Ελλάδα

Αθήνα: Ένταση έξω από το Μέγαρο Μουσικής μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών

Τα επεισόδια έγιναν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την Παιδεία ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχαν καλλιτέχνες και φοιτητές

Parallaxi
αθήνα-ένταση-έξω-από-το-μέγαρο-μουσική-975993
Parallaxi

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στο πάρκο Ελευθερίας, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και εκπαιδευτικών. όπου σε λίγη ώρα θα γίνει συναυλία και θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα επεισόδια έγιναν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την Παιδεία ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχουν καλλιτέχνες και φοιτητές

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να σπάσουν το «φράγμα» των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να φτάσουν μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής, όπου είναι σε εξέλιξη εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να «απαντήσουν» με περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν και χρήση χημικών για να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

Επίσης προχώρησαν στην προσαγωγή ενός χορευτή, επειδή σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να εισέλθει στον χώρο της εκδήλωσης. Μετά την προσαγωγή του οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να κινηθούν μαζικά προς τη ΓΑΔΑ, για να διαμαρτυρηθούν για την προσαγωγή του. Λίγη ώρα μετά αφέθηκε ελεύθερος.

Στο μεταξύ έκλεισε η λεωφόρος Κηφισίας, από το ύψος της Πανόρμου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα