται ο αστυνομικός του Τ.Α. περιοχής του Πειραιά, να βρίσκεται έξω από το κατάστημα έχοντας μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με καπέλο τύπου τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου. Δίπλα του ήταν ο δεύτερος αστυνομικός που είναι σε αργία και ένα ακόμα άτομο. Λίγα λεπτά μετά φαίνεται στις κάμερες να φεύγει με γρήγορο βηματισμό το τρίτο άτομο που παραμένει ασύλληπτο.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του πρώτου αστυνομικού, παρουσία Εισαγγελέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, εκ των οποίων το ένα τύπου σουγιά και μία σιδερογροθιά, ενώ σε έρευνα στην οικία του δεύτερου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 230 φυσίγγια, τρεις γεμιστήρες πιστολιού, ένα κυνηγετικό μαχαίρι και μία σιδερογροθιά.

Ο αστυνομικός που ήταν σε αργία, κατά την παραμονή του στις Εσωτερικές Υποθέσεις, διατήρησε το δικαίωμα της σιωπής, ενώ ο συγκατηγορουμενος του ανέφερε στην απολογία του ότι είχε περιέλθει πληροφορία στον ίδιο, χωρίς να ενημερώσει τον Διοικητή του, ότι το κατάστημα mini market στον Άγιο Παντελεήμονα, εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών και υπάρχουν πλαστά έγγραφα εντός αυτού και για τον λόγο αυτό μετέβη στον εν λόγω κατάστημα μαζί με το συνάδελφό του.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ εμφανίστηκε σίγουρος ότι τα τρία άτομα θα έκαναν ληστεία σε βάρος του, επιχείρημα το οποίο ενισχύεται από το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα άτομα κατόπτευσαν τον περιβάλλοντα χώρο και είχαν μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους φορώντας καπέλο και γυαλιά ηλίου, ενώ το τρίτο άτομο αποχώρησε άμεσα από το σημείο όταν αντιλήφθηκε ότι η υπάλληλος του απέναντι καταστήματος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Επιπρόσθετα, οι συλληφθέντες φέρονται να υπέπεσαν σε αντιφάσεις κατά την προφορική τους εξέταση τόσο από τους Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, όσο και από Αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας, ως προς το μέσο μεταφοράς στο σημείο και τον πραγματικό λόγο για τον οποίο βρίσκονταν στο κατάστημα, καθώς και για το τρίτο άγνωστο άτομο.

Πηγή: ieidiseis.gr / Αλέξανδρος Καλαφάτης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα