Χαλκιδική: Χειροπέδες και στον αρχηγό της κατασκήνωσης για τον θάνατο της 8χρονης

Δεύτερη σύλληψη για την τραγωδία - Τι απαντά η κατασκήνωση

Parallaxi
χαλκιδική-χειροπέδες-και-στον-αρχηγό-1104512
Parallaxi

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από τον τραγικό θάνατο που βρήκε 8χρονο κορίτσι σε πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής.

Μετά τη σύλληψη της 19χρονης ομαδάρχισσας της κατασκήνωσης, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και του 34χρονου αρχηγού της κατασκήνωσης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Α.Τ και αναμένει την απόφαση του εισαγγελέα για το αν θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερος ή όχι.

Ο 34χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Όσον αφορά την 19χρονη, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα μέχρι τη δίκη.

Τι απαντά η «Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.» για το τραγικό περιστατικό

«Την Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση» λέει ο παππούς της 8χρονης

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού, είπε: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση. Ρώτησα αν είχαν ναυαγοσώστη και είπαν ότι είχαν. Και πώς σας έφυγε το παιδί; Κανείς δεν απάντησε».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα