Ελλάδα

«Bγάζουμε τα έμφυλα στερεότυπα από τη ζωή μας»: Μια καμπάνια για την ισότητα των Φύλων

Το έργο #a_new_gender_era υλοποιείται από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την G-All, Gender Alliance Initiative - Η Συμμαχία των Φύλων με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Parallaxi
bγάζουμε-τα-έμφυλα-στερεότυπα-από-τη-ζ-1098865
Parallaxi

Εικόνα: Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου / facebook

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Η Συμμαχία των Φύλων παρουσιάζουν την ψηφιακή καμπάνια #a_new_gender_era.

Τα δύο βίντεο της καμπάνιας δημιουργήθηκαν από την ομάδα του έργου “A New Gender Era” και τον σκηνοθέτη Αλέξη Κουκιά-Παντελή και στοχεύουν στην αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων.

Αξιοποιώντας την αμεσότητα της κινηματογραφικής γλώσσας απεικονίζονται δύο νεαρά άτομα τα οποία «παίζουν» με τα στερεότυπα που κυριαρχούν γύρω τους, τα αποδομούν με χιουμοριστικό και σύγχρονο τρόπο και μας καλούν να τα «βγάλουμε» από τη ζωή μας.

Όπως μάλιστα γράφει η «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» στη σχετική ανάρτησή της στο Facebook μπορούμε να δούμε  «τη Δανάη και τον Νικολάκη να “παίζουν” με τα έμφυλα στερεότυπα που κυριαρχούν γύρω μας, να τα αποδομούν και να μας καλούν να τα “βγάλουμε” από τη ζωή μας.»

Ακολουθούν τα βίντεο της καμπάνιας με το μήνυμα: «Βγάζουμε τα έμφυλα στερεότυπα από τη ζωή μας»:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα