Ελλάδα

Blue Horizon: Επιχείρηση κουκουλώματος – «Δεν τον σπρώξαμε, μόνο φωνάξαμε θα πείτε»

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο με τις εντολές του καπετάνιου  - Νέα συγκλονιστικά ντοκουμέντα από το Blue Horizon.

Parallaxi
blue-horizon-επιχείρηση-κουκουλώματος-δεν-το-1052972
Parallaxi

Τα νέα ντοκουμέντα του Mega φωτίζουν ακόμα περισσότερο το έγκλημα στο Blue Horizon με τον φρικτό θάνατο του Αντώνη.

Αποτυπώνουν τα όσα συνέβαιναν στο Blue Horizon την στιγμή που ο 36χρονος ξεψυχούσε αβοήθητος στη θάλασσα και τα όσα ακολούθησαν με την ασυνειδησία μελών του πληρώματος να είναι πρωτοφανής.

Η ανάλυση ηχητικών που εξασφάλισε ο τηλεοπτικός σταθμός οδηγούν σε συμπεράσματα.

Ήταν Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου ώρα 21:13 το βράδυ. Ο κατηγορούμενος ύπαρχος φαίνεται εδώ να σπρώχνει τον άτυχο Αντώνη στο κενό κ αμέσως μετά να τον κοιτάει από τον καταπέλτη χωρίς να κάνει το παραμικρό να τον βοηθήσει. Όπως φαίνεται όμως δεν ήταν ο μόνος που αδιαφόρησε με τρόπο εγκληματικό.

Ο καπετάνιος έβλεπε τα πάντα στον καταπέλτη από αυτά τα μόνιτορ. Πριν του μιλήσει κανείς ο ίδιος ακούγεται να φωνάζει για αυτό που έχει δει με τα μάτια του. Είναι αρχικά ανήσυχος αλλά πολύ γρήγορα δείχνει ανακουφισμένος.

«Αργά – αργά. Τι έγινε; Ρε πάτε καλά, ρε; Ρε πάτε καλά; Αργά. Το βλέπω το είδα. Πολύ αργά. Φώναξε το traffic. Έλα τι έγινε για πες μου. Τι έγινε; Ποιος έπεσε στη θάλασσα. Έχει πέσει ένας στην πρύμνη. Εντάξει», ακούγεται να λέει.

Ο κατηγορούμενος πλοίαρχος θεωρεί όπως φαίνεται πως ο άνθρωπος που έχει πέσει στη θάλασσα είναι ακόμα ζωντανός από τη στιγμή που επιπλέει. Το πλοίο δεν σταματά και κανείς δεν βοηθά τον Αντώνη.

Ο καπετάνιος του Blue Horizon κρίνει εκείνες τις στιγμές πως αυτό που συνέβη δεν τον αφορά. Αποφασίζει να συνεχίσει το δρομολόγιο με χαμηλή ταχύτητα και πιθανότατα θεωρεί πως ο άτυχος επιβάτης θα καταφέρει να βγει στη στεριά μόνος. Χωρίς βοήθεια χωρίς να του πετάξουν ούτε ένα σωσίβιο.

Στις 21:20 το βράδυ η είδηση για τον θάνατο του Αντώνη γνωστοποιείται στο πλοίαρχο και στο Blue Horizon επικρατεί αναστάτωση.

«Ρε τον μ…Τώρα οικονομήσαμε. Δεν τον έσπρωξε το πλήρωμα. Πήγε να τον βγάλει το πλήρωμα», ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο του Mega.

«Αυτός είχε ξεκινήσει το βαπόρι και πήγαινε μπροστά και πήγε να ανέβει πάνω στον καταπέλτη. Δίπλα, δίπλα στον καταπέλτη ήταν. Ένας παλαβός ήταν», λέει ο ύπαρχος και προσθέτει: «Την ώρα που εγώ έβγαζα τον κάβο, ήταν δίπλα μου. Του λέω: -Ταξιδεύεις; -Όχι, μου λέει και μετά ανέβηκε και μπαίνει μέσα».

«Αμέσως ενημέρωσα το traffic και το λιμενικό. Έκοψα και την κίνηση έκανα κράτη για να μειώσω τα απόνερα. Μετά δεν ξέρω τι έγινε από εκεί. Εγώ τον είδα ναι. Μάλιστα, τον είδε και το Έλυρος, φώναξε ο καπετάνιος από το Έλυρος… Κολυμπούσε. Ο αξιωματικός που τον είδε κολυμπούσε», λέει ο πλοίαρχος.

Τα μέλη του πληρώματος είναι άλλοτε προβληματισμένα και άλλοτε πανικόβλητα. Mε τα λόγια που ακούγονται να προκαλούν αίσθηση από τα πρώτα λεπτά της τραγωδίας.

«Εγώ νόμιζα ότι δεν είχε εισιτήριο. Νόμιζα ότι είναι μαύρος, Πακιστανός. Γιατί καθόταν εκεί απ’έξω και γύριζε γύρω – γύρω. Μα δε μας έδειξε κανένα εισιτήριο εμένα. Εμένα το μόνο που μου είπε είναι ‘εγώ θα ταξιδέψω’», λέει ο ύπαρχος

Το Blue Horizon παίρνει εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά και ορισμένοι έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται τα όσα θα ακολουθήσουν.

«Πάρε μία τον…θέλει λεπτομέρειες για το τι έγινε. Μην πεις πολλά», συμβουλεύει το πλήρωμα ο πλοίαρχος.

«Ξαφνικά είδα από την κάμερα ένα επιβάτη ο οποίος προσπαθούσε να μπει μέσα στο πλοίο και γλίστρησε», λέει ο πλοίαρχος.

Η αλήθεια δεν ακούγεται από τα χείλη κανενός. Αυτό το σπρώξιμο στον Αντώνη δεν το παραδέχεται ούτε ο ύπαρχος που το έκανε, ούτε ο καπετάνιος που το είδε ούτε και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος που είχαν οπτική επαφή με το σημείο της τραγωδίας.

Το βίντεο ντοκουμέντο καταρρίπτει τους αρχικούς ισχυρισμούς και φωτίζει τα γεγονότα.

Με τα ηχητικά ντοκουμέντα της μοιραίας νύχτας να αποκαλύπτουν την ασυνειδησία και την πλήρη αδιαφορία ορισμένων μετά το έγκλημα που στοίχισε τη ζωή στον 36χρονο Αντώνη.

Επιχείρηση «κουκούλωμα»

Σε ηχητικό ντοκουμέντο του Mega ακούγεται ο πλοίαρχος να ζητά όλα να είναι τακτοποιημένα πριν το πλοίο επιστρέψει στον Πειραιά.

  • Πλοίαρχος: Έχουμε κάνει ανακοίνωση ότι κατόπιν εντολής του λιμεναρχείου Πειραιώς, το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι. Σε πέντε λεπτά φτάνουμε. Είχε εισιτήριο μου λέει και βγήκε έξω κάτι να πάρει, έτσι μου είπε τώρα ο λογιστής. Δεν ξέρω τι… δεν έχω στοιχεία, δεν μπορώ να ξέρω τι είδα…εγώ αυτό τους έχω πει. Πρέπει να τακτοποιηθεί…να το δούμε.
  • Πλοίαρχος: Με το που θα μπουν μέσα εδώ θα πάμε κατευθείαν για ανάκριση.
  • Πλοίαρχος: Με το που ανοίγουμε τον καταπέλτη, θα φτάσουν τα κλιμάκια κατευθείαν από το λιμεναρχείο. Σίγουρα θα είσαι εσύ- εσύ, ποιος άλλος ήταν εδώ;
  • Πλήρωμα: Ο Β… είχε φύγει.
  • Πλοίαρχος: Γ… θα πάμε για κατάθεση. Αυτό που θα πείτε… ότι το πλοίο είχαμε αμολήσει, είχαμε σηκώσει τον καταπέλτη και ξαφνικά τον είδαμε και ήρθε, ερχότανε… να μπει
  • Πλήρωμα: Τον απωθήσαμε…
  • Πλοίαρχος: Όχι τον σπρώξαμε, με φωνές. Το πλοίο έφευγε και καθώς προσπάθησε να μπει μέσα…σηκωθήκαν τα πέδιλα. Ήταν ο ύπαρχος, ο ναύκληρος εκείνη την ώρα και ο αξιωματικός που ήταν από πάνω και έβλεπε που κάναμε τις κινήσεις για να φύγουμε. Προσπαθώ να μη σας απολύσουν.

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα